Amigoe | Discussie over directeur RdK van laag niveau

Roderick van KwartelWILLEMSTAD — Roderick van Kwartel vindt het jammer dat hij zich als kandidaat voor de positie van directeur van Refineria di Kòrsou (RdK) heeft moeten terugtrekken. Dat staat in de brief die Van Kwartel naar Balance Recruitment heeft verstuurd.

Van Kwartel was de beste kandidaat voor het directeurschap bij RdK. Deze selectieprocedure verliep open en transparant. Om politieke redenen is er uiteindelijk niet voor hem gekozen.

Een van de redenen voor Van Kwartel om op de functie te solliciteren was omdat hij meent dat er een toekomst voor de raffinaderij is op Curaçao en dat de belangen van de raffinaderij het beste gediend worden wanneer er een ervaren, enthousiaste, vastberaden directeur met kennis van zaken wordt benoemd.

In zijn brieft stelt Van Kwartel dat hij volkomen toegewijd is aan de missie om de raffinaderij voor Curaçao te behouden. Hij is zich ervan bewust dat het directeurschap bij de overheids-nv een politieke functie betreft.

Zonder steun van het politiek establishment zou hij geen redelijke kans van slagen hebben.

“De politieke discussie van de laatste paar dagen is naar een dergelijk laag niveau gezonken, waarbij mijn integriteit en professionaliteit zo in twijfel zijn getrokken dat ik het niet de moeite waard vind om mijn familie verder in deze puinhoop mee te slepen. Tot mijn spijt verzoek ik respectvol om mijn kandidatuur voor de positie algemeen statutair directeur van RdK terug te trekken”, aldus Van Kwartel.

Bron: Amigoe

back home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *