27 C
Willemstad
• donderdag 7 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Pisas: Navarro zaait paniek

navarroWillemstad – Justitieminister Nelson Navarro doet volgens MFK-parlementariër Gilmar Pisas niets anders dan onzekerheid creëren en paniek zaaien onder de bevolking met de uitspraken die hij doet in de media. ,,Hij moet zich eens gaan realiseren dat al zijn woorden onzekerheid en paniek brengen in de gemeenschap.
Hou op met praten en realiseer eindelijk eens alles wat je hebt beloofd aan de bevolking in jullie regeerakkoord.
Vrede en rust”

, aldus Pisas, die het zeer kwalijk vindt dat Navarro uitspraken heeft gedaan waaronder de ‘fasten your seatbelt’- uitspraak tegen criminelen en recent de uitspraak over het gericht schieten door de politie.

,,Toen ze met het kabinet van experts aankwamen werd beloofd dat de problemen van het eiland snel opgelost zouden worden.
Maar deze expert-ministers hebben nooit in de wijken rondgelopen om te ervaren waar de pijn ligt van de bevolking en wat de oplossingen zouden moeten zijn.
Ze uitten fantasiewoorden over het op korte termijn oplossen van de problemen en dat is ook precies wat de minister van Justitie heeft gedaan met zijn uitspraak ‘fasten your seatbelts’.
De uitspraak zorgde voor meer spanning bij het volk en het was een uitdaging voor de criminelen waardoor de criminaliteit astronomisch toenam.
Dat heeft de minister zelf toegegeven.
Zelfs parlementsleden die de regering ondersteunden hebben tegen hem gezegd dat het op die manier niet kon”

, zegt Pisas.
Volgens Pisas is de druk die Navarro voelde de oorzaak geweest voor zijn uitspraak over het gericht schieten van de politie.

,,Toen hij zag wat voor impact zijn woorden hadden beschuldigde hij de pers ervan zijn woorden uit de context te hebben gehaald.
Maar er is nog steeds niets concreet geregeld in de vorm van materialen voor de politie om de criminaliteit te bestrijden.
Weet de minister niet hoeveel problemen een agent krijgt als hij zijn dienstwapen gebruikt.
Wat hij ook zegt, de schade is al aangericht.
Hij zal het Openbaar Ministerie moeten benaderen met de vraag om agenten die hun dienstwapen gebruiken niet te vervolgen en het Openbaar Ministerie kan niet de andere kant opkijken als er wetten zijn waar de politie zich aan moet houden. Heb je al met het OM gesproken en wat hebben ze je gezegd?”

- Advertentie -

, is de vraag van Pisas aan Navarro.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, July 6, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Eén op drie Caribische Nederlanders gediscrimineerd, ‘Weet waar je aan begint als je naar Nederland wil’

John Samson DEN HAAG – Eén op de drie Caribische Nederlanders ervaart discriminatie in Nederland, blijkt uit onderzoek van het CBS. “Weet waar je aan begint als je...

DH | Ministry of VROMI announces opening of Great Bay Fresh Water Pond Channel

GREAT BAY, Sint Maarten (DCOMM) – The Ministry of Public Housing, Environment, Spatial Planning, and Infrastructure (Ministry of VROMI), will temporary open the Great Bay Fresh Pond...

Ingezonden | We doen het maar zelf

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Duurzame energie onderwerp van gesprek

Kralendijk - Het traject om geleidelijk over te stappen naar een (bijna) volledige duurzame energieproductie bevindt zich in de eindfase. Dit heeft minister Rob Jetten van Economische...
- Advertentie -
- Advertentie -