DolfijnFM | Foto’s en video’s kunnen digitaal opgestuurd worden bij aangifte

Wie geen computer heeft kan ook bellen, maar de politie raadt aan om bij urgentie toch gewoon naar het bureau te komen | Persbureau Curacao

Wie aangifte wil doen van een misdrijf en foto’s en videobewijzen wil afgeven, hoeft niet meer in persoon naar het politiebureau. Die mogen ook digitaal verstuurd worden vanaf vandaag.

Op de website van de politie, www.polis.cw is een link te vinden onder ‘material digital’.

Het was al mogelijk om met een formulier via email aangifte te doen. Wie geen computer heeft kan ook bellen, maar de politie raadt aan om bij urgentie toch gewoon naar het bureau te komen.

Bron: DolfijnFM

2 Reacties op “DolfijnFM | Foto’s en video’s kunnen digitaal opgestuurd worden bij aangifte

 1. ……”Hier (Korsow) zijn – op 1 of 2 uitzondering na – helaas geen “sociale” advocaten die niet alleen aan hun Naf. 450 of meer per uur denken”……

  @Kameleon!
  Advocaat en sociaal!
  Op Curaçao?
  Sneeuw op Curaçao zou geloofwaardiger overkomen.

  We hebben altijd zo een grote smoel over anderen, o.a. over Nederlandse onderdrukking en koloniale uitbuiting.
  Zo ook die advocaat die een repuratie heeft onroerend goed op eigen naam te zetten ipv de van jou, als je diensten bij deze filantropisch ingesteld persoon doet…( @450 per telefoon gesprek van hooguit 25 minuten…)

 2. He he,
  Eindelijk klimt de politie van het platform der Digibeten een stapje omhoog.
  Digitaal werken bespaart tijd en op termijn ook kosten.

  Nu nog het Gemeenschappelijk Hof van Justitie zodat de griffiekosten voor het Gerecht in Eerste Aanleg (Naf. 750!) en met name deze kosten ingeval van Hoger Beroep (Naf. 1500!!) met wat goede wil omlaag kunnen. Zo wordt procederen ook voor de gewone burger beter betaalbaar. Voor de “welgestelden” zijn deze bedragen GEEN probleem maar WEL voor Jan met de Pet, gepensioneerden, “modale” burgers, etc. Mede vanwege alle bijkomende kosten (deurwaarder bv.) is voor deze groep procederen nauwelijks haalbaar, zeer zeker als men in Hoger Beroep wil gaan vanwege de VERPLICHTING een dure advocaat in te schakelen.

  Iedereen moet in principe gelijke kansen hebben in onze rechtsstaat, ook wat dit betreft. Een eigen bijdrage is OK, maar het moet voor een ieder “behapbaar” blijven.

  Ben bang dat het echter zo blijft zoals het nu is, dus dat mensen “boven de streep” wat dit aangaat te weinig inlevingsvermogen hebben om zich hier voor in te zetten, ook als je “rechten” hebt gestudeerd. “Rechtsvinding” is te vaak slechts een kreet die zijn toepassing niet terug vindt in een maatschappij brede context. Ja natuurlijk “iedereen is gelijk, maar sommigen zijn meer gelijk dan anderen”.

  In Nederland zijn er legio “advocaten” die voor een zeer laag tarief rechtsbijstand willen verlenen en bij een gewonnen zaak een aanvullende (financiële) tegemoetkoming krijgen, afhankelijk van het behaalde resultaat. Vaak zijn dit jonge advocaten die nog enigszins idealistisch zijn.

  Hier (Korsow) zijn – op 1 of 2 uitzondering na – helaas geen “sociale” advocaten die niet alleen aan hun Naf. 450 of meer per uur denken. Als je geen, of onvoldoende PLAKA hebt dan is hun interesse opeens nul komma nada.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *