27 C
Willemstad
• woensdag 14 april 2021 09:56

DH | Sneek gets answers on ‘Made in Statia’ queries

PHILIPSBURG--Independent Island Councilmember Koos Sneek has received answers from the Executive Council on queries he had made about Made in Statia. Sneek had asked the Executive Council a...

Ingezonden | Open brief aan Gilmar Pisas

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Hotel op Aruba biedt bonus voor vaccinatie

Oranjestad - Alle werknemers van het hotel Wind Creek Aruba krijgen een bonus van 300 dollar als ze zich hebben laten vaccineren tegen het coronavirus. Wind Creek...

AntilliaansDagblad | Eerste Kamer: Meer prioriteit Koninkrijksrelaties

Den Haag - De Eerste Kamer vindt dat Koninkrijksrelaties meer prioriteit moet krijgen van het volgende Nederlandse kabinet. Een motie van GroenLinks-senator Paul Rosenmöller waarin dit wordt...

AntilliaansDagblad | Chester Peterson voorgedragen als formateur

Willemstad - Movementu Futuro Kòrsou (MFK) - de grote winnaar van de verkiezingen van 19 maart 2021 - heeft bij gouverneur Lucille George-Wout Chester Peterson voorgedragen als...

AntilliaansDagblad | Hervormingplan CBCS voor financiële sector

Willemstad/Philipsburg - Om de weerbaarheid van de financiële sector te vergroten heeft de Centrale Bank van Curaçao en Sint-Maarten (CBCS) een uitgebreid hervormingspakket opgesteld. Bij de analyse...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoDAE behandelt klanten slecht

DAE behandelt klanten slecht

logo-daeWILLEMSTAD — Een koppel dat op Curaçao woont en in november een weekendje naar St. Maarten is gegaan, is woedend op de DAE. Dat laten zij weten in een brief naar diverse media. Zij zouden op vrijdag 16 november om 10.45 uur van Curaçao naar St. Maarten vliegen, met aankomst 14.30 uur. Uiteindelijk zijn zij op zaterdag 17 november pas rond 17.00 uur aangekomen. Het vliegtuig vloog via Sto. Domingo, waar zij vrijdag strandden. Volgens het stel hebben zij daar tot middernacht zitten wachten, zonder bericht en zonder informatie.

“Er werd continu gezegd dat er een vliegtuig zou komen om ons op te halen.
Toen zijn we naar een hotel gereden midden in de nacht.
De volgende ochtend moesten we ons op tijd melden en vervolgens hebben we weer de hele dag op het vliegveld zitten wachten.
Zaterdagavond kwamen we pas op St. Maarten aan”

, aldus het paar.
Voor de terugreis hebben ze DAE uit voorzorg eerst gebeld of er vertraging verwacht werd. Hoewel de luchtvaartmaatschappij zei dat dat niet het geval was, hebben zij toen weer tien uur vertraging gehad, aldus de brief.
Het stel meldt verder dat zij tijdens het lange wachten op alle drie de vliegvelden van de luchtvaartmaatschappij niets te eten of te drinken aangeboden hebben gekregen, en dat ze daar dus zelf voor hebben moeten zorgen.
Ze willen de totale kosten van hun verblijf, dat zich met name op de vliegvelden heeft afgespeeld, in rekening brengen bij DAE, omdat zij door toedoen van de luchtvaartmaatschappij ‘helemaal niks aan het weekendje St. Maarten hebben gehad, behalve kosten.
Graag zouden we die kosten vergoed willen zien.’ Ze hebben dit laten weten aan de klantenservice.

DAE heeft hun als reactie excuses aangeboden, alsmede een nieuw ticket voor dezelfde trip, maar hier nemen zij geen genoegen mee. In herhaaldelijke mails hebben zij getracht om contact te krijgen met het management van DAE, maar tot nu toe zonder resultaat.

Reactie
DAE-woordvoerder Aldrich Hermelijn meldt dat er in november en december heel veel moeilijkheden zijn geweest door enkele uitgevallen toestellen.

“We proberen ons best te doen, maar we kunnen niet ontzettend veel tijd besteden aan alle individuele gevallen.”

DAE is niet van plan om de kosten van het hele weekeinde op zich te nemen, en ook niet van het ticket, omdat ‘hoewel veel te laat’ de ‘service wel is geleverd’.
Volgens directeur Nelson Ramiz is het wel degelijk gebruikelijk om aan passagiers vouchers voor eten en drinken uit te delen bij vertragingen, ‘zelfs op Sto. Domingo’.

“DAE heeft ook het hotel in Sto. Domingo betaald en het vervoer ernaartoe.
Deze mensen bespelen de media om me proberen te dwingen iets te doen wat ik niet ga doen.”

Als reactie op de onvoldoende tot verkeerde informatie van DAE volgens de twee passagiers, meldt Ramiz:

“Je kunt niet altijd precies zeggen wanneer je weer gaat vliegen. Dit hangt van de technici af die het vaak ook niet kunnen zeggen.
Maar we zijn niet perfect, we zijn nog altijd bezig met het trainen van ons snel groeiende personeelsbestand.”

Tot slot is DAE volgens Ramiz lang niet de enige maatschappij met vertragingen.
DAE verwacht dat met de komst van een nieuw ATRtoestel, midden februari, de grootste problemen zijn opgelost.
Tot die tijd worden er momenteel nog altijd vluchten, met name naar Aruba en Bonaire, geannuleerd.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties