DolfijnFM | DMO wil parkeren digitaliseren

Persbureau Curacao

Nu verdwijnt het volgens DMO in de zakken van bepaalde personen, niet eens de overheid, laat staan dat het geld gebruikt wordt voor Punda zelf | Persbureau Curacao

Willemstad – DMO wil parkeren in de binnenstad digitaliseren. De belangenvereniging van winkeliers in Punda wil zo voorkomen dat er wielklemmen worden geplaatst.

Bovendien zou de stadsbezoeker met zijn telefoon kunnen betalen. De digitale boetes worden uitgeschreven op nummerplaat en niet op parkeerplaats zoals nu het geval is.

Het geld dat opgehaald wordt moet weer geïnvesteerd worden in de binnenstad.

Nu verdwijnt het volgens DMO in de zakken van bepaalde personen, niet eens de overheid, laat staan dat het geld gebruikt wordt voor Punda zelf.

Bron: Persbureau Curacao

Bron: DolfijnFM

3 Reacties op “DolfijnFM | DMO wil parkeren digitaliseren

 1. Nou dat gaat vast een enorm succes worden!!!

 2. Nu verdwijnt het volgens DMO in de zakken van bepaalde personen, niet eens de overheid, laat staan dat het geld gebruikt wordt voor Punda zelf

  Geld wordt gestolen?

 3. @DMO
  Een van de beste ideeën die begin 2021 is gelanceerd. Nu nog uitvoeren. Zo snel mogelijk om ook de “wielklemwolven” (zie hieronder) uit te schakelen.
  In diverse landen, zoals Australië, heeft de overheid maatregelen genomen om het z.g. “predatory wheel-clamping” te verbieden.

  Ik citeer:
  “17 June 2020
  • Laws to ban wheel clamping will today be introduced into the Legislative Assembly;
  • Despite COVID-19, legislation was given high priority drafting status …..
  • Visitors will be able to park in popular spots without fear of vehicle being clamped;
  • Regulations to be drafted to regulate the use of alternate parking control measures;
  • Transport Minister …… will today introduce legislation into the Legislative Assembly to ban wheel clamping;
  • The legislation has been classed as high priority …….;
  • The new legislation will mean the use of predatory wheel clamps to enforce payment or the collection of parking charges ………

  In Londen werd het aanbrengen van wielklemmen voor een deel uitbesteed aan particuliere bedrijven. Die waren alleen maar geïnteresseerd in het zoveel mogelijk binnen schrapen van geld en niet in het oplossen van parkeerproblemen. De z.g. parkeerwachters verscholen zich achter muurtjes en in portieken. Zodra iemand verkeerd parkeerde – ook al was het maar 15 seconden – dan werd direct een wielklem aangebracht door deze “wielklemwolven”. Overleg, uitleg of direct de auto verplaatsen was onmogelijk. Van deze praktijken zijn documentaires gemaakt die op de televisie werden getoond; er was goed te zien hoe agressief deze lieden te werk gingen.

  Nu is er aan deze praktijken in diverse landen zo veel mogelijk een eind gemaakt. Nu wij nog. NOS MES POR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *