28 C
Willemstad
• woensdag 22 september 2021 04:05

Laatste reacties

- Advertentie -

DolfijnFM | 58 boetes bij verkeerscontrole

58 boetes bij verkeerscontrole | Persbureau Curacao

De mannen met de uniformen zijn weer bezig geweest: gistermorgen bij een verkeerscontrole bij de rotonde van Zegu werd maarliefst tweederde van de automobilisten op de bon geslingerd.

Van de 78 gestopte auto’s kregen er 54 een boete. De meeste voor geen geldig rijbewijs of geen geldige verzekering.

Bron: DolfijnFM

- Advertisement -

Artikel delen

10 reacties

 1. Kunnen ze ook meteen op de koplampen controleren. Werd gisteren bijna aangereden door een clown die in de avond rondrijdt zonder werkende voorlichten.

 2. Fox,
  Ik ga helemaal mee in je commentaar. Het loopt inderdaad de spuigaten uit en het wordt, ondanks alle controles en aanhoudingen alleen maar erger.
  Het verbaast me steeds weer als ik op de weg ben hoeveel medeweggebruikers alle regels van het verkeer aan hun laars lappen. Hoeveel medeweggebruikers zitten achter het stuur te bellen, eten en/of drinken ( vooral ‘s morgens en dan ook nog met kleine kinderen in de auto) , ‘s morgens even snel de kranten lezen.

  Naar mijn mening wordt het tijd dat er een samenwerking komt tussen de belastingdienst enerzijds (kentekens op naam zodat je weet wie aansprakelijk is) en verzekeraars anderzijds (geen verzekering na een , drie of zes maanden opzeggen zonder de nieuwe verzekeraar te kennen)
  Het wordt tijd dat er gehandhaafd gaat worden. Zorg ervoor dat de controleurs ook meer bevoegdheid krijgen om ook buiten de standaard controles mensen aan te houden en beboeten die zonder gordel rijden, zitten de bellen en die gevaarlijk gedrag op de weg tonen.

 3. Ja dat vraag ik me ook elke keer af, ze worden op de bon geslingerd, maar mogen ze daarna gewoon weer verder rijden, zonder rijbewijs of verzekering? Ik zou zeggen auto innemen tot de papieren in orde zijn.

 4. Als je deze cijfers leest (en elke keer liegen de cijfers er niet om) dan wordt toch duidelijk dat de boel behoorlijk uit de hand is gelopen. Jarenlang de is dit gedrag op z’n beloop gelaten. Tweederde is in overtreding. In en in triest en daarom is handhaving en controle de enige remedie. Een pluimpje voor de verkeerscontroleurs.

 5. De meesten hadden geen rijbewijs of zijn niet verzekerd. Dit betekent dat bij een ongeluk de verzekering niets uitkeert. De meeste van deze chauffeurs hebben geen cent om hun reet te krabben dus als slachtoffer wordt je dubbel benadeelt.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Tuesday, September 21, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Aangifte Electorale Raad wegens onduidelijkheid donaties

De Electorale Raad zal aangifte gaan doen bij het Openbaar Ministerie (OM) over het gebrek aan transparantie wat betreft grote donateurs tijdens de laatste verkiezingen. Dat bevestigt...

Nu.cw | Minister Charles Cooper bedreigd

De minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, Charles Cooper, is bedreigd met de dood. Voor de muur van de kerk van Groot Kwartier stond een bord...

Nu.cw | Ontsnapte honden doodden geiten in Katoentuin

Een aantal honden hebben in de omgeving van Katoentuin vier geiten afgelopen weekend om het leven gebracht, meldt de Extra. De honden van de buren wisten te...

DolfijnFM | Een kwart van de kandidaten aan de verkiezingen moet giften nog doorgeven

Van de 353 kandidaten die aan de verkiezingen van 19 maart hebben deelgenomen, moet nog circa een kwart (90 kandidaten) een formulier bij de Electorale Raad (ER)...
- Advertentie -