30 C
Willemstad
• vrijdag 1 december 2023

Democracy now! | Friday, December 1, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 1 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Geitenhouders Bonaire vrezen voor ‘afslachting’ door honden

Nathaly Evertsz Op Bonaire zien verschillende geitenhouders (kunukero) dat hun dieren worden doodgebeten door loslopende honden.   Niet alleen de financiële schade is groot, ook emotioneel komt de klap...

CC | New auction scheduled for Bullenbaai tank amid payment delays

WILLEMSTAD - The oil stored in the tank at Bullenbaai is poised for another round of auctioning as the initial buyers failed to meet their payment obligations. ...

DH | Marvio Cooks calls out shameless campaigning

PHILIPSBURG--Party for Progress (PFP) candidate and deputy leader Marvio Cooks brings attention to the shameless campaigning being done using student athletes. Cooks, president of Soualiga Youth Basketball Association...

Telegraaf | Staatssecretaris Gunay Uslu vertrekt en gaat naar Corendon

Koen Nederhof en Pepijn van den Brink BADHOEVEDORP - Demissionair staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) vertrekt vroegtijdig uit het kabinet. Ze gaat in december aan de slag...
- Advertisement -spot_img

Defensieminister bezoekt Marinekazerne Suffisant

HomeNieuwsDefensieminister bezoekt Marinekazerne Suffisant

Door: Aruna Jhagru

Versgeperst.com Versgeperst Rijksminister NIEUWS Marinekazerne Suffisant Jeanine Hennis Plasschaert Defensie Curaçao  IMG 3115CURAÇAO – Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert en de Commandant der Strijdkrachten, generaal Tom Middendorp, hebben vanmorgen een bezoek gebracht aan Marinekazerne Suffisant. De minister kreeg een kijkje in de kazerne waar jongemannen worden opgeleid tot miliciens.

Foto-in-tekstHennis-Plasschaert kreeg als eerst een korte uitleg over hoe de soldaten een tentenkamp opslaan en wat er bijvoorbeeld wordt gegeten.
De minister kon zelf ondervinden hoe zwaar de bagage is van de militairen, die zij meenemen als zij erop uitgaan. Vervolgens werd door een groep miliciens een wapendemonstratie gegevens.
Behendig lieten zij zien hoe zij in een mum van tijd een wapen in elkaar te zetten en schietklaar staan.

Betrokkenheid
De minister liet weten dat zij als rijksminister en defensieminister heel betrokken is bij wat er gebeurt in Caribisch Nederland.

“Dat zijn we al jaren en dat zal altijd zo blijven. Het is mijn eerste bezoek aan de ABC-eilanden als rijksminister.”

Volgens Hennis-Plasschaert is het geen geheim dat de krijgsmacht al jaren is verbonden met Caribisch Nederland en dat dit niet gaat veranderen.

Bezuinigingen
Sinds de komst van de nieuwe regering in Nederland worden er flinke bezuinigingen doorgevoerd. Hennis-Plasschaert heeft aangegeven dat het Caribische gedeelte van het Koninkrijk voorlopig gevrijwaard blijft van bezuinigingen.

“Het is onmiskenbaar dat de Nederlandse krijgsmacht een enorme reorganisatie aan het doormaken is met heel veel bezuinigingen, met verregaande gevolgen”

, vertelt zij.

“In Nederland gaan 12.000 functies verdwijnen en vallen vele gedwongen ontslagen. Ik kan natuurlijk niet beloven dat er nooit wat zal veranderen voor de eilanden, maar vooralsnog blijft het hier zoals het is met hier en daar een kleine aanpassing.”

Hennis-Plasschaert voegt daar nog aan toe dat we allemaal moeten bezuiningen en dat dit zeker geen eenvoudige taak is.

“We moeten heel goed kijken waar we wat weghalen. Jezelf in de eigen voeten schieten door verkeerd te bezuinigen, daar is nog nooit iemand wat mee opgeschoten.”

Staking Kustwacht
Eind vorige maand werd bekend dat de lokale medewerkers van de Kustwacht staken. Volgens de vakbond van de Kustwacht zou er sprake zijn van discriminatie tussen Curaçaose en Nederlandse werknemers. De Defensieminster zei daarop dat de kustmacht een belangrijk instrument is in de aanpak van bijvoorbeeld criminaliteit.

“Hier is over gesproken en ik ga ervan uit dat oplossing nabij is. Ik neem dit heel serieus, maar de vraag die gesteld moet worden is of het altijd even gerechtvaardigd is. Er is altijd ruimte om scherper of beter te zijn en elkaar tegemoet komen, maar dat moet wel de dialoog mogelijk blijven en dat is waar we nu op inzetten”

, aldus minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert.

Bezoek buureilanden
De minister vertrekt vandaag naar Aruba waar zij een bezoek gaat brengen aan Marinekazerne Savaneta en een ontmoeting zal hebben met gouverneur Fredis Refunjol en premier Mike Eman.
Vervolgens gaan zij en de commandant door naar Bonaire waar de minister een ontmoeting heeft met waarnemend gezaghebber Peter Silberie en rijksvertegenwoordiger voor de BES-eilanden, Wilbert Stolte.
Tot slot brengen zij en Middendorp een bezoek aan de marechausseebrigade die verantwoordelijk is voor douanetaken.

Foto serie ©Versgeperst.com

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties