28 C
Willemstad
• dinsdag 18 mei 2021 22:03

ParadiseFM | 50.000 mensen volledig gevaccineerd

Meer dan 50.000 mensen op Curaçao zijn inmiddels volledig gevaccineerd. Zij hebben beide coronavaccinaties ontvangen. Ruim 80.500 mensen hebben hun eerste prik ontvangen. Bijna 83.000 mensen hebben...

Democracy now! | Tuesday, May 18, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 18 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Motie Staten vraagt meer versoepelingen, waaronder avondklok naar middernacht

De Curaçaose regering wordt in een motie van het parlement vandaag verzocht de coronamaatregelen verder te versoepelen. En dat op de dag dat premier Rhuggenaath in een...

Nu.cw | 62 Procent inmiddels gevaccineerd, prik nu vanaf 16 jaar

62 Procent van het aantal mensen op Curaçao dat gevaccineerd mag worden heeft inmiddels een eerste prik gehad. Er is dus nog een grote groep, ruim 30...

DolfijnFM | Groep acht van de Emmy Bertholdschool moet EFO toets hoofdrekenen over doen

WILLEMSTAD – Groep acht van de Emmy Bertholdschool moet de EFO Hoofdrekentoets overdoen. Afgelopen dinsdag deden ze die toets voor het eerst. Maar door een vergissing van...
- Advertisement -spot_img

DolfijnFM | Hof: wanbeleid bij overheids-nv’s

HomeMediaDolfijnFM | Hof: wanbeleid bij overheids-nv’s

Er was inderdaad sprake van wanbeleid bij Aqualectra en Refeneria di Korsou tijdens het kabinet Schotte. Dat heeft het Hof vanochtend geoordeeld, laat het Openbaar Ministerie weten | Extra

Er was inderdaad sprake van wanbeleid bij Aqualectra en Refeneria di Korsou tijdens het kabinet Schotte. Dat heeft het Hof vanochtend geoordeeld, laat het Openbaar Ministerie weten.

Het Hof is het daarmee eens met het OM, die die conclusie eerder al trok uit de civiele enquête. Het wanbeleid werd veroorzaakt doordat de politiek zich direct met de bedrijfsvoering van beide bedrijven ging bemoeien.

De onderzoeker van de civiele enquête, Huub Willems, zei eerder al dat de rekening uiteindelijk betaald wordt door de bevolking van Curaçao. Die bedraagt alleen bij de eigenaar de raffinaderij al 262 miljoen gulden. Dat geld is verdwenen.

Bron: DolfijnFM

7 reacties

  1. Bestuurders kunnen wel aangepakt worden. RVC hebben juist als taak om wanbeleid aan te pakken. Passief toekijken als argument zal niet helpen.

    Anders kan je in principe de RVC opdoeken als zij toch niet handeld bij wanbeleid en buiten schot blijft. Het is te lang een extra salaris voor politieke vriendjes geweest..

  2. Vreemde conclusie dat de bedrijven het geld terug moeten vorderen van de bestuurders. Zeker omdat die bestuurders helemaal geen deel uitmaakten van de directie, maar commissaris of aandeelhouder (Schotte). Wat ze deden was onvoorstelbaar. Lijkt me dat de rechter daar best wat van mag zeggen. Graag zelfs.

  3. Hopi bon … duidelijk dus (met vonnis) dat kabinet schotte (wiels/schotte/cooper) door en door corrupt was. Wat niet duidelijk is is in feite wat de overheidsorganen / nutsbedrijven hiermee gaan doen.

    Aan dhr. Suriel, chapeau, die d’r voor heeft gezorgd dat er een vonnis is en hierdoor een eerste stap heeft gezet voor hopelijk een toekomstig nastreven van eventuele maatregelen en of aanklagen van deze “bende” (lees schotte, cooper en consorten!)

  4. Heel goed dat dit feit boven tafel is, maar wat nu? De personen in kwestie dienen vervolgd te worden. Ze moeten terugbetalen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties