Er was inderdaad sprake van wanbeleid bij Aqualectra en Refeneria di Korsou tijdens het kabinet Schotte. Dat heeft het Hof vanochtend geoordeeld, laat het Openbaar Ministerie weten.
Het Hof is het daarmee eens met het OM, die die conclusie eerder al trok uit de civiele enquête. Het wanbeleid werd veroorzaakt doordat de politiek zich direct met de bedrijfsvoering van beide bedrijven ging bemoeien.
De onderzoeker van de civiele enquête, Huub Willems, zei eerder al dat de rekening uiteindelijk betaald wordt door de bevolking van Curaçao. Die bedraagt alleen bij de eigenaar de raffinaderij al 262 miljoen gulden. Dat geld is verdwenen.
Bron: DolfijnFM
Bestuurders kunnen wel aangepakt worden. RVC hebben juist als taak om wanbeleid aan te pakken. Passief toekijken als argument zal niet helpen.
Anders kan je in principe de RVC opdoeken als zij toch niet handeld bij wanbeleid en buiten schot blijft. Het is te lang een extra salaris voor politieke vriendjes geweest..
Vreemde conclusie dat de bedrijven het geld terug moeten vorderen van de bestuurders. Zeker omdat die bestuurders helemaal geen deel uitmaakten van de directie, maar commissaris of aandeelhouder (Schotte). Wat ze deden was onvoorstelbaar. Lijkt me dat de rechter daar best wat van mag zeggen. Graag zelfs.
Hopi bon … duidelijk dus (met vonnis) dat kabinet schotte (wiels/schotte/cooper) door en door corrupt was. Wat niet duidelijk is is in feite wat de overheidsorganen / nutsbedrijven hiermee gaan doen.
Aan dhr. Suriel, chapeau, die d’r voor heeft gezorgd dat er een vonnis is en hierdoor een eerste stap heeft gezet voor hopelijk een toekomstig nastreven van eventuele maatregelen en of aanklagen van deze “bende” (lees schotte, cooper en consorten!)
Nu dus niets.. leuk he?
Dat is zeker jammer. Daarom blijft alles zoals het is op Curacao. We zijn zelf onze grootste vijand.
maar wie klaagt ze aan ? Niemand .
Heel goed dat dit feit boven tafel is, maar wat nu? De personen in kwestie dienen vervolgd te worden. Ze moeten terugbetalen.