DAE wil juridische strijd met Insel Air aanbinden

WILLEMSTAD — “We zitten niet in de business om passagiers af te pikken en ook niet als een vetgemeste heilige koe geheel tevreden achterover te leunen, nee wij gaan de concurrentie aan. We zijn voor gezonde concurrentie, maar we zijn de strategie van Insel Air, om constant slecht over DAE te praten, waarbij men herhaaldelijk probeert met valse aantijgingen ons in een kwaad daglicht te stellen, zat. We stappen nu naar de rechter”, aldus de DAE-directeur Nelson Ramiz, die reageert op de recente uitspraken van Insel Air over de vluchtuitbreiding van DAE naar Suriname met zeven vluchten.

DAE-directeur benadrukt dat de uitbreiding van het aantal vluchten naar Suriname van 4 naar 7 in totaal, geheel volgens de regels is verlopen.

Advocaat Michael Bonaparte licht toe dat men de uitspraken van de concurrerende maatschappij over de afgelopen tijd zal bekijken om zich vervolgens intern te beraden over de te ondernemen juridische stappen.
DAE-huisadvocate, Fadila Poese, reageert als volgt:

“De aantijgingen, dat de vluchtenuitbreiding naar Suriname met drie chartervluchten tegen het bestaande protocol en de regels in zou zijn, en dat Suriname geen toestemming kan verlenen voor een dergelijke uitbreiding, zijn geheel onjuist. We hebben geheel conform de overeenkomst tussen het Koninkrijk en Suriname dat uit de Jaargang 1995 (Nr. 117) stamt, gehandeld.”

Ze verwijst onder andere naar artikel 9 met betrekking tot de dienstregeling in de bewuste overeenkomst:

“Verzoeken om toestemming voor het uitvoeren van additionele vluchten kunnen door de aangewezen luchtvaartmaatschappij van de ene Overeenkomstsluitende Partij rechtstreeks aan de luchtvaartautoriteit van de andere Overeenkomstsluitende Partij ter goedkeuring worden voorgelegd.”

In een eerdere verklaring van DAE werd de vluchtuitbreiding naar Suriname als volgt verklaard:

 “De drie extra vluchten kunnen uitgevoerd worden nu de Surinaamse minister van Transport, Communicatie en Toerisme, Falisie Pinas, hiervoor toestemming heeft gegeven.”

Volgens de luchtvaartmaatschappij werd dit bereikt door de inzet van diverse politici.
Naast Pinas zijn dat president Desi Bouterse, zijn adviseur Gerard Brunings, de Surinaamse minister van Buitenlandse Zaken, Winston Lackin, en op Curaçao demissionair interim-premier Stanley Betrian en interim-minister Dominique Adriaens (Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning).
Ramiz benadrukte dat de laatstgenoemde minister geen enkel moment te kennen zou hebben gegeven dat er ‘iets niet conform de regels’ zou zijn verlopen.
Poese vult aan dat de drie extra vluchten, reguliere en geen chartervluchten zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *