DolfijnFM | ABC-busbedrijf in financiële nood

Volgens de brief heeft het ministerie van Verkeer en Vervoer op geen van de voorstellen gereageerd | Antilliaans Dagblad

ABC-busbedrijf is in financiële nood. Dat schrijft de Èxtra. Die baseert zich op een brief van het management aan het personeel.

Het busbedrijf heeft vier voorstellen ingediend bij de overheid om het hoofd boven water te houden. Zo zou ABC de tarieven willen verhogen of de dieselprijs verlagen. En anders financiële steun om het verlies van 40 procent aan passagiers op te vangen vanwege Covid.

Ook het terugdraaien van de beslissing om 1,3 miljoen gulden te bezuinigen zou een oplossing zijn. Volgens de brief heeft het ministerie van Verkeer en Vervoer op geen van de voorstellen gereageerd.

Bron: DolfijnFM

8 Reacties op “DolfijnFM | ABC-busbedrijf in financiële nood

 1. Zelfs als geboren Nederlander die nu hier woont en Nederland ook spuugzat was zou het beter zijn als Nederland Curacao als gemeente van Nederland zou overnemen. Op alle fronten gaat het hier mis ( lees de andere klachten ). Alle bollebozen zijn blijkbaar niet in staat een eiland te besturen dat eigenlijk niet groter is dan bv Amersfoort. Ze zouden zich diep moeten schamen dat ze er zo’n bende van maken. Ontzettend jammer allemaal. Het kon zo mooi zijn.

 2. ….”Dan hebben we nog met ordinaire diefstal en zelfverrijking bij het ABC Busbedrijf te maken. Onder de vorige regering, betaalde de Raad van Commissarissen van het ABC Busbedrijf zichzelf een compensatie van 3000 gulden per maand”….

  @EricLapas, We weten inmiddels dat: they don’t send their best” als het om RvC leden aangaat.
  Meeste zitten er om te dineren, lunchen of als pupoet.
  Zelfs de Myrna Godett was RvC lid van geloof aqualectra. , nou ja dank zij haar gevangenisbroer kon ze premier worden.

  Bananenrepubliek taferelen, met schaamteloze Vriendjes politiek en kolorisme, waarbij je een hoge positie krijgt, al ben je “pushi ku kacho”.

  En “pushi ku kachó” waren papa-, baby- en Myrna Godett allemaal: Pueblo bobo

 3. Goed omschreven @Dislect
  Precies zo!

  Het is een soort uitholling van de staat, sinds 69 toen “pushi ku kacho” plotseling gedeputeerde directeur, hoofd en minister konden worden.
  Het resultaat is te zien aan alles!

  De zakken worden gevuld en infrastructuur systematisch verwaarloosd.

  Kijk naar je “Schouwburg”
  Kijk naar je “Dierentuin”
  Kijk naar je “Koredor gym”
  Kijk naar je “Wegen”
  Kijk naar je “blackouts”
  Kijk naar je “Vuilophaal dienst”
  Kijk naar je “onderwijs”
  Kijk naar je belastingdienst”
  Kijk naar je “Giro”

  En je kijkt naar het Product van 50 jaar “nos i nos famia i friends mes por” beleid

  …”En als de koe volslagen leeg oud en uitgemergeld is zo uitgemergeld dat slachten alleen afval oplevert”…..
  Dat zullen de koeien zijn die Stephen ” mi tata ku mi a horta pueblo bon” Martina bedoelde !

 4. ABC-busbedrijf is in financiële nood, op zich wel logisch, de YDK voelt zich te goed om de bus te nemen. Over het algemeen zijn het de minimumloner, de onderstaand trekkers en illegalen die de bus nemen, zelfs scholieren krijgen tegenwoordig een auto van Ma en Pa om mee naar school te gaan.

  Zoals met alles in dit land is er geen consistentie en logica in beleid, niemand denk eraan om de milieu te ontzien door van openbaar vervoer gebruik te maken.

  Zelfs illegalen proberen de bus te mijden door te gaan lopen want de politie controleert regelmatig de bussen. Blijkbaar willen ze illegalen liever in bussen betrappen dan op de werkplek om te voorkomen dat ze de werkgever een boete moeten opleggen dus kiezen ze voor de oplossing die de staatskas geld kost.

  Het probleem is ook dat de staat van de wegen zo slecht is dat het onderhoud aan de bussen te veel kost, de meeste bussen gaan amper 3 á 4 jaar mee.

  Dan hebben we nog met ordinaire diefstal en zelfverrijking bij het ABC Busbedrijf te maken. Onder de vorige regering, betaalde de Raad van Commissarissen van het ABC Busbedrijf zichzelf een compensatie van 3000 gulden per maand.

  Voor zover bekend heeft niemand die illegaal gekregen compensatie terugbetaald.

 5. Een probleem is pas een probleem als het acuut is.
  Zolang bussen rijden is er geen probleem met het openbaar vervoer
  Zolang er vuil wordt opgehaald, ook al is het niet op schema, is er geen probleem.
  Zolang het licht langer aan is als uit is er geen probleem.
  Zolang auto’s kunnen rijden is er geen probleem met het wegdek.
  Voor al die “niet problemen” is ook geen geld nodig dat geld kan beter gaan naar de bestuurders. Die zien wel dat ze persoonlijk in de problemen gaan komen, mede door het vergaan van de infrastructuur. En als het misgaat hebben ze geld nodig. Er zijn dus twee opties: hun werk verrichten volgens eer en geweten en zichzelf niet verrijken of zoveel mogelijk uit economie (de bevolking) weg zuigen en persoonlijk kapitaal vergroten. De laatste weg is 40 jaar geleden ingeslagen wat dus betekent dat infrastructuur van haven tot water en elektra, in structuur, niet mee is gegaan in de tijd. En alleen maar de functie van melkkoe hebben.
  En als de koe volslagen leeg oud en uitgemergeld iszo uitgemergeld dat slachten alleen afval oplevert. Gaan we kijken of we een sprookje kunnen maken van “wederopstanding” zo’n sprookje heeft het altijd goed gedaan en zorgt, volgens de geschiedenis, voor trouwe en fanatieke volgelingen die graag doneren en volgen zonder vragen.
  En misschien kunnen we dan het naderende onheil toch nog afwenden.
  Zalig zij die niet zien en toch geloven, zalig zijn de simpele van geest.

 6. ….Lijken wel een derde wereldland. Erg dit”…

  We hebben 3e wereldland [email protected] William, die alles wat ze niet goed regelen op de burger afwentelen.

  Zita is er zeker éen van!
  En dat jammert dat OHO de autonomie aantast.

 7. Jammer dat niets het bedrijf op korte termijn lijkt te helpen om het hoofd boven water te houden. Zegeningen van een pastoor, zoals op de foto te zien is, zeker wel?

 8. De overheid krijgt het druk van alle kanten worden ze belaagd.
  Greep in de kas van Selikor zodat de burger omkomt in de sushibak shit interesseert ze niet.
  Dan je karter die er aangaat dankzij de gaten in de weg, toeristen in kleine auto’s die vast komen te zitten vanmiddag nog op de Caracasbaaiweg veel regen en de toeristen konden de gaten niet zien dankzij de enorme plassen water.
  We mogen blij zijn dat er geen ernstige ongelukken zijn gebeurt.
  Lijken wel een derde wereldland.
  Erg dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *