DH | Dropping level in storage tank causes water rationing in Statia

STUCO’s new water storage tank.

ST. EUSTATIUS–Residents of St. Eustatius were surprised when they turned on the taps but found no drinking water flowing on Tuesday, November 24.

St. Eustatius Utility Company STUCO stated that because of the water level in the storage tank dropping below the desired level it was forced to ration the water supply.

STUCO said it was “hopeful” that it would have additional capacity of water production by today, Wednesday.

STUCO has also been dealing with several water leaks in the pipes in Concordia, Golden Rock and other areas.

Drinking water is currently only available from 5:00 to 8:00am and 5:00 to 8:00pm. STUCO extended its apologies for any inconvenience this situation may cause.

Bron: Daily Herald

5 Reacties op “DH | Dropping level in storage tank causes water rationing in Statia

 1. @Rey Miguel zegt: “…In 2010 besliste Den Haag dat Statia een soort gemeente van Nederland moest worden,,,.”

  Zit toch niet zo achterlijk te lullen.

  Statia mocht kiezen, net zoals de rest van de eilanden. Statia, Bonaire en Saba hebben zelf gekozen om gemeente te worden.

  De rest van je verhaal is dus het lezen niet waard..

 2. In 2010 besliste Den Haag dat Statia een soort gemeente van Nederland moest worden, want dan zou de Nederlandse overheid er wel eens even voor zorgen dat er welvaart zou komen op het eiland. En er zou, net als in Nederland, gewoon water uit de kraan komen dat je veilig kunt drinken.

  In 2018 besliste Den Haag dat Statia een soort kinderdagverblijf voor ambtenaren en speeltuin voor ideeën van politici moest worden, want dan zou de superieure Nederlandse overheid er wel eens even voor zorgen dat het dubbel boekhoudsysteem ingevoerd zou worden op het eiland. Over welvaart werd niet meer gesproken. Sindsdien is er een zeer groot aantal inhuurambtenaren, interimmanagers, inhuurspecialisten en nog veel meer ingevlogen, is alles en iedereen onder curatele gesteld, wordt het eiland en zijn bewoners monetair uitgekleed, wordt de overheid omgevormd tot een productie-unit van regeltjes, wordt de red tape steeds erger, worden prioriteiten in Den Haag bepaald en niet op het eiland, wordt er nog minder gecommuniceerd met de bevolking – die deze ambtenaren niet meer als hun overheid ziet, en komt er nog steeds niet altijd water uit de kraan.

  In 2020 besliste Den Haag dat er weliswaar op een aantal terreinen vooruitgang was geboekt, maar nog niet zoveel dat er democratie ingevoerd kon worden of water uit de kraan.
  Het recht op schoon en veilig drinkwater is door Den Haag ondergeschikt en afhankelijk gemaakt aan de rapportages die de ambtenaren moeten ophoesten.

 3. Wel eens de afstudeerscriptie (Wageningen 2015) van Huite Bootsma gelezen? GROUNDWATER RECHARGE ON THE CULTUURVLAKTE OF ST. EUSTATIUS.
  Er is wel water, en zelfs volop, maar je moet er wel wat voor doen…

 4. Djamilla Martina

  I wonder when the new pipelines proof to be the wrong ones.

  The United States Army Corps of Engineers has published several reports about specific water pipelines in earthquake and other hazardous areas. Never have these been read on our island.

  It’s always the same. Everybody tries to reinvent the wheel again.
  And that’s just one more aspect that also could go wrong.

 5. Very good communication. This provides some more trust in the Stuco management.
  Hé Knops, were is our water?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *