26 C
Willemstad
• vrijdag 30 september 2022

Extra | Journaal 29 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Ex-politieman Mariano vrijgesproken voor drugsroof van 600 kilo

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Voormalig politieambtenaar Mariens Mariano is vrijgesproken voor zijn hoofdrol in Rio Canario-drugsroof. De zaak met de naam Inex 2.0 draait om 600 kilo cocaïne...

Josimar | 1xBet – more than a betting operator

By Andy Brown and Steve Menary Russian-owned betting company 1XBet has been declared bankrupt and owes millions. Yet it still operates, using porn stars to attract punters, and...
- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, September 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Nu.cw | ‘Nederland moet terughoudend zijn in kritiek Caribisch asielbeleid’

De Nederlandse staatssecretaris van Asiel Eric van der Burg bezoekt Curaçao en Aruba in verband met de opvang van asielzoekers en andere migranten. Dat meldt Caribisch Netwerk. Van...

Nu.cw | Vluchten gecanceld wegens orkaan Ian

Luchthavens en vliegtuigmaatschappijen annuleren vluchten vanwege orkaan Ian. Onder andere luchthaven van Aruba en American Airlines annuleren vluchten naar Florida en de westelijke Caribische luchthavens. American Airlines...

RO | Ruim 33 miljoen euro voor duurzame elektriciteit Caribisch Nederland

Het kabinet stelt 33,6 miljoen euro beschikbaar voor een versnelde overstap op duurzame elektriciteit in Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Daarmee wordt binnen 3 jaar gemiddeld zo’n...

DolfijnFM | Marilyn Moses werkt niet mee omdat ‘PAR fouten maakt’

Door de weigering van de oppositie om te vergaderen, is de Staten vleugellam gemaakt. Zowel oppositie als coalitie heeft geen meerderheid | Persbureau Curacao
De Movementu Progresivo wil niet meewerken aan de komst van Shaheen Elhage als 21e lid van het parlement.

Volgens Marilyn Moses probeert de PAR twee mensen op één zetel te krijgen. Marilyn Alcallá-Wallé heeft haar geloofsbrieven ingeleverd bij de gouverneur, maar is nooit geïnstalleerd en nu probeert Shaheen Elhage haar plek in te nemen.

Door de weigering van de oppositie om te vergaderen, is de Staten vleugellam gemaakt. Zowel oppositie als coalitie heeft geen meerderheid.

Bron: DolfijnFM

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

17 reacties

 1. Als Moses eerlijk is dan moet ze in de Staten haar mond open doen en daar aangeven dat Artikel 124 en 126,1e Iid niet gevolgd wordt. Het is 10-10 in de staten! Dan moet de voorzitter de behandeling van de geloofsbrieven van de agenda afhalen.

  Nee!, in plaats daarvan stap ze naar de smullende pers. Hoe zielig! Weer een aantal werkdagen die niet ingevuld worden. Het is jammer dat je de Statenleden niet kan ontslaan wegen plichtsverzuim!

 2. En weer zijn alle partijen van de beerput gebaat bij de huidige situatie. Hoelang gaan ze het rekken om niets te doen? En weer is de bevolking de dupe geen beslissing geen hulp.

 3. Het is allemaal toneel;
  Waarom niets het benoemen van een vervanger duurden tot dat de meerderheid verloren was. Toevallig? Sorry daar geloof ik niet ik.
  Dat er een statenlid overleed, dat was toevallig maar ook een mogelijkheid om een crisis te creëren. Het water te vertroebelen, aandacht afgeleiden, beslissingen vooruit te schuiven en verandwoording te ontlopen.
  Het is niets meer dan een poppenkast.

 4. Dat de vertegenwoordiger van de Kroon nog steeds niet ingrijpt begrijp ik niet. Dít had al lang moeten gebeuren. Of steunt zij ook de imbecielen die de staatsrecht verkrachten?Lijkt me van wel. Het goedkeuren van de geloofsbrieven kan ook via de rechterlijke macht afgedwongen worden of weet de PAR dat niet?

 5. Ben wel van mening dat de overige statenleden wel aanwezig moeten zijn bij de vergaderingen en niet boycotten. Bezwaar maken doe je in het parlement en niet door boycotten van de democratie.

 6. Artikel 124 en 126,1e Iid gelezen hebbende, heeft Moses wel een punt. Benieuwd hoe de echte deskundigen als hoogleraar van Rijn en analiticus Gibi Cijntje hierover denken.

 7. @Trui:
  Je valt mijn Mevr Mozes af, omdat ze “lelijk” zou zijn…
  Maar ben jij blind of zo? Blind EN dom is toch wel het toppunt. Want, heb jij die Inez Weski van jullie wel eens goed bekeken? Nee he? Nou, ik wel: Ik vind haar ook een heerlijke vrouw.
  Jij hebt gewoon “Kut haat”

 8. @Trui:
  Ze kan een lelijk uiterlijk hebben, maar dat is maar hoe je het bekijkt.
  Jij bent bijvoorbeeld lelijk van binnen.
  Kwaaie inborst, valse aard, negatief als de pest, snake in the grass-mentaliteit…….
  Zij is daarnaast een lelijke arts. Wat heb jij met je leven gedaan, anders dan andere mensen afbreken?
  Ik vind haar een HEEEEEEEEERLIJKE vrouw. Maar dat zal wel met mijn non racistische inslag te maken hebben.

 9. Vreemd dat iedereen over Marilyn heen valt. Zij heeft gewoon gelijk en staaft met redenen waarom zij niet steunt. Ik heb niemand gehoord toen Omayra Leeflang thuis bleef met een smoesje van geweld. Weer wordt de boodschapper aangevallen omdat hij/zij aangeeft dat de Keizer parmantig in zijn blote reet rondstapt. Wat je ook van Marilyn vindt, ze een valide punt. PAR dient de regels te volgen. Regels die hun zelf hebben opgesteld! Hun kunnen een verdachte persoon niet zomaar vervangen met het debiele neefje van Emily. Dit dient volgens de geldende procedure te gebeuren!

 10. Deze gordijnenverkoopster is zo lelijk, dat ik me niet kan voorstellen dat ze spiegels in huis heeft.

  Maar gelukkig voor haar zit het meest verrotte deel van haar aan haar binnenkant. Al slaagt ze er uitstekend in om dat ook niet te verbergen.

  En nu dat gele gordijn over je schouder terugbrengen naar Ackerman, maffe Mozes.

 11. De “sense of urgency” ontbreekt volledig bij dit Parlement. Het Parlement dat juist in het belang van het volk moet handelen volgens de bedoeling van de wet.
  Het is een teken van moreel verval en de partijbelangen boven de volksbelangen stellen. Walgelijk…. en bijna crimineel. Lucille, hasi bo trabou!
  RMR: grijp binnen 1 week in, toon lef en liefde voor het volk van Curacao!

 12. Ik stel voor dat de gouverneur namens het Koninkrijk ingrijpt. Dit is te idioot voor woorden.
  Deze figuren zijn de naam parlementariër onwaardig.
  Schaamteloos dit, ik had Moses iets meer intelligentie toegedicht. Vergissing dus, ik hoop dat zij haar werk als arts zorgvuldiger doet,

 13. het mooie van al dit gedoe is dat het eens te meer bewijst dat Curacao de verplichtingen van autonomie gewoon niet kan dragen. Zowel de regering (vriendjes aanstellingen, gebrek aan beleid, belastingen) als de oppositie zijn waardeloos. Laten wij uit dit alles de conclusie trekken dat het voor iedereen beter is om dit toneelspel op te heffen en gewoon een referendum uit te schrijven om gemeente van Nederland te worden

 14. Deze mensen zijn compleet van god los…. ongelooflijk, over de rug van het volk. Met al hun zogenaamde rechtsstatelijke principes, wat een schande. Hopelijk zijn we binnenkort verlost van dit tuig.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -