Dieselgeneratoren voor Aqualectra gearriveerd

dieselgeneratoren-voor-aqualectra-1

De eerste Wärtsilä-dieselgenerator werd vanochtend gelost.

WILLEMSTAD — De vier Wärtsilä-dieselgeneratoren die uit Finland werden verscheept, zijn vannacht gearriveerd. Dit bevestigt nutsbedrijf Aqualectra, dat de afgelopen periode hard heeft gewerkt aan de bouw van een nieuwe dieselcentrale aan de Dokweg. Deze zal een productiecapaciteit van 35 megawatt hebben. Vanochtend werd gestart met het lossen van de generatoren, die 135 ton per stuk wegen, wat een spectaculair beeld opleverde bij de containerterminal.

Zoals eerder door de Amigoe gemeld zal, als alles volgens planning verloopt, de centrale in januari 2015 in gebruik worden genomen, waarop geleidelijk de oude installaties bij Mundu Nobo uit de productie kunnen worden gehaald. Voor het bijzonder grote transport is wederom een beroep gedaan op het zee- en luchtvrachttransportbedrijf Seawings.

Dit bedrijf heeft eind mei voor dezelfde energiecentrale reeds drie watertanks met een afmeting van 5 meter hoog bij 5 meter breed naar de Dokweg getransporteerd. Aqualectra laat weten dat reeds tijdens het lossen van de vier dieselgeneratoren, een aanvang is gemaakt met de administratieve afhandeling van het transport.

General manager Albert Elens van Seawings licht toe: “Aangezien het hier bijzonder grote generatoren betreft, heeft het bedrijf Miles Transport speciaal hiervoor een enorme trailer gekocht, het eiland is hiermee trouwens zeer vooruitstrevend.

De generatoren worden één voor één gelost en op het terrein van CPS tijdelijk op de trailer geplaatst, om vervolgens naar de Dokweg te worden getransporteerd”. Elens benadrukt dat aan dit soort speciale transporten veel planning en logistieke afstemming vooraf gaat en dat er bij ‘maar liefst vier verschillende instanties vergunningen moeten worden aangevraagd om het transport via de weg te kunnen laten verlopen’.

dieselgeneratoren-voor-aqualectra-2

De generator wordt op een speciaal hiervoor aangekochte trailer geplaatst.

Zo zal volgens planning aanstaande woensdag de eerste generator worden getransporteerd, de tweede zaterdag, de derde dinsdag en de laatste donderdag.

Voor dergelijk transport moesten er in het verleden stoplichten van de weg af worden gedraaid op de Emancipatie Boulevard. Dit gebeurt in samenwerking met en in aanwezigheid van de verkeerspolitie, die de stoplichten tijdelijk buiten bedrijf stelt en die er voor waakt dat de verkeersveiligheid gewaarborgd blijft.

Aqualectra doet dan ook een oproep aan automobilisten, om op de voornoemde transportdagen rekening te houden met een gewijzigde verkeersituatie op de Nieuwe Haven en de Dokweg.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *