27 C
Willemstad
• vrijdag 7 mei 2021 20:42

ParadiseFM | Izzy Gerstenbluth geeft voorlichting aan horecapersoneel

Epidemioloog Izzy Gerstenbluth heeft gisteren het horecapersoneel van Jan Thiel voorgelicht over de Covid-19 vaccinatie. Dat zei Baldewijn Grul van restaurant Zest op Paradise FM. In zijn...

Democracy now! | Friday, May 7, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 7 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Moderna-vaccin blijkt effectief bij tieners

Het coronavaccin van Moderna - dat ook op Curaçao wordt gebruikt - beschermt 96 procent van de 12- tot 17-jarigen tegen Covid-19, zo blijkt uit een studie...

Nu.cw | Toerismesector Curaçao: gebrek aan versoepelingen onbegrijpelijk

De toerismesector is zwaar teleurgesteld over de versoepelingen van de coronamaatregelen zoals die deze week bekend zijn gemaakt. De voorzitter van Curacao Hospitality & Tourism Association (CHATA),...

PBC | Curaçao en Nederland akkoord over tweede uitvoeringsagenda

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Curaçao en Nederland zijn akkoord met de tweede uitvoeringsagenda om het eiland uit de coronacrisis te halen. De afspraken zijn onderdeel van het landenpakket...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenArubaDolfijnFM | Aruba gaat bijna 60 miljoen gulden rente betalen om te...

DolfijnFM | Aruba gaat bijna 60 miljoen gulden rente betalen om te lenen

Knops is het er niet mee eens
Aruba maakte deze week bekend geen deal met Nederland te sluiten, maar geld te gaan lenen op de internationale markt. Het gaat om ruim 130 miljoen gulden.

Volgens staatssecretaris Raymond Knops is dat niet in het belang van de bevolking van Aruba. Een Nederlandse lening kost geen rente, de internationale lening staat op 5,5 procent.

Aruba moet nu in acht jaar bijna 60 miljoen gulden rente betalen. Welke andere voorwaarden aan die lening zijn verbonden wordt later bekend gemaakt.

Bron: DolfijnFM

11 reacties

 1. @Lamoenchi: staatsobligaties? Van welke staat? Ik hoop da het staatsobligaties zijn, dan is er immers geen verplichting meer van Nederland om te helpen.

 2. Laat Nederland die 130 miljoen even apart zetten en zo danig dat dat bedrag onder geen voorwaarde deel kan uitmaken van de regeling met Aruba zo die er komt.
  Aruba met de blote kont on de blaren zitten 7 jaren lang !

 3. De Europese Nederlanders slaken een zucht van verlichting. Het geld dat anders naar Aruba zou zijn gegaan kan nu besteed worden aan de noden in eigen land. Zij hopen dat Curacao en Sint Maarten ook hun eigen leningen/financieringen zelf regelen dus zonder een beroep te doen op de Nederlandse belastingbetaler. Bovendien menen zij die zich in de materie hebben verdiept dat een verdere verwijdering tussen Nederland en de eilanden alleen maar is toe te juichen. Zij hopen dat het een verdere stap is in het uittreden van de eilanden uit het Koninkrijk. Want ondank is ‘s werelds loon.

 4. ……”Alles wordt uit de kast gehaald om controle vanuit Nederland te voorkomen”…..

  @Colom,precies! de vinger op de zere plek.
  De politiek moet haar zakken spekken! Met voldoende geleend cashflow in huis gaat dat ongestoord verder.
  En de kosten, die betaalt de pueblo.
  Politiek snoept de hoofdsom oo..pueblo betaalt de interest

  Net als Stephen Martina, zoon van een van de grootste staatskas rovers van Curaçao!
  Die nu pretendeert dat NL zonder al te veel voorwaarden gauw over de brug moet komen, anders lijdt de hongerende burger.

  De arrogantie van deze Leugenaars!
  Om ook nog te pretenderen dat ze het doen voor de pueblo!

  Toen er geld te over was, hebben ze hun zakken gevuld, het opgemaakt, en verspild aan mislukte projecten, die miljoenen kostten, en hun zakken vulden…voor derde rangs kwaliteit consultants….waaronder die van zijn familie en vrienden.

  Deze Martina heeft als ik me niet vergis geprobeerd met voorkennis essentieel terrein aan te schaffen bij Fuik., die bestemd was voor de revers osmose plant.met het idee deze tegen de hoofdprijs te verhuren aan Aqualectra!

  Deze lui zitten er niet voor jou en mij…en het is zeer disingenuous van ze te pretenderen dat te zijn….

 5. Als je bedenkt wat je met 60 miljoen voor een goede kan doen voor je 100.000 landgenoten.
  Maar nee, gebruik het om je zelfverrijking en corruptie toe te dekken!

 6. Het is Knops al lang bekend dat de bestuurders van de 3 autonome landen niet op hun zetel zitten om het land en de bevolking te dienen.
  Laat Aruba de rest van de noodzakelijke gelden ook maar van de kapitaalmarkt halen.
  Hoe kan Knops de belastingbetalende Nederlander en zijn 2e Kamer uitleggen waarom hij geld heeft geleend aan een autonoom land dat in 10 jaar ( voor corona ) een schuld heeft weten op te bouwen van 117% bpp.
  Ze zien hem al aankomen met een verhaaltje over een Statuut getekend halverwege de vorige eeuw.

 7. En wanneer ze die 60 miljoen niet op kunnen brengen (wat er dik in zit), dan zullen ze weer bij moeten lenen etc etc. Uiteindelijk kloppen ze dan wel weer bij Nederland aan wanneer ze failliet zijn.

  Deze 60 miljoen rente zou aan hele andere dingen moeten worden besteed en hoop dan ook dat de RMR deze lening niet zal toestaan.

 8. Alles wordt uit de kast gehaald om controle vanuit Nederland te voorkomen. Blijkbaar is er heel wat te verbergen. Nu hebben ze tijd om op papier weer bepaalde zaken weg te moffelen. Tot straks alle leningen terug betaald moeten worden. Dan mag de Nederlandse belastingbetaler weer betalen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties