29 C
Willemstad
• donderdag 2 december 2021 11:53

Laatste reacties

- Advertentie -

Dean Rozier is Staten ‘spuugzat

Willemstad – Dean Rozier, parlementariër voor MFK, heeft het meer dan gehad met de manier waarop er in de Staten gewerkt moet worden. De afgelopen week werd meer dan eens duidelijk dat de spanningen tussen coalitiegenoot Statenvoorzitter Ivar Asjes (PS) en Rozier steeds hoger oplopen.

Ook minister Jamaloodin van Financiën (MFK) liet zich deze week uit in fikse bewoordingen aan het adres van zijn coalitiegenoten. Rozier sprak tot twee maal toe van idioten en clowns in het parlement.

Jamaloodin maakte in een televisie-interview onder andere de Statenvoorzitter belachelijk door uitgebreid te refereren aan zijn ‘wenkbrauwen’. Maar ook andere PS-leden werden in niet fraaie bewoordingen ‘onder handen genomen’.

Zo werd PS-partijleider Helmin Wiels uitgedaagd om nou eindelijk eens echt verantwoordelijkheid te nemen en op een ministerpost plaats te nemen.

- Advertentie -

De spanning tussen de coalitiepartijen PS en de MFK is in elk geval tijdens de zittingen in het parlement steeds hoger opgelopen, hetgeen zich uit in ‘boegeroep’ en schelden.

Een situatie die gistermiddag tijdens een crisisoverleg tussen de coalitiepartijen eindigde in een escalatie tussen Rozier en Wiels waarbij de PS-voorman woedend uit het overleg wegliep.

,,Het gaat niet meer. Het is zo frustrerend om elke keer weer alleen maar kritiek te moeten horen op de ministers van de MFK. Er komt niets voor terug. Er is geen opbouwend constructief debat. Het gaat steeds weer over het wijzen van vingertjes naar de ander terwijl de eigen ‘fouten’ niet worden geadresseerd of zelf worden afgeschermd. Daar heb ik Wiels vandaag mee geconfronteerd. Ik heb het allemaal gezegd. Maar vooral dat hij er niet voor kiest om in je gezicht te zeggen wat hij van je denkt of vind. Dat heb ik gisteren wel gedaan en daarop liep Wiels dus weg. Ik heb het echt gehad met deze manier van doen. Ik ben het spuugzat.”

Een zichtbaar aangeslagen Rozier is er klaar voor om de handdoek in de ring te gooien. Ook al heeft hij zich de afgelopen week in elk geval flink laten gaan heeft hij zich niet de woede van zijn eigen partij op de hals gehaald. Sterker nog Schotte heeft Rozier zijn steun toegezegd.

- Advertisement -

,,Ik kom uit het bedrijfsleven. Daar gaan de dingen niet zoals hier in het parlement. Wat er behoort te zijn is er niet: respect voor elkaar. Ik kan er echt niet meer tegen. Afhankelijk van wat er vrijdag wordt beslist en hoe dat gaat neem ik een beslissing. Ik heb de premier beloofd mijn best te doen maar ik weet niet hoe lang ik dit nog volhoud. En als ik ermee ophoud dan gaat mijn zetel terug naar de partij. Dat is voor 200 procent zeker.”

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Wednesday, December 1, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 1 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | 213 coronapatiënten in CMC niet gevaccineerd

213 coronapatiënten die in het Curacao Medical Center (CMC) hebben gelegen in de periode van twintig juli tot en met dertig november waren niet gevaccineerd. In totaal...

Nu.cw | OM: ‘Extra controles op de luchthaven voor openstaande boetes’

Het Openbaar Ministerie (OM) zal in december extra controles op de luchthaven aanscherpen voor openstaande boetes. Dat meldt het OM in een persbericht. De boetes dienten te worden...

ParadiseFM | Vernietigend rapport over aanstellingen Curaçaohuis

Het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening heeft geen goed woord over voor vier nieuwe mensen die zijn aangenomen op het Curaçaohuis in Den Haag. Dat staat...

DolfijnFM | DUO komt niet naar Bonaire, wel online

Het geplande bezoek van de Dienst Uitvoering Onderwijs, DUO aan Bonaire gaat niet door. De autoriteiten hebben de coronamaatregelen op het eiland aangescherpt. Om mensen toch van...
- Advertentie -