DolfijnFM | Ambtenarenbonden willen geen 12,5 procent inleveren

de regering wordt opgeroepen de maatregel te annuleren | Antilliaans Dagblad

De vijf ambtenarenbonden gaan niet akkoord met een aanpassing van de arbeidsvoorwaarden van 12,5 procent.

Gisteren hebben zij hun leden voorgelicht. De bonden zien de ingreep van Rhuggenaath op basis van de Nederlandse coronasteun als illegaal.

In een brief wordt de regering nu opgeroepen de maatregel te annuleren. Vanochtend worden de leden opgeroepen naar het Wilhelminaplein te komen om de brief te overhandigen.

Bron: DolfijnFM

13 Reacties op “DolfijnFM | Ambtenarenbonden willen geen 12,5 procent inleveren

 1. Ze moeten zo maar doorgaan komt er helemaal niks meer binnen vanuit Ned, en dan?? Gaan de raddraaiers weer vernielen, laat ze dan beginnen bij deze clown’s en hun achterban mfk kdnt ps.

 2. Het hele principe van vakbonden is achterhaald, heeft geen enkele toegevoegde waarde meer. Opdoeken. Werpt louter drempels op bij voorgestelde veranderingen.

 3. Ook in tijden van crisis en ellende kiezen deze kneusjes en laagbetaalden van de overheid voor zichzelf; a-sociaal egoisme pur sang. Bruto 12.5% minder is netto zo’n 90% van het salaris. Leg dat maar eens uit aan de velen zonder werk of met een gehalveerd inkomen. Schande; mál Yiu Korsou

 4. Het wordt kiezen of verliezen of pompen of verzuipen .
  Wie het weet mag het zeggen .
  Corda bon , cu nos mes por .

 5. Ook dat nog

  Hoop echt dat NL deze mongolen geen euro geeft. Het is echt onbegonnen werk met deze dikke volgevreten lui….
  AUB NL laat deze rots afzinken…Het is niets en het zal op deze manier ook nooit wat worden.
  De euro’s zijn al weeggestoele voordat het overgemaakt is

 6. Oké….dan 25% van de ambtenaren ontslaan…dat maakt dat de resterende 75% aan het werk moet. No problem! Een goede taakbeschrijving met een normjaartaak van 1720 uur bij een pensioenleeftijd van 67 jaar is het probleem opgelost.

 7. Begin met de volstrekt overbodige functie van Secrataris Generaal af te schaffen.

  Een fikse besparing, en zijn we gelijk af van de Feeks van Forti, Stella van Rijn.

 8. Ze willen geen 12,5% inleveren, Ze willen niet werken, ze willen geen toeristen.
  Dus geen steun van Nederland!!!!
  Kijken hoe lang ze het volhouden voordat Curacao gezonken is en ze 100% moeten inleveren en niet meer mogen werken.

 9. Tja je kunt zoveel willen, maar gesneden zal er toch moeten worden. Mijn voorstel is onmiddellijk te beginnen bij de veel te vorstelijk betaalde SG’s en dan zo langzaamaan naar beneden.
  De zwaarste lasten etc.

 10. Abraham Mossel

  Zag op de tv alleen maar volgevreten ( de een nog dikkere pens als de ander ) luiaards richting Forti lopen met een tempo van een slak die in verwachting was van een tweeling. En dat schoromorrie moet het eiland besturen!!!. Tjonge Tjonge wat een vertoning, zelfs de straat honden lusten er geen droog brood van ?.

 11. @John Bash:

  “Als die aartsluie volgevreten ambtenaren hier op Curaçao eens fatsoenlijk en snel werk afleveren, dan hebben ze recht van spreken. ”

  Het cultuur van resultaten behalen is non-existent op het eiland. Het cultuur is vooral gericht op luxe en weelde met zo min mogelijk inspanning.

  Vanaf het ambtenaren apparraat to de regering : ze verbeelden zich film sterren te zijn en hebben absoluut niet door that they, in fact, carry responsibilities towards a well-functioning society.

  It’s way beyond their mental capacity.

 12. Ze vergeten even waar het geld de laatste maanden vandaan komt voor hun vorstelijke salarissen.
  Het positieve is dat ze de overeenkomsten met Nederland opblazen.
  Nederland heeft de keuze nu ruim 1 miljard in een bodemloze put gooien en vervolgens steeds weer of 1 a 2 jaar 100 miljoen aan voedselpakketten. Als wij in deze positie zouden zijn wisten we het ook wel.
  Als iedereen op zijn rug ligt kan Nederland het heft in handen nemen en, als eerste, een efficiënt overheidsapparaat opzetten waarvoor maximaal 50% van de huidige ( semi) ambtenaren noodzakelijk zijn. De belangrijkste stap is dan gezet naar welvaart voor het eiland en zijn inwoners.
  Over 5 jaar kunnen we dan kijken of we zelfstandig, met eigen regering, of onder de vlag van het Koninkrijk willen functioneren.
  Ambtenaren houdt vol. Voor een aantal van jullie zal er een mooie toekomst zijn.

 13. Als die aartsluie volgevreten ambtenaren hier op Curaçao eens fatsoenlijk en snel werk afleveren, dan hebben ze recht van spreken. Maar hier is het zo dat men het liefst aan het appen is terwijl er mensen staan te wachte. De telefoon wordt niet opgenomen. Mailtjes worden niet beantwoord. Nadat ik er voor de 3e keer iets van gezegd heb op een minder vriendelijke toon, werd ik met zachte dwang door een volgevreten beveiliger verwijderd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *