DolfijnFM | Geen aanpassing minimumloon, ook geen indexering

De kosten van levensonderhoud zijn vorig jaar 2,7 procent omhoog gegaan. Het minimum uurloon voor iemand van 21 jaar of ouder is 9,37 gulden.

Geen aanpassing of verhoging van het minimumloon. Dat zegt Hensley Koeiman tegen de Èxtra. De adviesorganen van de regering, zoals de SER, hebben negatief geadviseerd.

Reden is de moeilijke situatie van ondernemers door covid. Er wordt nu wel gekeken of er andere maatregelen getroffen moeten worden om de zwaksten in de samenleving te helpen.

De kosten van levensonderhoud zijn vorig jaar 2,7 procent omhoog gegaan. Het minimum uurloon voor iemand van 21 jaar of ouder is 9,37 gulden.

Bron: DolfijnFM

2 Reacties op “DolfijnFM | Geen aanpassing minimumloon, ook geen indexering

  1. Die Koeiman kan het lekker vertellen. Ondanks afspraken zelf geen salaris inleveren maar per i juli met 25% verhogen en vervolgens het minimum loon zelfs niet met de inflatie correctie willen aanpassen.
    In ieder geval wel een Zuid Amerikaans land waardig.

  2. Rey Miguel

    Belangrijkste adviesorgaan adviseert negatief, dus zegt dat de minimumlonen aan de indexering aangepast zouden moeten worden. En dus doet de regering juist het tegendeel. Alsof de SER geen rekening gehouden had met de coronacrisis.
    Maar ja, wie in de regering zit heeft geen minimumloon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *