Deelnemers Tayer Sosial St. Martha worden gemanipuleerd’

Door: Rick Hart

Mayra_CoffieWillemstad – De problemen bij Fundashon Tayer Sosial St. Martha zijn nog steeds niet opgelost. Volgens advocaat Glenn Camelia, die minister Jeanne-Marie Francisca van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn vertegenwoordigd, wordt er onderhandeld over een oplossing, maar Mayra Coffie, de voorzitter van het bestuur, ontkent dat.

Sterker nog. Na de laatste reactie op vragen van de minister heeft het bestuur niets meer gehoord en heeft daarom een kort geding tegen de minister aangespannen om duidelijkheid te krijgen over de rechtsgeldigheid van de benoeming van drie nieuwe bestuursleden.

Nadat het bestuur van de sociale werkplaats op non-actief werd gesteld door de minister werden drie nieuwe bestuursleden aangesteld. De rechter oordeelde vervolgens dat het bestuur onrechtmatig op non-actief was gesteld en dus weer aan het werk moest. De drie nieuwe bestuursleden weigeren nu op te stappen.

De protesten van de mensen die werkzaam zijn bij de sociale werkplaats, de deelnemers, houden intussen ook aan. Volgens Coffie worden de deelnemers gemanipuleerd en opgezet tegen het bestuur. Op de vraag of de deelnemers door Francisca worden opgezet, zegt de voorzitter daar haar vingers niet aan te willen branden, aangezien alles wat ze zegt met name door de deelnemers dubbel wordt gewogen. Ze zegt wel dat de voormalig interim-directeur iedere dag mee staat te manifesteren. Onduidelijk blijft nog steeds waar de deelnemers tegen protesteren.

Coffie legt uit waarom het bestuur een kort geding tegen de minister aanspant.

Bron: Radio Hoyer

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *