29 C
Willemstad
• woensdag 21 februari 2024

LB | Aruba vanaf nu belastingparadijs af

Door Alexander Bakker | De Limburger Aruba is gisteren door de Europese Unie van de 'grijze lijst' met belastingparadijzen gehaald. Curaçao staat er nog wel op. Dat land...

Democracy now! | Tuesday, February 21, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 20 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Brussel haalt Aruba van ’grijze lijst’ belastingparadijzen, huiswerk Curaçao

Brussel - Aruba is dinsdag door de Europese Unie van de ’grijze lijst’ met belastingparadijzen gehaald. Curaçao staat er nog wel op. Twee keer per jaar maakt de...

FTM | Nederlandse boekhouder is kroongetuige in smeergeldaffaire bij grootste oliehandelaar ter wereld

Follow The Money.nl | Lukas Kotkamp Een Nederlandse boekhouder speelt als getuige een belangrijke rol in een smeergeldproces rond een van ’s werelds grootste handelaren in olie en...

FD | Rechter Haags gerechtshof geschorst na valse ondertekening in 43 vonnissen

Bas Mos | Financieel Dagblad Een leidinggevende rechter aan het gerechtshof in Den Haag is op non-actief gesteld omdat hij de afgelopen twee jaar valse informatie in tientallen...
- Advertisement -spot_img

Column Casimiri | De toekomst en de olie raffinaderij

HomeColumnColumn Andres CasimiriColumn Casimiri | De toekomst en de olie raffinaderij
Andres F Casimiri
Column Casimiri

Bewerking: Redactie 04/05/14 : 15:02

De crisis waar we op Curaçao doorheen gaan is groot, maar gelukkig zijn er oplossingen.
Curaçao moet zo snel mogelijk aan een economisch en duurzaam infuus.  Het kan niet anders. Mooi om te stellen dat er een moderne schone raffinaderij moet komen, maar er is geen geld voorhanden.
Niet om op deze op te knappen en er is al helemaal geen geld om een geheel nieuwe te bouwen voor $ 2 miljard.
Er zijn een stel knappe koppen, maar onvermijdelijke oud raffinaderij mensen die beweren dat er een nieuwe moderne raffinaderij moet komen, maar het lijkt mij meer een groep die zijn blijven steken in eens succesvolle maar vervlogen tijden.
Zij kunnen het niet ‘shaken’ dat de olie industrie, waar zij hun hele leven aan hebben gegeven, aan het eind is gekomen.
De industrie waar zij eens deel van maakte moet “coûte que coûte” door.

* Er wordt niet gekeken naar piek olie, of piek prijzen.
* Er wordt niet gekeken naar wat goed is voor onze toekomst.
* Er wordt niet gekeken naar onze moeder aarde.

Deze groep blijft vasthouden en vastplakken aan hun verleden en ontnemen daarbij hun eigen kinderen en kleinkinderen en een heel volk de toekomst.
Ze willen niet begrijpen dat de rest van de wereld niet meer wil investeren in de vervuilende olie industrie.
Ze vatten niet dat er geld, zelfs veel geld voorhanden is voor duurzame oplossingen maar niet voor een wegkwijnende olie industrie die ondertussen door alternatieve duurzame energie bronnen vervangen wordt.

Jammer, maar waar!

Daarom komt Curaçao geen stap verder.

Door: Andres Casimiri

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Er is geen wegkwijnende olieindustrie, die floreert nog vele jaren. Er is geld genoeg in de olieindustrie maar niet voor een raffinaderij op Curaçao. Er is al overcapaciteit door de bouw van nieuwe raffinaderijen in het Verre Oosten. Daarnaast is het historische voordeel van Curaçao, een betrouwbare overheid, inmiddels ook verdwenen.
    Dus de heer Casimiri heeft gelijk als hij aangeeft dat een raffinaderij op Curaçao geen toekomst heeft maar om andere redenen.

    De vraag is hoeveel geld er staat te trappelen om geinvesteerd te worden in duurzame oplossingen (?). Ik heb er nog niets van gezien. Een concreet plan met financiering zou iedereen overtuigen, misschien zelfs de oude raffinaderij mensen.

    Curaçao grossiert in ‘pipe dreams’ in allerlei soorten.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties