26 C
Willemstad
• maandag 8 maart 2021 00:13

AntilliaansDagblad | Oppositie halsstarrig

Willemstad - Gisteren konden weer twee vergaderingen van het parlement niet doorgaan door het wegblijven van alle tien de oppositieleden. Toch is er nog geen verzoek uitgegaan naar...

AntilliaansDagblad | Mogelijk meer salaris Statenlid

Willemstad - De regering overweegt de hoogste salarisschaal voor ambtenaren, te weten schaal 18, die sinds 10 oktober 2010 toegepast wordt voor de secretarissen-generaal (SG’s) dit jaar...

AntilliaansDagblad | Wietplantage in Flip ontdekt

Willemstad - De politie stuitte dinsdag op een enorme wietplantage in Flip op Bándabou. De actie was een gezamenlijke actie van het politiebureau Barber, het politiebureau Montaña en...

AntilliaansDagblad | Wensen oud-minister ingewilligd

Oranjestad - Het Hof heeft in de zaak Ibis de verzoeken van de verdediging toegewezen. Er worden daarom op korte termijn meer getuigen gehoord. Eind januari vond een...

AntilliaansDagblad | SMMC-personeel gevaccineerd

Philipsburg - Het personeel van St. Maarten Medical Center (SMMC) mocht als een van de eersten het Covid-19-vaccin ontvangen. Dit gebeurde afgelopen maandag in de Auxiliary Care...

DH | 474 persons are now vaccinated in Statia

ST. EUSTATIUS--A total of 474 persons had been vaccinated in St. Eustatius up to Wednesday, February 24, an increase of 190 from the day prior. GTI Statia Terminals...
- Advertisement -

Meest gelezen 7 dagen

Home Bron Dertig klachten behandeld door Ombudsman

Dertig klachten behandeld door Ombudsman

ombudsmanWillemstad – Het kantoor van de Ombudsman op Curaçao heeft in de maand februari 30 klachten van burgers in behandeling genomen nadat de burgers in kwestie zijn gehoord. Zeventien burgers kregen een advies of werden doorverwezen naar een andere dienst.

,,De organisatie die het meest heeft samengewerkt met de Ombudsman is de Sector Sociale Zaken”, geeft de Ombudsman aan in het maandelijkse verslag.

De klacht die het meest opviel in januari ging over het omzetten van een Amerikaans rijbewijs naar een lokaal rijbewijs.
De Amerikaanse man kreeg nul op het rekest bij het Bureau Rijbewijzen en stapte met een klacht naar de Ombudsman.
De Ombudsman analyseerde de van toepassing zijnde regels waaronder het Verdrag van Genève uit 1949, het Verdrag van Wenen uit 1968 en de Wegenverkeersverordening Curaçao uit 2000.
Hieruit bleek dat men voor het omzetten van een rijbewijs aan verschillende voorwaarden moet voldoen.
Zo moet het land van herkomst lidstaat zijn bij de genoemde verdragen, het rijbewijs moet nog geldig zijn, de burger moet permanent staan ingeschreven op het eiland, de persoon moet 18 jaar zijn of ouder en moet een medisch keuringsrapport overleggen.
Wie niet aan alle voorwaarden voldoet kan alleen in aanmerking komen voor een vergunning om auto te rijden voor een periode van maximaal 3 maanden die elke 3 maanden vernieuwd kan worden.
De man in kwestie was niet permanent ingeschreven op het eiland en kwam dus niet in aanmerking voor het overzetten van het rijbewijs.
Daarmee was de klacht niet gefundeerd.
De Ombudsman bracht de burger op de hoogte van de uitkomst.
De burger heeft de juridische optie om binnen 6 weken na het besluit van de minister te hebben ontvangen een bezwaarbrief in te dienen bij de minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning of een rechtzaak te beginnen op basis van de Landsverordening administratieve rechtspraak (LAR).

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Steun Knipselkrant Curacao

Knipsel brengt regelmatig misstanden aan het licht met de nodige bewijzen en onderbouwing.
Als je de analytische blogs en naschriften van KKC waardeert kan je ons helpen dit nieuwsforum mogelijk te blijven maken.

Een donatie helpt onafhankelijke onderzoeksjournalistiek op de eilanden in stand te houden. Uw steun zorgt dat wij kunnen doorgaan met dit werk. Masha danki!

Geselecteerd bedrag € -

Vragen over doneren? Kijk hier voor meer informatie.

Zoeken

Recente reacties