30 C
Willemstad
• woensdag 6 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Deel riolering in Punda na 50 jaar gerenoveerd

De oplevering van Hanchi Vi Coco vond gisteren plaats.

WILLEMSTAD — In Hanchi Vi Coco in Punda werd gisteren door de dienst Openbare Werken (OW) en de Curaçaose Wegenbouwmaatschappij (CWM) het eerste gedeelte van de vervangen riolering in dit stadsdeel opgeleverd.

Men zegt, na regen komt zonneschijn. We zien nu dat de zon begint te schijnen in het gedeelte in Punda waar de infrastructuur, en met name de riolering en afwatering, klaar is”, aldus de demissionaire minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, Charles Cooper (MAN).
Het gedeelte van de infrastructuur dat we niet zien maar dat uitermate belangrijk is, is het gedeelte wat zich onder de grond bevindt, namelijk de riolering. Het departement van infrastructuur heeft na meer dan vijftig jaar de riolering gerenoveerd. Dit is een onderdeel van het geheel, dat vandaag wordt opgeleverd. Het regenwater gaat naar zee en het rioolwater wordt via ondergrondse buizen naar Seru Lora gepompt, waar het behandeld wordt en verkocht aan planters. Dit levert natuurlijk ook een verlichting voor het milieu op”, aldus Cooper.

- Advertentie -

Behalve de riolering heeft Hanchi Vi Coco ook bovengronds een metamorfose ondergaan, de straat is voorzien van nieuwe klinkers.

Demissionair minister Cooper toont tevreden het resultaat van de werkzaamheden.

Behalve dat het een mooi straatbeeld oplevert, kunnen de voetgangers prettig wandelen zonder te struikelen. Het brengt ook voor de dames verlichting, omdat ze vaak schoeisel met hoge hakken dragen. We hebben meteen van de gelegenheid gebruikgemaakt om dit gedeelte af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer. Dit was geen makkelijke beslissing en zoals bij ieder besluit zullen er altijd mensen voor en mensen tegen zijn”, aldus minister Cooper.Hij verwijst naar het besluit van de overheid uit 2006 om Punda gedeeltelijk ontoegankelijk te maken voor verkeer, waarbij destijds ook de Columbusstraat werd afgesloten.

Binnen de stad hebben voetgangers prioriteit gekregen en vandaar dat er voldoende parkeerfaciliteiten voorhanden moeten zijn voor zowel kort als lang parkeren. We zien nu dat ondernemers alsook de werknemers van de verschillende winkels in Punda parkeren op plekken die eigenlijk voor de bezoekers bedoeld zijn. Vandaar dat wij nogmaals willen benadrukken dat de parkeergelegenheid bij Waaigat bestemd is voor parkeren door de werknemers en winkeleigenaren”, aldus Cooper die verwijst naar het alternatief, de mogelijkheid om een contract af te sluiten met de parkeergarage op Pietermaai.

Hanchi wordt Plenchi
Hij zegt dat er voornemens zijn om Hanchi Vi Coco te wijzigen in Plenchi Vi Coco. Iedereen weet dat de straat vernoemd is naar Coco, die hier met een klein winkeltje gevestigd was waar iedereen graag kwam om op hoog niveau over actuele zaken te discussiëren.
Omdat de straat nu alleen voor voetgangers bereikbaar is, gaat de voorkeur uit naar een wijziging in Plenchi Vi Coco”, aldus Cooper.

 

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, July 6, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Eén op drie Caribische Nederlanders gediscrimineerd, ‘Weet waar je aan begint als je naar Nederland wil’

John Samson DEN HAAG – Eén op de drie Caribische Nederlanders ervaart discriminatie in Nederland, blijkt uit onderzoek van het CBS. “Weet waar je aan begint als je...

Ingezonden | We doen het maar zelf

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

Extra | Journaal 5 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, July 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -
- Advertentie -