Derde mars Ban Sembra Pas

De mars van Ban Sembra Pas (BSP) ter hoogte van Mundu Nobo.

WILLEMSTAD — De vredesorganisatie Ban Sembra Pas (BSP) hield zondag haar derde mars tegen het geweld op het eiland. Volgens initiatiefnemer en voorzitter van BSP, Gilbert ‘Gibi’ de Windt, heeft de mars haar doel bereikt door de boodschap van tal van burgers te uiten dat het eiland zich in een sociale crisis bevindt op het gebied van geweld en criminaliteit.

De mars trok veel bekijks en deelnemers. De Windt was dan ook ook blij met de opkomst van zondag. “In de afgelopen drie weken en deze drie marsen hebben wij het zien groeien. Van tevoren hadden we gezegd dat we drie marsen zouden houden. We zijn als kleine organisatie deze belofte nagekomen. We hebben er bewust voor gekozen om niet een mars te houden, omdat je anders het risico zou lopen dat het doel van de mars na een keer lopen weer vergeten zou worden. Dat is dus nu niet het geval.”

De Windt stelt te kunnen constateren dat veel mensen in de gemeenschap solidair zijn met de boodschap achter de drie marsen. “Maar velen zijn bang om zich te uiten. Dat was ook een van de doelen van onze mars, om deze mensen ook een stem te geven. Nu deze mars achter de rug is, zullen wij alert blijven over hoe de ontwikkelingen in de maatschappij zullen lopen. Als er in de komende weken weer sprake is geweld en toename van criminaliteit, zullen wij weer van ons laten horen. Ik hoop dat dit niet nodig zal blijken.”

BSP sluit niet uit dat er weer gelopen zal worden, maar benadrukte dat de vredesbeweging weer aan de bel zal trekken. De Windt benadrukte dat BSP ook initiatieven zal ondersteunen van andere organisaties die pleiten voor de aanpak van de sociale crisis die het eiland op dit moment doormaakt.

De mars van zondag was de derde in evenveel weken die door de vredesorganisatie was georganiseerd. Net zoals in de voorbije weken liep ook bisschop Luis Secco mee. De mars begon bij de kerk van Wishi en eindigde bij het Brionplein.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *