29 C
Willemstad
• maandag 26 februari 2024

Telegraaf | ’Joran van der Sloot heeft seks met drie vrouwen in Peruaanse gevangenis’

Lima - Joran van der Sloot heeft in de gevangenis seks met minstens drie verschillende vrouwen. Ondanks dat hij in Peru nog tot 2045 een straf uitzit voor...

Column Youp | Telkens weer

Waarom vind ik het bericht dat Gordon het liedje Telkens weer vals gezongen heeft nou zo grappig? Dat komt door de woorden vals, Gordon en de titel...

Column Kadushi | Sil the Fixer

Column Kadushi | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Het zal je maar gebeuren: Denk je gezegend te zijn met een onweerstaanbare aantrekkingskracht en dan keert je partner je ijskoud de rug...

ParadiseFM | Pisas: Geen relatie meer met CPR

Minister-president Pisas heeft gisteren tijdens een vergadering het parlement aangegeven dat er geen enkele relatie meer is met Caribbean Petroleum Refinery. Het bedrijf was eerst ‘preferred bidder’...

ParadiseFM | Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas Inc. heeft de regering van Aruba laten weten dat ze ten noordoosten van Aruba in de zeebodem drie mogelijke gasvelden...

ParadiseFM | Courtyard by Marriott wil in april 2024 openen

Na een lange bouwperiode en veel vertraging heeft Courtyard by Marriott in Rif een hindervergunning aangevraagd om als hotel te kunnen opereren. Dat betekent dat het op...
- Advertisement -spot_img

Dolfijn helpt kinderen met handicap

HomeMediaDolfijn helpt kinderen met handicap

Met dolfijnen zwemmen-2Willemstad – Zwemmen met dolfijnen is voor ieder kind een belevenis. Maar voor kinderen met een handicap is zwemmen met dolfijnen niet alleen goed voor hun welzijn maar ook voor het herstel, schrijft Montreal Gazette naar aanleiding van een bezoek aan de Curaçaose Dolphin Academy.

Advertentie

Kinderen met een handicap kunnen met een speciaal tweeweeks therapieprogramma aan veel vaardigheden werken.
Dit therapieprogramma vindt plaats bij Curaçao Dolphin Therapy and Research Center (CDTV).
Bij het programma zwemmen kinderen met een handicap met een dolfijn gedurende 45 minuten per dag samen met psychologen, fysiotherapeuten en logopedisten.
Er wordt gezegd dat de therapie helpt om de emotionele controle, communicatieve vaardigheden en het concentratievermogen van de kinderen te verbeteren, terwijl ze tegelijkertijd open gaan staan voor andere soorten therapie.
De kosten per kind zijn 7.350 dollar, exclusief vliegkosten en accommodatie.
CDTC-vertegenwoordiger en Dolphin Aid Canada-president Sheila Botton bracht het programma in 2011 op de Canadese markt.
Botton is behulpzaam geweest bij het inzamelen van geld voor Canadese families om mee te kunnen met deze trip.
Botton stelt dat dolfijnentherapie niet de traditionele therapieën vervangt.

,,Het is geen ‘betere manier’, maar een opmerkelijke manier om het welzijn en herstel van het kind te verbeteren door mee te doen aan het programma. De interactie tussen de therapeuten, het kind en de dolfijn is heel hecht, aandachtig en belonend”, zegt Botton.

Zij vindt CDTC zeer effectief.

,,De dolfijn voelt wat het kind nodig heeft, of het nou meer speelsheid, rust of contact is.”

Bovendien zegt Botton dat de dolfijnen bewegen in de richting van het kind als dit niet in staat is om te watertrappelen.
Dit doen zij om het kind bijvoorbeeld meer vertrouwen te geven, door zich als een beschermer en gids te gedragen. ,

,Waar sommige artsen tekort komen in hun medeleven, maken dolfijnen het verschil”, zegt Botton.

In tegenstelling tot een standaardherstelkamer, kunnen kinderen met speciale behoeften in het water ‘echt tot leven komen’.
Het drijfvermogen, de stroming, de temperatuur en de algehele sfeer van het water laten deze kinderen uit hun comfortzone komen en daardoor beheersen ze vaardigheden die ze normaalgesproken niet zouden beheersen, zo schrijft Montreal Gazette.
Echter niet alle verhalen zijn positief.
Neurowetenschapper en lector aan de Emory University in Atlanta, Lori Marino, vindt namelijk dat twee weken niet genoeg is om voldoende blijvende resultaten op te leveren.

,,Ik denk dat het goed is voor families om te weten dat het geen echte therapie is. Ondanks het feit dat zij niet weten hoe de uitkomst zal zijn, zal er op lange termijn geen vooruitgang te zien zijn bij hun kind.”

Bovendien vindt Marino het schandalig om met dolfijnen te zwemmen omdat het volgens haar gevaarlijk is.

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties