30 C
Willemstad
• dinsdag 20 april 2021 18:13

PBC | Ongedocumenteerden kunnen ook bij SDK of WTC vaccineren

Persbureau Curacao Ook inwoners van Curaçao zonder geldige verblijfspapieren kunnen zich laten vaccineren. Dat hoeft niet persé bij de kliniek Salu pa Tur, waar ze al langer welkom...

PBC | Girobank-gedupeerden beschikken weer over hun geld

Persbureau Curacao Ruim 2000 Girobank-gedupeerden hebben vanaf vandaag weer beschikking over hun tegoed. GI-RO Settlement Holding is de partij die daarvoor zorg draagt in samenwerking met Girobank. Begin...

Democracy now! | Tuesday, April 20, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 20 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | Lichte versoepelingen voor restaurants en winkels

De lockdown, plachi di dia en avondklok om 19u blijven tot zeker 30 april van kracht. Vanaf morgen versoepelen de coronabeperkingen licht voor restaurants en winkels. restaurants mogen...

Nu.cw | Scholieren opgepakt voor verspreiden ongepaste beelden

Een school heeft vorige week aangifte gedaan tegen een scholier die tijdens een Zoomles ‘ongepaste beelden’ liet zien. De minderjarige is gehoord door de politie en de...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaRadio Dolfijn FMDolfijnFM | Black-outs Aqualectra veroorzaakt door menselijk falen

DolfijnFM | Black-outs Aqualectra veroorzaakt door menselijk falen

Aqualectra operators reageerden verkeerd op de stroomsituatie van het elektriciteitsnetwerk

De vijf black-outs eind vorig jaar en begin dit jaar op het stroomnetwerk van Curaçao werden veroorzaakt door het optreden van Aqualectra-operators zelf.

Die reageerden verkeerd op de stroomsituatie van het elektriciteitsnetwerk. Bij het opnieuw aansluiten van de windmolens op het netwerk ging het vervolgens weer mis.

Er is een hele reeks aan maatregelen voor korte en lange termijn genomen, een ervan is het heropleiden van de operators van Aqualectra.

Bron: DolfijnFM

Dit artikel is geplaatst in

12 reacties

 1. Het is mismanagement.
  Niets meer, niets minder.
  verkeerd personeel komt door verkeerd beleid, komt door verkeerde HR, komt door verkeerde directie, komt door verkeerde politici,

 2. “Het mes heeft mij gesneden.” Eerst was het een onderdeel dat al 5 jaar geen onderhoud heeft gehad, nu zijn de operators de klos. Alleen maar omdat de directie zijn verantwoordelijkheid niet wil nemen. Zou ze sieren om zelf ook een cursus te volgen : verantwoordelijkheid nemen.

 3. Nu het inderdaad een menselijke fout is ten gevolge van gebrekkige opleiding en training, moeten er consequenties worden getrokken: haal de bezem door het personeelsmanagement en directie!
  En waarom heeft de toezichthouder (=overheid) zo zwaar gefaald??

 4. Laat ik nou altijd gedacht hebben dat het Aqualectra personeel ook tussendoor goede trainingen kreeg.

  Maar ik begrijp het al. Nadat de ‘directeur’ en zijn vazallen met gewichtig klinkende functienamen hun salaris hebben ontvangen, blijft er nog weinig tot niets over voor opleidingen, motivatie trainingen en dat soort nuttige belangrijke zaken.

 5. Het was menselijk falen.
  Slape thee verhaal.
  Dat wisten we al vanaf dag 1.
  Was het verwijtbaar menselijk falen!

 6. @Dislect, Dat doet me denken aan 1 keer dat er een expert uit Sint Maarten werd overgevlogen bij een lokaal bedrijf hier. Want alles hadden ze geprobeerd en het werkte niet. Bleek iemand 1 systeem niet te hebben aangezet…

 7. En dat is dus een van de voornaamste problemen van Curacao in een notendop, het gemiddelde nivo van het volk is veel en veel te laag. En dat wreekt zich keer op keer. Daarnaast blijven wanprestaties vrijwel altijd ongestraft, men wordt niet ter verantwoording geroepen. Ben benieuwd of Jonis nu het goede voorbeeld geeft en zn biezen pakt, maar we weten het antwoord natuurlijk wel….

 8. Aqualectra heeft veel overeenkomsten met het eiland zelf:
  Een veel te dure, visie loze, onbekwame, leiding.
  Posities bij leiding die gegeven zijn door Friends and family. Leiding die midden management aanstelt niet op basis van hun capaciteiten, capabele mensen zijn een gevaar voor het management.
  En ploeg leiding die nog minder initiatieven mag nemen om de zelfde reden.
  En je dan afvragen waarom de levering van de producten ingevaar komt en de producten dan ook nog eens “onbetaalbaar” worden.
  En dan komt de oplossing; het bijscholen van het personeel. Nadat er tonnen zijn uitgegeven voor een ondeugdelijk beveiligingssysteem.
  Het bestuur van het eiland is ziek en omdat het eiland bestuur de bestuurders van hun entiteiten benoemd zijn die ook ziek.
  Maar we doen niets de rekening komt te liggen bij de belastingbetaler en Nederland. Op naar het volgende debacle.

 9. Geweldig, het was een technisch mankement experts van de hele wereld ingevlogen, kapitaal uitgegeven en dan is het menselijk falen.
  Jammer dat de afnemers van de aqualectra producten de kosten moeten dragen.
  Zo het het gevolg zijn van
  A een zware top die geen kennis hebben van de productie van hun producten?
  B het aanstellen van een middenmanagement dat uit Friends and family moet bestaan
  C het niet hebben van een technisch directeur.
  D het “weg pesten” van mensen die mogelijk wel verstand hebben van de producten, die het dus beter weten als top en midden management.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties