28 C
Willemstad
• woensdag 17 augustus 2022

Laatste reacties

Telegraaf | Stagiaires zijn leven niet zeker

Willemstad – ,,Nederlandse stagiaires op Curaçao zijn hun leven niet meer zeker”, dit schrijft de Nederlandse ochtendkrant De Telegraaf.
In het artikel in het dagblad wordt de 27-jarige C. S aan het woord gelaten, zij werd tijdens haar stageperiode op klaarlichte dag vijf keer met een mes gestoken.

,,Ik werd door de recherche niet serieus genomen”

, vertelt de studente aan de krant.
De Telegraaf:

,,Stagiairs worden op straat, in uitgaansgelegenheden maar ook in studentenhuizen bestolen van hun geld, bankpasjes, laptops, fotocamera’s en sieraden.”

Volgens het dagblad gaat het vooral om hbo- en mbostudenten.

,,De politie slaagt er niet of nauwelijks in de criminelen op te sporen of weigert aangiften op te nemen. Sinds mei gaat het om minstens 25 zeer gewelddadige roofovervallen.”

Bron: Telegraaf

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

5 reacties

 1. Stagaires vanuit Nederland die op Curacao komen om te werken maken gebruik al jaren van de mogelijkheid om verzekeringsbedrijven op te lichten.
  Zij doen valse aangiftes bij de politie bureau op Curacao en gaan met die aangifte bij hun verzekeringsbedrijf in Nederland.
  De stagaires komen met een verhaal dat ze (atrako) overvallen werden en hun digitale spullen zijn weg genomen.
  Dit zorgt voor een slechte imago voor Curacao.
  Gelukkig zijn niet alles stagaires zo.
  Zelfs 1 valse aangifte heeft een grote invloed op het imago van Curacao.

 2. Om even in te haken op het verhaal. Zojuist twee uur geleden kom ik terug in ons studentenhuis waar een man met een hengel dingen uit de kamer probeerde te stelen. Dit staat in geen proportie tot bovenstaand maar geeft wel aan hoe de vork hier in de steel zit. Erger nog is dat 911 gewoon onbereikbaar is op het moment van heterdaad….

 3. Reactie via skype van Jan van Brunsum

  Nee dat de reageerder juist niet zeggen. Wat hij bedoeld is door het genoemde stappen er meer alcohol wordt gebruikt waardoor deze dames en heren een makkelijke prooi worden. Vaak zie we ze in de diverse uitgaans gelegenheden met vrij opzichtig Ipads,laptops,camera’s ect ect.
  De overvaller ziet dit alles en wacht zijn prooi op. Vaak zijn de argeloze stagiaires iets aangeschoten en nemen geen voorzichtigheid in acht. Jammer maar vaak gebeurd dit. Komen ze dan op het politie bureau beneveld en al doen ze de aangifte, vaak ook nog op een eisende toon.

 4. Meent u te zeggen dat alcoholgebruik de lakse houding van de politie rechtvaardigd of bedoeld u juist dat de messteken daardoor welverdiend zijn?

 5. Tja wat moet je hierop zeggen. Een uit zijn verband gerukt verhaal door het bekende roddelblad De Telegraaf. Of de genoemde stagiaire idd niet door de recherche serieus werd genomen? Al deze aangiftes gaan naar justitie, die er mee aan de gang moeten. Maar misschien was alcohol wel meer de oorzaak dat zij niet serieus werd genomen na een avondje stappen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...