34 C
Willemstad
• zaterdag 30 september 2023

Telegraaf | Man gearresteerd in onderzoek naar moord op rapper Tupac Shakur

De politie in Las Vegas heeft een man gearresteerd in het onderzoek naar de moord op de wereldberoemde rapper Tupac Shakur 27 jaar geleden. Dat melden Amerikaanse...

Democracy now! | Friday, September 29, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Herdenkingsmonument Julianabrug wordt gerenoveerd

Het herdenkingsmonument, dat is geplaatst voor de slachtoffers van het instorten van de Julianabrug, wordt aangepakt. Zo is de verlichting niet meer up to date, en wordt...

DolfijnFM | Groot concert ter ere van Tula

Op het Brionplein vindt morgen het Bos di Libertat-festival plaats, een groot concert ter ere van Tula. Het concert is onderdeel van de Siman di Kultura en...

DolfijnFM | Ministers om tafel voor oplossing geweld op scholen

De ministeries van Onderwijs en Justitie hebben samengezeten om geweld op scholen aan te pakken. Het is al langer bekend dat vechtpartijen op scholen toenemen, dus was...
- Advertisement -spot_img

DolfijnFM | Hof: wanbeleid bij overheids-nv’s

HomeMediaDolfijnFM | Hof: wanbeleid bij overheids-nv’s
Er was inderdaad sprake van wanbeleid bij Aqualectra en Refeneria di Korsou tijdens het kabinet Schotte. Dat heeft het Hof vanochtend geoordeeld, laat het Openbaar Ministerie weten | Extra

Er was inderdaad sprake van wanbeleid bij Aqualectra en Refeneria di Korsou tijdens het kabinet Schotte. Dat heeft het Hof vanochtend geoordeeld, laat het Openbaar Ministerie weten.

Het Hof is het daarmee eens met het OM, die die conclusie eerder al trok uit de civiele enquête. Het wanbeleid werd veroorzaakt doordat de politiek zich direct met de bedrijfsvoering van beide bedrijven ging bemoeien.

De onderzoeker van de civiele enquête, Huub Willems, zei eerder al dat de rekening uiteindelijk betaald wordt door de bevolking van Curaçao. Die bedraagt alleen bij de eigenaar de raffinaderij al 262 miljoen gulden. Dat geld is verdwenen.

Bron: DolfijnFM

7 reacties

  1. Bestuurders kunnen wel aangepakt worden. RVC hebben juist als taak om wanbeleid aan te pakken. Passief toekijken als argument zal niet helpen.

    Anders kan je in principe de RVC opdoeken als zij toch niet handeld bij wanbeleid en buiten schot blijft. Het is te lang een extra salaris voor politieke vriendjes geweest..

  2. Vreemde conclusie dat de bedrijven het geld terug moeten vorderen van de bestuurders. Zeker omdat die bestuurders helemaal geen deel uitmaakten van de directie, maar commissaris of aandeelhouder (Schotte). Wat ze deden was onvoorstelbaar. Lijkt me dat de rechter daar best wat van mag zeggen. Graag zelfs.

  3. Hopi bon … duidelijk dus (met vonnis) dat kabinet schotte (wiels/schotte/cooper) door en door corrupt was. Wat niet duidelijk is is in feite wat de overheidsorganen / nutsbedrijven hiermee gaan doen.

    Aan dhr. Suriel, chapeau, die d’r voor heeft gezorgd dat er een vonnis is en hierdoor een eerste stap heeft gezet voor hopelijk een toekomstig nastreven van eventuele maatregelen en of aanklagen van deze “bende” (lees schotte, cooper en consorten!)

  4. Heel goed dat dit feit boven tafel is, maar wat nu? De personen in kwestie dienen vervolgd te worden. Ze moeten terugbetalen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties