DolfijnFM | Naam hervat zoektocht beeld Peter Stuyvesant

Naam hervat zoektocht beeld Peter Stuyvesant | Persbureau Curacao

Waar is het standbeeld gebleven van Peter Stuyvesant? Toen het beeld zes jaar geleden omver werd getrokken bij het Peter Stuyvesant College, bleven veel mensen met die vraag zitten.

Minister Alcala Walle heeft nu de opdracht gegeven aan archeologisch instituut NAAM om uit te zoeken wat er gebeurd is. Het beeld werd destijds in opdracht van Pueblo Soberano minister Rene Rosalia omver getrokken, maar niemand binnen die partij, noch binnen het ministerie, noch de aannemer die de klus uitvoerde, beweerde dat ze wisten waar het beeld gebleven was. De minister wil het nu graag binnen 2 weken weten.

Bron: DolfijnFM

8 Reacties op “DolfijnFM | Naam hervat zoektocht beeld Peter Stuyvesant

 1. Suggestie: Misschien op het nu braak liggend terrein aan de Kaya Posner? De uitbater die daar was niet vies van, evenals Stuyvesant, onrechtmatig verkregen bezit. Grappig, het aandenken voor iemand die de kaapvaart in het Caribisch gebied vanuit Curaçao voor de WIC modest coordineren, is door onbekenden (?) gekaapt.

 2. beter laat dan nooit…..

  misschien door piraten gejat!?

 3. Staat het misschien bij iemand in de tuin?

 4. Natuurlijk zijn er personen die weten waar het beeld gebleven is. Men kan zich voorstellen dat de opdrachtgevers niet direct weten waar het beeld gebleven is maar zijn wel hoofdelijk aansprakelijk. Deze dienen sowieso aansprakelijk gesteld te worden. Verder dient men de aannemer die het beeld destijds heeft afgebroken en verwijderd medeaansprakelijk gesteld te worden.
  Op straffe van vergoeding van de waarde van het beeld dienen beide partijen aan te geven waar het gebleven is.

 5. Abraham Mossel

  Geef mij die klus en je hebt binnen 1 dag de uitkomst, dat noemen ze het mes op den keel zetten, het vermoeden bestaat dat het beeld is gesmolten en verbrast door het volk wat in het narrenschip wou afvaren, maar geen kans heeft gehad, velen van het narrenschip moet nog voor de rechter verschijnen??

 6. kijk in de loods achter het magazijn van OW

 7. Het enige wat PS heeft gedaan in al die jaren en natuurlijk de schatkist plunderen! Ze zijn grotere piraten dan Peter Styvesant!

 8. We liepen 6 jaar voor op de USA beeldenstormers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *