NU | BREAKING NEWS: Doden en gewonden na aanslag op luchthaven Brussel

Exacte dodental nog niet duidelijk, explosies in vertrekhal


Brussel – In een vertrekhal van luchthaven Zaventem in Brussel zijn dinsdagochtend twee explosies geweest. Daarbij zijn meerdere doden en gewonden gevallen. De luchthaven wordt ontruimd. Volg hier ons liveblog
De oorzaak van de explosies is nog niet bekend. Mogelijk vonden ze plaats in het ondergrondse treinstation. Ze vonden plaats in de buurt van de balie van American Airlines.

Het exacte dodental is niet duidelijk, maar er wordt gesproken van zeker elf doden en twintig gewonden. De brandweer spreekt volgens nieuwszender VTM van een aanslag.

Volgens onbevestigde bronnen zou de brandweer meer bommen hebben gevonden op het vliegveld. Hoeveel is niet duidelijk.

Video: Reizigers ontvluchten vliegveld Brussel

Rampenplan

Belgische media melden dat de hulpdiensten massaal aanwezig zijn. Er is een rampenplan in werking getreden volgens de plaatselijke autoriteiten.

Het treinverkeer van en naar Brussels Airport is stilgelegd. Alle vluchten zijn geannuleerd. Het vliegverkeer dat onderweg was naar Brussel, wordt omgeleid naar Schiphol.

De  eerste vluchten die moesten uitwijken zijn inmiddels geland op Schiphol, zegt een woordvoerder tegen NU.nl. Er wordt in kaart gebracht om hoeveel vluchten het vandaag zal gaan.

Bron: ANP/NU.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *