DenHaag | Website ‘stemmen vanuit het buitenland’ werkt weer

Registreren voor inwoners van Sint Maarten, Aruba of Curaçao

Website ‘stemmen vanuit het buitenland’ werkt weer dankzij oplettendheid campagneteam van Jorien Wuite | Beeld Hollandse Hoogte / Peter Hilz

Dankzij oplettendheid van het campagneteam van Jorien Wuite, kandidaat-Tweede Kamerlid voor D66, is tijdig ontdekt dat het door een technisch probleem voor inwoners van Curaçao, Aruba en Sint Maarten onmogelijk was zich aan te melden om hun stem te mogen uitbrengen bij de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart. Het euvel is inmiddels verholpen.

Stemgerechtigden die buiten Europees Nederland wonen dienen zich eenmalig te registreren. Dat kan via de website www.stemmenvanuithetbuitenland.nl met een speciale pagina voor Curaçao, Aruba en Sint Maarten. ‘Team Jorien’ stelde bij het controleren van de procedure vast dat aanvragers op een foutmelding stuitten. Dat werd gemeld aan het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties dat onmiddellijk in actie kwam.

Medewerkers van het Team Verkiezingen van het ministerie hebben contact opgenomen met de gemeente Den Haag die op grond van de Kieswet verantwoordelijk is voor de organisatie van de verkiezing voor de kiezers buiten Nederland. “De gemeente Den Haag heeft meteen uitgezocht waarom er een foutmelding werd weergegeven.

Gebleken is dat op de pagina ‘Registreren voor inwoners van Sint Maarten, Aruba of Curaçao’ een verouderde link stond. Inmiddels is dit aangepast. De link naar het uploadformulier, evenals overigens de link naar het registratieformulier, werken nu goed”, aldus het ministerie.

“Ik ben blij dat wij het probleem tijdig hebben ontdekt en dat het ministerie van BZK en de gemeente Den Haag heel snel hebben gereageerd. Ik hoop dat zo veel mogelijk stemgerechtigde inwoners van Curaçao, Aruba en Sint Maarten hun stem gaan uitbrengen, vooral nu ze de kans hebben een Caribische kandidaat de Tweede Kamer in te stemmen”, aldus Jorien Wuite.

Inwoners Curaçao, Aruba en Sint Maarten van 18 jaar en ouder met de Nederlandse nationaliteit die minimaal 10 jaar in Nederland hebben gewoond zijn stemgerechtigd. Daarvoor is het wel nodig dat men zich voor 3 februari registreert.

Dat kan via de website: https://www.denhaag.nl/nl/bestuur-en-organisatie/verkiezingen/kiezers-buiten-nederland/registreren-voor-inwoners-van-sint-maarten-aruba-of-curacao.htm

De inwoners van Bonaire, Sint Eustatius en Saba hoeven zich niet eerst te registreren omdat de eilanden bijzondere gemeenten van Nederland zijn.

Bron: DenHaag.nl

Een Reactie op “DenHaag | Website ‘stemmen vanuit het buitenland’ werkt weer

  1. Nou, geweldig hoor! Voor die paar eilanders die nog geloven in het politieke stelsel van den haag.
    Ik denk dat het eerder uit noodzaak voor die kandidaat volksverlakkers is, die deze nichestemmen hard nodig hebben om die duurbetaalde luilekkerland baan te harken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *