28 C
Willemstad
• woensdag 27 oktober 2021 10:11

Laatste reacties

- Advertentie -

DolfijnFM | Kustwacht cynisch op Venezolaanse illegalencijfers

Members of the Dutch Caribbean Coast Guard patrol at Caracas Bay, where Roymar Bello was thrown into the sea by smugglers | Meridith Kohut for The New York Times

Hans Lodder, hoofd van de Kustwacht reageert via Twitter cynisch op de Venezolaanse cijfers van Justitieminister Quincy Girigorie. Via Twitter schreef hij: ‘Zo lees je ook nog eens wat nieuws’.

Girigorie zei gisteren dat op elke gepakte Venezolaan er 7 doorglippen. In Nederland leidde die uitspraak tot vragen aan de Nederlandse ministers van Koninkrijksrelaties, Buitenlandse Zaken en Defensie.

Een deel van de Tweede Kamer is geschrokken van de cijfers en wil opheldering. Als Girigorie gelijk heeft dan komen er per jaar ruimt 2000 Venezolanen illegaal Curaçao binnen.

- Advertentie -

Bron: DolfijnFM

- Advertisement -

Artikel delen

21 reacties

 1. Er zijn komen meer dan 2000 Venezolanen per jaar illegaal op Curaçao. Dit gebeurt ook al een tijdje. Sta niet vreemd te kijken als er vijf tot tien keer zoveel illegale Venezolanen op het eiland bivakkeren.

 2. Sinds wanneer is Lodder verantwoordelijk voor de illegale immigratie op dit eiland ?
  Hij is CZMCarib en is de baas van de Kustwacht. Nergens staat dat hij hoofd immigratie is.
  Zolang de Kustwacht de illegale immigratie via de kustwateren tegengaat valt er niets op hem aan te merken.
  En waar het personeel ‘s avonds zit ? Is niet zijn probleem. De tijden van 24 uur per dag militair liggen al lang achter ons. Het personeel is dus vrij om te gaan of te staan waar ze willen, zolang het maar geen illegale zaken zijn. En die handhaving ligt bij de politie en inspectie van Curacao.

 3. Goed zo sander,er zal altijd illegalen op curacao zijn,het is zo makelijk om curacao illegaal binnen te komen,het is moeilijk om te bestrijden,je heb veel mankracht voor nodig.

 4. Ene Venezolanen komen niet alleen per boot naar Curaçao maar ook via Hato, daar hebben ze allerlei trucjes voor zelfs met behulp van YdK, Ven mensen smokkelaars en of hun landgenoten die hier zijn, dus legaal maar keren nooit meer terug (ondergedoken)

  Geeft Girigorie een beetje ruimte om te werken, hij is pas geïnstalleerd als minister maar je haal hem al neer.

  Het is de taak van iedereen dus ook die van jou (alles melden) om de criminaliteit naar beneden te drukken.

 5. @ J, Ik had het niet over Lodder en had ook niets over hem geschreven, maar wel over een Hollandse waarnemer. Goed lezen en of begrijpen wat er staat.

  Soms dacht ik dat je Drechi pe of Eric Lapdance bent maar plaats j onder jouw berichten. Deze 2 bovengenoemde personen zijn echt dom weetje.

  Maar ergens beneden schreef je dit ” Overigens zit de minister Lodder zit in den Haag” bepaalde mensen kan wel denken dat hij in Den Haag is, maar ik begreep je wel.

  Deze Commandant zit hier en de minister in Den Haag

 6. Beste Lodder, je taak is niet om naief te zijn, je taak is om een dienstbevel uit te voeren.
  Begin eerst maar eens met wat onderzoek. Vraag maar aan met je eigen medewerkers te vragen waar zij zich ‘s avonds ophouden.

 7. Klopt en daar maken YdK ook misbruik van, ze betalen alles voor die dames en als ze hier zijn pakken ze alles terug incl. hun paspoort tot dat ze bepaalde bedraag terug betalen.

 8. Hotel boeking kan je annuleren, retourticket is vaak goedkoper dan one way.. en geld.. daar zijn tussenmensen voor die je het geld lenen en dat betaal je later weer terug..

 9. Deze Venezolanen via Hato moeten aan bepaalde voorwaarden voldoen bv. Een retourticket, hotel boeking, bepaalde bedraag in cash enz.

 10. Staat vermeld in die bericht “In Nederland leidde die uitspraak tot vragen aan de Nederlandse ministers van Koninkrijksrelaties, Buitenlandse Zaken en Defensie”

  We moeten deze makama’s wijsmaken dat ze zelf maar een waarnemer moet sturen in de weekeinden naar Cubaweg en andere red light district.

  Als die waarnemer een hetero is zoals wij dan gaat hij zeken een nummertje maken met een van die mooie Venezolaanse dames die daar rondhangen, misschien wil hij niet eens meer terug naar zijn vrouw in Nederland.

 11. NB
  Ik denk dat Girigorie maar wat raaskalt. Dat begint alweer goed. Of is hij net zo’n fasten your seatbelt figuur is als we al eerder hebben gehad.
  Veel geraaskal en niets opgelost. Mijn advies aan hem zijn zijn PAR partij:
  Hou je bezig met het allerbelangrijkste en wel door beleid ervoor te zorgen dat de kriminalidat naar beneden gerukt kan worden.

 12. @Abraham/Dino
  Wat een onzin rolt er nu bij jullie toch uit zeg. Ik snap echt niet wat zo’n gestoorde ziel als Raaf hiermee te maken heeft.
  Overigens zit de minister Lodder zit in den Haag.
  Hij is Zeemacht Commandant in het Caribisch gebied en eveneens directeur van de Kustwacht hier. De man zat jaren op buitenlandse functies bij onder meer de Royal Navy in het Verenigd Koninkrijk en bij de NAVO in Brussel.
  Daarbij nam hij ook nog deel aan operaties in het voormalige Joegoslavië, Afghanistan en de anti-piraterijmissie Atalanta voor de kust van Somalië.

  Kom, kom niet zoveel onzin braken jongens.

 13. @ Abraham Mossel,

  Ik denk dat je de opmerking van Lodder volledig verkeerd leest. Hij weet dat het nagenoeg onmogelijk is om, middels bootjes, hier ongezien aan land te komen. De gehele kust is afgedekt via radar, daar ontkom je niet zomaar aan.

  Dus is zijn stelling terecht: ‘waar is die aanname van 7 illegalen op gebaseerd ?’ In ieder geval niet op cijfers van de Kustwacht.

 14. @Bram en Dino,

  Denken jullie nou echt dat de Commandant van de Koninklijke Marine, die qualitate qua ook de baas is van de Kustwacht, verantwooring schuldig aan de minister, heren?
  Vreemd dat ons aller “Enriqueta the Genius” zich hier nog niet mee heeft bemoeid. Net als jullie, ook al een “licht in de duisternis” 🙂 🙂 🙂
  Die heeft laatst nog net als Bram hier, gezworen nooit meer het woord aan mij te richten….. Allebei leugenaars! Let maar op!!! Doen ze allebei!!

 15. er waren altijd al illegale Venezolanen, er zullen er nu zeker een stuk meer zijn.
  ik vond 1000 een voorzichtige schatting..

 16. Of ligt de fout bij de afdeling immigratie? Hoe controleert men de aangekomen “vakantiegangers” uit Venezuela die per vliegtuig, of via een omweg, arriveren op Curacao?
  We weten toch dat mensen gewoon niet meer terugkeren en onderduiken? Net als in de 2e wereldoorlog worden zij door landgenoten die legaal op Curacao wonen geholpen.
  Het is trouwens niet te hopen dat men net als toen razzia’s gaat houden.

 17. Correct Abraham Mossel.
  Een ambtenaar moet zijn minister informeren zodat het volk ook de juiste info kan ontvangen.
  Zou hem meteen ter verantwoording roepen.

 18. Of Hans lodder, doet zelf Zijn werk niet goed? of Hans lodder is een trol en vazal van gerrit de RAAF, net zoals zo velen bij de overheids nv, lekker de boel destabiliseren en saboteren, zie isla brandje??

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 25 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Tickets naar Curaçao rond kerst kunnen oplopen tot boven de 10.000 gulden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Wie rond de kerstdagen naar Curaçao wil vliegen moet zijn vluchtdagen zorgvuldig uitkiezen. Ga je in het nieuwe jaar terug, dan kunnen de prijzen...

PBC | Toeristische sector Curaçao bezorgt over QR-code

Persbureau Curacao De toeristische verblijfssector op Curaçao maakt zich zorgen over de onlangs aangekondigde maatregelen rond de invoering van de QR-code. Die is te abrupt ingevoerd. Chata, die...

PBC | Aantal vaccinaties op Curaçao passeert de grens van 100.000

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Op Curaçao is dit weekend de 100.000 bewoner gevaccineerd. Het gaat om de eerste prik. Bijna 92.000 van hen hebben inmiddels een tweede prik...

DolfijnFM | Premier Aruba ontkent banden met lokale drugskartels

De premier van Aruba, Evelyn Wever-Croes ontkent geruchten dat zij hechte banden heeft met de lokale drugsmaffia. Die zou geleid worden door haar familie. De geruchten werden verspreid...

DolfijnFM | Maar een persoon positief getest

Vandaag slechts één positieve test op bijna 1400 afgenomen coronatests. Met veertien patiënten die hun isolatie mochten beëindigen komt het totaal aantal actieve cases in Curaçao op...
- Advertentie -