27 C
Willemstad
• donderdag 7 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Con: FKP-huizen worden wel opgeleverd

WILLEMSTAD — Woningbouwstichting FKP spreekt tegen dat zij in de afgelopen twee jaar geen nieuwe woningen heeft opgeleverd, zoals de PAR eerder deze week in een persbericht naar voren heeft gebracht. Volgens FKP-directeur Arthur Con heeft de stichting in de afgelopen periode onder meer woonhuizen te Brakkeput, Welatina, St. Jago en aan de Moontjeweg opgeleverd, maar nieuwe woningprojecten worden op dit moment niet gebouwd of opgeleverd, omdat er onduidelijkheid bestaat over de betaling van huursubsidie door de overheid.

De PAR presenteerde eerder deze week haar eerste tien actiepunten van de huidige verkiezingscampagne.
* Punt zeven hierbij was dat de partij toezegde om, als zij in de regering zou komen, te beginnen met het opleveren van alle FKP-woningen die klaar zijn voor het volk.

- Advertentie -

In een toelichting stelt de FKPdirecteur dat de stichting al jaren te maken heeft met het probleem dat de overheid geen duidelijkheid verschaft over de huursubsidie, die verstrekt wordt voor sociale huurwoningen.

Dit is niet iets van vandaag. Dit speelt al jaren. Wij hebben verzoeken gestuurd naar tal van overheden in de afgelopen jaren, maar nog steeds hebben wij geen duidelijkheid.”

Con benadrukt dat er duidelijkheid moet zijn over de huursubsidie, omdat het anders weinig zin heeft voor de FKP om huizen te bouwen.

Bij Fortuna Ariba hebben wij al enige tijd een terrein. Wij hebben twee jaar terug, toen de PAR nog in de regering zat, een verzoek ingediend. Nog steeds hebben wij geen antwoord gekregen. Wij gaan geen huizen bouwen als niet duidelijk is of er huursubsidie komt. Anders krijgen wij ons geld niet meer terug. Ook is het van belang dat de overheid ons huizen beschikbaar stelt voor sociale woningbouw. Dat is ook al jaren een probleem.”

De FKP-directeur benadrukt dat zijn reactie niet tegen de PAR gericht is en wijst erop dat de stichting bij overheden van verschillende politieke kleuren heeft aangedrongen op het regelen van subsidie voor projecten, waarin huurders terecht zullen komen die niet in staat zijn om hun huur te betalen. “Het gaat ons om het welzijn van FKP en onze huurders”, aldus Con vanochtend.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Ministry of VROMI announces opening of Great Bay Fresh Water Pond Channel

GREAT BAY, Sint Maarten (DCOMM) – The Ministry of Public Housing, Environment, Spatial Planning, and Infrastructure (Ministry of VROMI), will temporary open the Great Bay Fresh Pond...

Democracy now! | Wednesday, July 6, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Eén op drie Caribische Nederlanders gediscrimineerd, ‘Weet waar je aan begint als je naar Nederland wil’

John Samson DEN HAAG – Eén op de drie Caribische Nederlanders ervaart discriminatie in Nederland, blijkt uit onderzoek van het CBS. “Weet waar je aan begint als je...

Ingezonden | We doen het maar zelf

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

Extra | Journaal 5 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -
- Advertentie -