DCLP | VanEps Kunneman VanDoorne en Spigt Dutch Caribbean blijven leidende advocatenkantoren

VanEps Kunneman VanDoorne en Spigt Dutch Caribbean blijven de leidende advocatenkantoren

De individueel geclassificeerde advocaten in Band 1 zijn: Randolph van Eps (VanEps Kunneman VanDoorne), Karel Frielink (BZSE Attorneys at Law), Frank Kunneman (VanEps Kunneman VanDoorne), Eric de Vries (HBN Law) en Martijn Welten (Spigt Dutch Caribbean).

De internationale juridische uitgever Chambers & Partners heeft de 2016-editie van de Chambers Global ranglijst van advocatenkantoren gelanceerd. In zes klassen (klasse – of Band – 1 tot en met 6, waarvan klasse 1 de hoogste is) zijn zes Nederlands Caribische advocatenkantoren vermeld, net als vorig jaar.

In de ranglijst van individueel geclassificeerde advocaten die parallel aan de ranglijst van kantoren wordt gepubliceerd, hebben dertien advocaten een ranking gekregen. Dat zijn er twee meer dan vorig jaar.

VanEps Kunneman VanDoorne en Spigt Dutch Caribbean zijn als enige kantoren in de hoogste categorie geplaatst. VanEps Kunneman VanDoorne is het enige kantoor met vier individueel genoemde specialisten; HBN Law heeft twee specialisten in de individuele ranking. Alle andere individueel geclassificeerde advocaten zijn afkomstig van verschillende kantoren.

VanEps Kunneman VanDoorne is volgens Chambers Global “een hoog aangeschreven kantoor dat een volledige range juridische diensten biedt op alle eilanden van de Nederlandse Cariben […] “De teams in commercieel recht en (zakelijke) geschillenbeslechting hebben ruime ervaring in complexe, “high-profile” zaken.[…]”. Spigt Dutch Caribbean wordt beschreven als een kantoor dat “deskundig advies biedt op het gebied van geschillenbeslechting, commerciële, belasting- en financiële zaken. Het kantoor heeft ruime ervaring in het bank- en verzekeringswezen als in grote zakelijke overnames.” De andere kantoren die een vermelding krijgen, zijn HBN Law, SMS Attorneys at Law, Soliana Bonapart & Aardenburg en STvB.

Chambers & Partners stelt ook een ranglijst op van individuele advocaten. Dit jaar kregen dertien advocaten deze eervolle vermelding. Vijf van deze selecte groep komen van de kantoren met een Band 1 status, te weten VanEps Kunneman VanDoorne (4) en Spigt Dutch Caribbean (1). Voor het eerst werd ook een advocaat op Bonaire en een op Aruba geselecteerd. De individueel geclassificeerde advocaten in Band 1 zijn: Randolph van Eps (VanEps Kunneman VanDoorne), Karel Frielink (BZSE Attorneys at Law), Frank Kunneman (VanEps Kunneman VanDoorne), Eric de Vries (HBN Law) en Martijn Welten (Spigt Dutch Caribbean).

De jaarlijkse wereldwijde ranglijst wordt gebaseerd op referenties van cliënten en mede-advocaten, ondersteund door databaseonderzoek, en biedt daardoor een onafhankelijk oordeel voor organisaties die advocaten willen inschakelen.

Meer informatie en de ranglijsten kunnen worden bekeken op www.dutchcaribbeanlegalportal.com en www.chambersandpartners.com.

Bron: DutchCaribbeanLegalPortal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *