DolfijnFM | Nederlandse kabinet geeft negatief reisadvies voor de kerstvakantie

Voor de Caribische eilanden is geen uitzondering gemaakt, hoewel het aantal besmettingen op Aruba, Curaçao en Bonaire veel lager is dan in Nederland zelf.

Wat de toerismesector op Curaçao vreesde, gaat dan toch gebeuren. Het Nederlandse kabinet geeft een negatief reisadvies voor de kerstvakantie.

Nederlanders kunnen maar beter niet op vakantie naar het buitenland, zo meldt het Algemeen Dagblad in Nederland. Het Outbreak Management Team is bang dat mensen het virus meenemen uit bijvoorbeeld skigebieden.

Voor de Caribische eilanden is geen uitzondering gemaakt, hoewel het aantal besmettingen op Aruba, Curaçao en Bonaire aanmerkelijk lager is dan in Nederland zelf.

Bron: DolfijnFM

4 Reacties op “DolfijnFM | Nederlandse kabinet geeft negatief reisadvies voor de kerstvakantie

  1. @LaStiwz; je bracht mij aan het twijfelen met je bericht. Gelukkig is het verder genuanceerd en zijn de toeristen welkom op Curaçao. Dank voor je duiding.

  2. Caribisch deel van Nederland is BES.
    Caribisch deel van het Koninkrijk is BES en CAS.

  3. Eli heeft gelijk, onderstaand de letterlijke tekst:

    Het kabinet geeft het dringende advies om tot half januari niet naar het buitenland te reizen, tenzij het echt noodzakelijk is. Het Caribisch deel van Nederland geldt niet als buitenland en daarvoor geldt het negatieve reisadvies dus niet, behalve als een eiland de code oranje of rood heeft gekregen.

  4. Klopt niet. Er is WEL een uitzondering gemaakt voor de Caribische delen van het koninkrijk. Die worden NIET beschouwd als buitenland. Dus het algemeen negatief advies voor reizen ‘naar het buitenland’ geldt niet voor hier. Dat heeft Rutte duidelijk gezegd. Ook op de website van Rijksoverheid staat het goed. Zolang een eiland niet code oranje heeft, mag je er gewoon heen. Dat is dus nu het geval voor Curaçao.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *