28 C
Willemstad
• zondag 24 oktober 2021 05:56

Laatste reacties

- Advertentie -

DAGonline | Insel Air ontslaat personeel en staat op rand van de afgrond

Insel Air ontslaat personeel en staat op rand van de afgrond

De MCB Bank, Vida Nova Bank en het Algemene Pensioenfonds beslissen vandaag of er tussen de drie en de vijf miljoen euro beschikbaar gesteld wordt om het Curaçaose Insel Air in de lucht te houden. Dit heeft Steven Martina, minister van Economische Ontwikkeling, bekend gemaakt na een spoedoverleg.

De regering op Curaçao, die het bedrijf vorig jaar nog bijsprong met een lening van 33 miljoen euro, zal dit keer geen helpende hand bieden. “De regering zal dat alleen overwegen als alle andere alternatieven zijn uitgeput. Ons standpunt in deze is: wij doen het niet, tenzij”, zegt Martina tegenover het Antilliaans Dagblad. De luchtvaartmaatschappij is daarmee volledig afhankelijk van externe investeerders.

Voorzitter Wendel Meulen van de vakbond UGTK/Cadmu verklaarde na afloop van het spoedoverleg geen vertrouwen meer te hebben in de huidige directie van Insel Air.

Ontslagen

- Advertentie -

De luchtvaartmaatschappij ziet zich daarnaast gedwongen om circa 30 mensen te ontslaan. Dit zullen crewleden, cabine en onderhoudspersoneelsleden zijn. Dit is niet de eerste keer dat het mes in het personeelsbestand wordt gezet. De afgelopen jaren zijn er meerdere ontslaggolven bij Insel Air geweest.

Opstapeling

De problemen voor Insel Air stapelen zich op. Eerst liepen de onderhandelingen met Synergie, moederbedrijf van het Colombiaanse Avianca, stuk. Toen waren er technische problemen met beide Fokker 50 toestellen en de MD-83 die niet ingezet kon worden door onderhoud. Uiteindelijk werd de hulp van het Haïtiaanse Sunrise Airways ingeroepen om passagiers te vervoeren.

Onzeker

Voor passagiers is het elke dag onzeker of zij kunnen vertrekken of niet. In de app van Insel Air worden op dit moment geen vluchten weergegeven. Ook op de website van de Antilliaanse luchthaven Hato staan nog geen vertrekkende of binnenkomende vluchten aangegeven.

Bron: DagOnline

- Advertisement -

Artikel delen

18 reacties

 1. @Mossel schreef;
  “eergisteren in het AD, redding nabij voor INSEL AIR twee dagen later Insel Air ligt bijna in de afgrond. wie houd nu wie voor de gek!.”

  Ha, ik kan het toch niet laten even te memoreren dat 90% van de gewoonlijke KKC-klagers/zeurkousen e.a., waaronder ook A.Mossel, ontzettend opgelucht en blij reageerden, euforisch zelfs, over niet alleen de uitslag van de verkiezingen, maar ook vanwege het in sneltreinvaart gevormde PAR/MAN kabinet. 😆

  Curaçao zou uit het slop getrokken worden, o wat hebben we toch goede integere en kundige ministers.. Ruggenaath a.k.a. ‘John F. Kennedy’ ( althans volgens Nederlandse politici en de Nederlandse pers 😆 ) En dan die Steven Martina, directeur hup en hop, dr. weet ik veel wat etc. etc. Hij was getipt als topgun minister van Econ.zaken, politicus pur sang bla bla bla… 😆
  Maar het is 0,0 niks geworden, niet één van deze zogenoemde ministers heeft er ook maar iets van kunnen bakken, visieloos, fantasieloos, kleurloos, kortom “alleen maar op Curaçao belangrijk”, anyhow… 😆

  Het gejuich van de KCCeërs hield overigens bijna 2 volle weken aan. Als het mogelijk was geweest om de geschreven teksten van de toen geplaatste reacties te beluisteren, zou het euforisch gebrul van genoemde KKCeërs niet van de lucht zijn geweest. 😆

  Inmiddels, gaandeweg het regeren van Curaçao, is het euforisch gebrul van genoemde KKCeërs verstomd…Menigeen onder hen klaagt en zeurt nu openlijk over juist diegenen die zij na de uitslag van de verkiezingen de hemel in gezeken hadden.. Wat heeft jullie PAR/MAN droomkabinet nu voor elkaar gekregen Mossel? Net net nada!! Al contrario, de geloofwaardigheid van zowat elke minister in het huidige kabinet is zelfs voor degenen die deze harlekijnen op het pluche hebben geholpen tot het nulpunt gedaald.

  Ik ken die gasten niet, ben één van die Curaçaoënaars die (echt) vrijwel niets van Curaçao afweet, maar dan ook echt zeer weinig. No joke!
  Het ergste is dat ik ook niet of weinig bekend was met de Curaçaose cultuur, ondanks mijn Curaçaos zijn. Pas in Nederland heb ik de mentaliteit van en op Curaçao een beetje leren kennen. Mijn info haal ik o.m. hier op KKC, natuurlijk wel rekening houdend met de zwaar overdreven reacties en het hoog lieggehalte van de doorsnee KKC klager/zeurkop. 😆

  Ook middels de Curaçaose media kom ik aan de nodige info, weliswaar niet iedere dag, maar toch zodanig dat ik kan oordelen over die visieloze nietsnutministers van jullie! Ik kijk echt dwars door die gasten heen, ik lees hun gezichten en hun bodylanguage! Kan ik gewoon… Heb ‘de ramp’ die heet “het kabinet Ruggenaath=> J.F.Kennedy” trouwens voorzien.

  Ondanks een academische graad, hebben met name Ruggenaath en Steven Martina, maar ook de rest van hun sukkelige collega ministers bewezen niets te kunnen klaarmaken, smoel só en ganjamentu te den nan atras! 😆
  Duizenden ontslagen, problemen met de buurman Venezuela waarbij zij, jullie vertegenwoordigers, als een soort van Curaçaose willempies met gebonden handen staan te kijken..gevolg; tekort aan voedsel, groente en fruit en vis. Specialisten die elkaar de tent uitvechten(Sehos). Maar ook als zowel Ruggenaath als Steven Martina wél persoonlijk zouden kunnen reageren op de zeegrenzen-crisis, dan nog hadden ze niet geweten ‘hoe’! Drechi pastechi, maar toch treurig.

  Mossel, jullie houden elkaar allemaal voor de gek op dat treurige eiland, dat had jij toch in de gaten moeten hebben? Jij bent immers toch één van de diegenen die er profijt van trekken…van de CCC? De chronische Curaçaose chaos welteverstaan. 😆

 2. Beste @Abraham Mossel, ik moet zeggen dat je de laatste tijd erg scherp bent, chapeau!! Steven Martina is met niets anders dan pappen en nathouden bezig. De man heeft net als de andere ministers geen enkele visie.

 3. eergisteren in het AD, redding nabij voor INSEL AIR twee dagen later Insel Air ligt bijna in de afgrond. wie houd nu wie voor de gek!.

 4. @dikkedeur, yup invloed van curacaose politici.. incapabele mensen op de loonlijst en in het geval gratis rondvliegen voor familie

 5. Het kan wel degelijk, maar je moet het professioneel aanpakken. Dat houdt dus in dat je moet weten wat je doet, een lange termijn visie hebben en vooral de kosten 100 % onder controle en zo laag mogelijk houden.

  Hier hebben we de gewoonte om het andersom te doen. We hebben een korte termijn visie oftewel hoe kan ik in zo kort mogelijke tijd er zoveel mogelijk geld uittrekken.
  We weten doorgaans niet waarmee we bezig zijn. Het management bestaat vaak uit figuren die weinig tot geen ervaring hebben op het gebied van luchtvaart en het personeel is vaak niet goed getraind plus volledig ongemotiveerd.
  De kosten onder controle houden betekent dat je ze op bijna dagelijkse basis zult moeten bekijken en doorrekenen om direct actie te kunnen ondernemen. Hier communiceren de diverse afdelingen niet met elkaar, met als gevolg dat niemand nog weet waar de fouten zitten.
  En dan natuurlijk de grootste hobby hier op het eiland: ‘gigantische salarissen uitbetalen aan zoveel mogelijk mensen’. Leuk voor hen, maar wanneer dit niet past in het kostenplaatje van het bedrijf dan moet je dat niet doen. Tering naar de nering zetten is hier geen bekend gezegde, maar is wel nodig.

  Dus wachten we nu weer op het volgende bedrijf dat het wil gaan proberen. Ik ben benieuwd hoe zij het aan willen pakken. Er is maar 1 juiste manier, dus aan de hand van hun concept kun je meteen bekijken of het haalbaar is of niet. Kan niet makkelijker.

 6. Denk even terug. KLM verdiende goed aan het West-Indisch Bedrijf, en later aan ALM. Toen werd het overgenomen door de overheid en begon de spiraal naar beneden.
  OGEM verdiende niet veel, maar genoeg aan Curaçao. Toen werd het overgenomen en…
  SHELL verdiende kapitalen aan Curaçao; zowel Isla als distributie. Toen werd het overgenomen en…

 7. Het bedrijf hangt al jaren aan z’n nagels boven de afgrond te bengelen, laat me niet lachen. Hoe meer geld je in z’n zakken stopt, hoe zwaarder belast het wordt. Dat wordt een doodssmak!

 8. Misschien een ander vervoermiddel wat goedkoper is,wat te denken van een Ferry??
  Niet ideaal maar je moet wat,ze kunnen te raden gaan bij Darwin Gregg

 9. Als er mensen weg moeten dan moeten Delger en die Canadees als eerste! Met het salaris van Delger kunnen er ook 10 mensen werken..

 10. Het kan anders:
  InselAir is nu ook een overheids nv. Dus, van het volk. Geef het volk daadwerkelijk inspraak in het geheel. Er zijn effectieve instrumenten zoals bijvoorbeeld een ‘ondernemingsraad’. Laat ‘het volk’ de rendement van de organisatie bewaken en het zal snel afgelopen zijn met bestuurders en/of politici die de nv gebruiken als ‘persoonlijke ATM’. Politici alleen betrekken als het gaat om wet en regelgeving van invloed op de bedrijfsvoering.

 11. De regering op Curaçao, die het bedrijf vorig jaar nog bijsprong met een lening van 33 miljoen euro, zal dit keer geen helpende hand bieden. “De regering zal dat alleen overwegen als alle andere alternatieven zijn uitgeput. Ons standpunt in deze is: wij doen het niet, tenzij”…. nou dus even “tenzij” creeren en er wordt weer belastinggeld in de bodemloze put van luchtvaart onkunde gestort.

  Curacao moet stoppen met “eigen” maatschappijen, we hebben er de juiste instelling niet voor en het heeft ons in tientallen jaren tijd kapitalen gekost om dat te bewijzen. Huur maar derden in, dan ligt ook daar de verantwoordelijkheid en niet bij de lokale belastingbetaler.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

RTL | Minister Hoekstra mikpunt bij oproep EP tot actie tegen brievenbusfirma’s

Chris Koenis Het Europees Parlement eist meer inspanning tegen brievenbusfirma's, witwassen en belastingparadijzen naar aanleiding van de onthullingen in de Pandora Papers. Bij een breed aangenomen resolutie kreeg...

Democracy now! | Friday, October 22, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 22 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Video: eerste smart bushalte bij Cas Coraweg

Op de Cas Coraweg is gisteren de allereerste smartbushalte op Curaçao geplaatst. De ‘slimme’ bushalte werd geplaatst tegenover het Radulphus College. Bij de halte staat een touchscreen, waar...

Nu.cw | Stichting Ambulans Deseo laat laatste wens in vervulling gaan

Fundashon Ambulans Deseo Korsou (FADK) is onlangs opgericht naar voorbeeld van de Nederlandse Stichting Ambulance Wens. Het doel van de stichting is om nog eenmaal een laatste...

PBC | EZ Air vanaf 3 december naar Medellín

Persbureau Curacao WILLEMSTAD- Na een periode van enkele maanden voorbereiding, is luchtvaartmaatschappij EZ Air op donderdag van start gegaan met de verkoop van vluchten naar Medellín in Colombia....
- Advertentie -