27 C
Willemstad
• maandag 26 juli 2021 10:07

Laatste reacties

- Advertentie -

DolfijnFM | ‘Coronasteun Sint-Maarten is terugkeer naar koloniale tijd’

Deze week dienden Sint Maarten een petitie in bij een speciale VN-rapporteur over racisme

De Nederlandse coronasteun is een terugkeer naar de koloniale tijd. Dat zegt premier Silveria Jacobs in de The Washington Post.

De krant citeert de premier van Sint-Maarten die zegt dat het gaat om een raciale afrekening in het Caribisch gebied. Daarmee verwijst Jacobs naar de voorwaarden waarmee haar eiland akkoord moest gaan om coronasteun te krijgen.

Deze week dienden Sint Maarten een petitie in bij een speciale VN-rapporteur over racisme, waarin ze Nederland beschuldigen van rassendiscriminatie en schendingen van internationale rechten.

- Advertentie -

Bron: DolfijnFM

- Advertisement -

Artikel delen

28 reacties

 1. Ach je kunt deze dame eigenlijk ook niet kwalijk nemen. Ze is nog te jong om het koloniale tijdperk te hebben meegemaakt.

 2. Klagen staat een ieder vrij, en weigeren erbij.
  Snap eigenlijk de ophef niet zo.
  Had de reactie verwacht;
  Wij zien het onderzoek met vertrouwen tegemoet.
  Dát getuigt van een schoon blazoen en dito geweten.
  Altijd nuttig deze supranationale organisaties.
  Dit zet een rem op hen die menen de waarheid
  in pacht te hebben.

 3. Aan Brian S . St.Maarten is onafhankelijk. Net als Curaçao en Aruba. Maar Bonaire,Saba en Statia zijn nog Nederlands. Eigen keuze geweest.

 4. Een hele domme zet
  Niemand op sint maarten zit hierop te wachten maar een paar verrotte politici zetten hun vrouw in parlament en doen alsof nederland ons discrimineert. Noodgrepen omdat ze bang zijn dat ze niet meer in de pot kunnen grijpen en stelen wat ze willen.
  Sylvera Jacobs moet met de billen bloot
  Wel of geen COHO?

 5. @JokitoS, praat maar gewoon je moers taal, dan is het voor jou al moeilijk genoeg om geen puberale prietpraat te verkopen. Fake it to make it.

 6. Niemand en dus ook geen regering geeft geld zonder daar enige voorwaarde aan te verbinden.

  Niet op de eilanden. Daar willen ze maar geld krijgen en als ze het niet krijgen gaan ze het hebben over de slavernij en kolonialisme.. tot aan parlatino en VN aan toe.

 7. Gelukkig dat ook premier Silveria Jacobs zich zelf volkomen belachelijk maakt. Dan kan ze de KKC commentatoren tenminste niets verwijten.

 8. Makakunan si of no, djis ma hanja un vishon riba peyote… I better practice what i preach!
  De indianen hebben echter niet tot mij gesproken nee: slechts een een non-verbale confirmatie van een hoofdknikje heeft ons lot bezegeld.. De indianen waken nog immer over ons alhoewel zij zich nog maar zelden vertonen hier op de geliefde klip…

  Den haag nos ta bai tòg, alhoewel het pijn doet moet de status quo doorbroken worden rumanan….

  Daar zijn we het over ééns of no tòg, blanku, pretu, hèl whatever, huntu nos por si anto huntu nos ta bai……

  Den Haaaaaaaaaaaààg,

 9. Gelukkig zit haar stage periode “landje spelen” er bijna op. Maar ja, dan krijg je de volgende stagiaire, net als op Curacao. Het lijkt alleen als of de stagiares elke x lager geschoold zijn.

  Misschien is Calmes straks wel premier. Hopelijk is dan ook het wapen veranderd in een leguaan op een rots met een kachu en een karko

 10. Los van alle grote woorden in de andere reacties, gaat het om één basisregel: Niemand en dus ook geen regering geeft geld zonder daar enige voorwaarde aan te verbinden. Dan doet het er niet toe of men volledig zelfstandig is of een onderdeel van het koninkrijk. Toen Suriname onafhankelijk werd en zich op een bepaald moment niets gelegen liet liggen aan de overeengekomen voorwaarden werd de ontwikkelingshulp die overeengekomen was gestaakt. NL. heeft het bedrag nog enkele jaren gereserveerd maar met Bouterse ging men geen zaken doen

 11. @Ook dat nog
  Slachtofferrol.
  Daarom zijn het ook geen leiders.
  Niet in de verste verte.
  Een echte leider doet aan zelfreflectie, erkent zijn fouten, en zoekt naar een constructieve oplossing waar de leider zelf aan deel neemt.

  Wij hebben op Curacao (en nu blijkt ook SXM) vooral mekkeraars,
  Geen leiderschap,
  en echte leider kweekt nieuwe leiders en inspireert.
  Onze mekkeraars kweken blinde volgers, en frustreren ipv inspireren.

  Ik heb nog geen enkele minister kunnen betrappen op leiderschap, wel op dictatorschap, arrogantie, koppigheid, hooghartigheid en onkunde..

  arrogantie vooral door het zwijgen op te leggen, en info te weigeren..(Klesch, WOB, Insel Air, etc)

 12. @Knoe koe
  Slachtoffertje spelen, ontslaat jezelf van eigen verantwoording nemen. Stel je voor dat je iets presteert in je leven… Je kunt beter slachtoffertje spelen.. is veel makkelijker.

 13. Het valt me steeds vaker op dat figuren als Sylvana, Sitalsing, Carilho, onze eigen politici , Kunneman en nu die troela van SXM alleen maar kunnen kletsen over kolonialisme zodra er wat “checks en balances” door Den Haag tussen geschoven worden.

  Checks & Balances die hard nodig zijn nu steeds duidelijker wordt hoe fondsen aan F&F verkwanseld worden, Insel Air, ALM, DAE, CMC, SSC, ISla MDPT, brug, Knipbaai rampa, rondreizende ministers, overbetaalde Toezichthouders en directeuren…RvC leden die miljoenen ontvangen voor wegkijken (Ennia,) of die niets doen terwijl een blinde en doofstomme kip nog zou zijn gaan tokken als haar eieren een voor een weggenomen zouden worden (Giro).

  Nu wordt ook duidelijker waarom er niets concreets is geregeld voor Klokkenluiders. Onze gezagsdragers wensen niet lastig gevallen te worden als ze hun zakken vullen.

 14. Ze is niet onbeschoft , maar gewoon te dom om na te denken is de conclusie.Dat dit soort figuren serieus genomen worden.Premier in de première.

 15. Je moet het onbeschofte lef maar hebben. Het was zeker niet genoeg, of het moest gratis geld zijn. Ik denk niet dat de speciale VN-gezant hier in trapt. Misschien dat een speciale VN-gezant voor ondankbare en onbeschofte mensen hier wat mee kan…..

 16. Je word gewoon moei van dit stommen gelul van het 1e klas verrotte viswijf, ik zou zeggen volk van Nederland eis van Rutte en Knops dat er geen Euro meer naar dit verrotte ondankbare dieven volk gaat, en ik weet hoe verrot dit eiland is, is nog geen centimeter verandert als in de Claud Worhty tijd

 17. Langzaam maar zeker neig ik toch steeds meer naar de UPG status.
  Op Guadeloupe en Martinique zijn de wegen wél goed en hoef je je tenminste niet te bekommeren om dit soort drogredenen van beroepsprofiteurs.
  Neemt allemaal niet weg dat ik bepaald niet sta te springen om hier óók direct onder ‘s Gravenhage te gaan vallen…

  We kijken het dus maar weer eventjes aan en kunnen altijd alsnog het goede voorbeeld van Haïti volgen.

 18. Het is ook altijd hetzelfde met onze proletarische “uitverkorenen”.
  Ga toch iets doen met je leven kreng, het liefst iets waar niet alleen jijzelf en je naasten van profiteren!

 19. Ad hominem pur sang.
  Kolonialisme. LOL
  Als je geen argumenten meer hebt om je wanbestuur en corruptie te verdedigen ruk je de kolonialisme kaart uit de toverhoed.

  Let goed wie er telkenmale “kolonialisme roepen.
  Dat zijn de grote boeven!
  De Pinners van de staatskas….sommigen doen deze naam ook eer aan va hun partijnaam

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

AntilliaansDagblad | ‘Bijna akkoord over Coho’

Willemstad/Philipsburg - Volgens de Sint Maartense premier Silveria Jacobs is na het onlangs gehouden vierlandenoverleg zo goed als een akkoord bereikt over de tot voor kort omstreden consensusrijkswet Caribisch Orgaan voor Hervorming en Ontwikkeling (Coho).
- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | ‘Bijna akkoord over Coho’

Willemstad/Philipsburg - Volgens de Sint Maartense premier Silveria Jacobs is na het onlangs gehouden vierlandenoverleg zo goed als een akkoord bereikt over de tot voor kort omstreden consensusrijkswet Caribisch Orgaan voor Hervorming en Ontwikkeling (Coho).

PBC | Wanhopige brief: drie Venezolaanse migranten die al tien maanden in de cel zitten, vragen premier Curaçao om vrijlating

Persbureau Curacao Drie Venezolanen die op Curaçao worden vastgehouden, doen een wanhopige oproep aan premie Gilmar Pisas om vrij gelaten te worden. De drie zitten al tien maanden vast...

PBC | Aantal actieve cases Curaçao daalt licht op zondag

Persbureau Curacao Er zijn vandaag 36 nieuwe besmettingen bijgekomen. Mensen met een positieve test althans. Aanmerkelijk minder dan de afgelopen dagen toen gemiddeld meer dan 70 mensen positief...

PBC | Mogelijk weer nieuwe beperkende coronamaatregelen op Curaçao

Persbureau Curacao De regering Pisas overweegt de coronamaatregelen opnieuw aan te scherpen. Gebaseerd op informatie van de GGD en RIVM is het aantal gestegen positieve testen mogelijk reden...

PBC | Shariengela Cijntje is Miss Universe Curaçao 2021

Persbureau Curacao Miss Universe Curaçao 2021 is Shariengela Cijntje. De 27-jarige schoonheidskoningin won gisteravond de 58e editie in de Ballroomzaal van het Curaçao Marriott Beach Resort. Shariengela volgt Chantal...

PBC | CHATA: hotelbezetting Curaçao steeds beter, maar vraag moet gestimuleerd

Persbureau Curacao Ruim de helft van alle hotelkamers op Curaçao was bezet in de maand juni. Dat meldt CHATA. 54,6 procent om precies te zijn. Volgens de vertegenwoordiger...
- Advertentie -