27 C
Willemstad
• vrijdag 7 mei 2021 21:06

ParadiseFM | Izzy Gerstenbluth geeft voorlichting aan horecapersoneel

Epidemioloog Izzy Gerstenbluth heeft gisteren het horecapersoneel van Jan Thiel voorgelicht over de Covid-19 vaccinatie. Dat zei Baldewijn Grul van restaurant Zest op Paradise FM. In zijn...

Democracy now! | Friday, May 7, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 7 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Moderna-vaccin blijkt effectief bij tieners

Het coronavaccin van Moderna - dat ook op Curaçao wordt gebruikt - beschermt 96 procent van de 12- tot 17-jarigen tegen Covid-19, zo blijkt uit een studie...

Nu.cw | Toerismesector Curaçao: gebrek aan versoepelingen onbegrijpelijk

De toerismesector is zwaar teleurgesteld over de versoepelingen van de coronamaatregelen zoals die deze week bekend zijn gemaakt. De voorzitter van Curacao Hospitality & Tourism Association (CHATA),...

PBC | Curaçao en Nederland akkoord over tweede uitvoeringsagenda

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Curaçao en Nederland zijn akkoord met de tweede uitvoeringsagenda om het eiland uit de coronacrisis te halen. De afspraken zijn onderdeel van het landenpakket...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenArubaDolfijnFM | Nieuwe sedula eindelijk aangepast

DolfijnFM | Nieuwe sedula eindelijk aangepast

De nieuwe sedula krijgt ook een chip met gegevens van de houder. Daarmee kan gereisd worden naar Aruba, Sint Maarten en de BES-eilanden.

Willemstad – De Curaçaose overheid gaat opnieuw proberen de Sedula aan te passen aan de nieuwe staatkundige structuur.

Op de identiteitskaart staat Nederlandse Antillen met een kaartje van Bonaire en Curaçao, en op de achterkant staat dat de kaart is eigendom is van de Nederlandse Antillen.

Wetgeving omdat te veranderen is nu bijna klaar. De nieuwe sedula krijgt ook een chip met gegevens van de houder. Daarmee kan gereisd worden naar Aruba, Sint Maarten en de BES-eilanden.

Bron: DolfijnFM

9 reacties

 1. Natuurlijk doe je niks met die chip. Net als de magneetstrip die er nu op zit. Die chip moet er in want dan kan er meer geld uitgegeven worden… Kaartje kost dan rond de 2 naf.
  En natuurlijk de programmers en de readers en de cursussen etc etc etc. Andere embossers uiteraard.
  Ah het design.. Mag wel een paar miljoen kosten.. Vast geen studio Tramm.die doet alleen bankbiljetten.. Ben benieuwd of ze dit openbaar aanbesteden.. Aan een goede kennis… Weer zo. ‘n perfect projectje we hebben toch geld zat nu.

 2. Ze hadden vast die 10 jaar nodig om door de voorraad kaartjes te komen. Die natuurlijk groot in gekocht moesten worden om in aanmerking te kunnen komen voor de onder de tafel premie.

 3. Het is toch absurd dat iedereen hetzelfde voor een sedula betaalt, er zijn mensen met lange namen die meer geld en moeite kost om die op een sedula te printen.

  De laatste tijd hebben ouders de walgelijke gewoontes om hun kinderen een combinatie van de namen van de ouders te geven.

  Laatst zag ik op facebook iemand met 4 combinaties van namen in één naam. Ik vraag me af hoe kan een kind 3 vaders hebben.

 4. @faneyte
  Helaas heeft U gelijk.
  Heb diverse gesprekken gehad om eea te betekenen (pro bono) voor ons eiland, maar heb er geen zin in om persoonlijk “kapot” gemaakt te worden

 5. Durf jij je smoel openbreken tegen het ambtenartij/regering dan weet men je wel te vinden. Op dit moment zijn er velen die geen woord durven uitlaten.
  Je zoekt kontakt met Ministers, die riskeren hun baan, kwijt te raken terwijl je het goed bedoeld om het land te helpen opbouwen.

 6. Ze gaan voortvarend te werk op Curaçao. Dan ben je wel trots op je land als je 10 jaar nodig hebt om dit aan te passen. Nos mes por!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties