DolfijnFM | Elf gegadigden voor overname raffinaderij Isla op Curaçao

Naar verluidt is PdVSA opnieuw geïnteresseerd. Een Venezolaanse delegatie was 15 augustus op Curaçao.

Er zijn elf gegadigden voor het opnieuw opstarten van de raffinaderij. Het gaat om partijen die interesse hebben om zich voor jaren te binden aan Curaçao.

Hun voorstellen liggen nu bij RdK, de eigenaar van de Isla. Het contract met de vorige exploitant, het Venezolaanse staatsbedrijf PdVSA eindigde op 31 december vorig jaar. Naar verluidt is PdVSA opnieuw geïnteresseerd. Een Venezolaanse delegatie was 15 augustus op Curaçao.

Komende maand wordt een selectie gemaakt, waarna partijen worden uitgenodigd om half november een definitief voorstel voor exploitatie in te dienen. Er zijn elf gegadigden voor het opnieuw opstarten van de raffinaderij. Het gaat om partijen die interesse hebben om zich voor jaren te binden aan Curaçao. Hun voorstellen liggen nu bij RdK, de eigenaar van de Isla.

Het contract met de vorige exploitant, het Venezolaanse staatsbedrijf PdVSA eindigde op 31 december vorig jaar. Naar verluidt is PdVSA opnieuw geïnteresseerd. Een Venezolaanse delegatie was 15 augustus op Curaçao.

Komende maand wordt een selectie gemaakt, waarna partijen worden uitgenodigd om half november een definitief voorstel voor exploitatie in te dienen.

Bron: DolfijnFM

3 Reacties op “DolfijnFM | Elf gegadigden voor overname raffinaderij Isla op Curaçao

  1. Keep the people satisfied …

  2. Gerrit ik denk dat het geen miljoenen zullen zijn maar miljarden en dan komt natuurlijk de vraag welk geloofwaardig bedrijf dat wil investeren in onze roestbak,terwijl er wereldwijd een flink aantal goed functionerende raffinaderijen stil staan en ook in de aanbieding zijn. Blijven we geloven in sprookjes ? Of heeft het te maken met het clubje personen dat belast is met de eventuele verkoop en daarvoor maandelijks een leuk bedrag krijgt. Hoe langer het dus duurt het langer ze betaald krijgen.

  3. Selectie lijkt me niet moeilijk. Welke partij is bereidt x miljoenen te investeren om de raffinaderij te laten voldoen aan de vereiste milieu normen voor zij de raffinaderij opstart. Zal er 1 overblijven ??.
    Of is deze regering zover afgedwaald dat ze de gezondheid van de bevolking ( vroegtijdige dood) die onder de rook van de raffinaderij woont nog steeds ondergeschikt maakt aan een paar honderd arbeidsplaatsen.
    Ga dat onze financier in Nederland maar eens uitleggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *