27 C
Willemstad
• vrijdag 12 augustus 2022

Laatste reacties

ParadiseFM | Morgen manifestatie tegen Coho

Een van de sprekers is oud-minister Suzy Camelia-Römer | Extra

Tegenstanders van het Coho houden morgen een manifestatie op Plaza Piar. Verschillende organisaties binnen het Koninkrijk hebben zich verenigd tegen de Rijkswet Caribisch Orgaan voor Herstel en Hervormingen, oftewel het Coho.

Een van de sprekers is oud-minister Suzy Camelia-Römer. Zij is vanaf het begin een felle tegenstander van de Rijkswet die door Nederland wordt opgelegd in ruil voor de coronaleningen. Een van de bezwaren is dat de CAS-landen hun autonomie moeten inleveren. Ook hebben de landen weinig inspraak in het Coho. De parlementen van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en Nederland buigen zich binnenkort over deze wet.

De demonstratie naast regeringscentrum Fort Amsterdam begint om vijf uur ‘s middags en duurt tot negen uur ‘s avonds.

Bron: ParadiseFM

Artikel delen

20 reacties

 1. Gisteren is vandaag. En waar waren ze ?
  Een delegatie van de Eerste Kamer is gisteren op Curaçao aangekomen.
  Die komen kijken of ze gewoon gaan ingrijpen of niet.
  En ja dat kan.
  Als Puta in dat kan dan kan Nederland dat ook.
  Gaat geen UN echt geen herrie over maken.
  We hebben alle dingen laten zien die fout zijn, Politiek en bestuurders Corrupt, kunnen geen goed bestuur leveren, dat de rechtstaat faalt, dat politie beroofd wordt, dat we niet om kunnen gaan me menselijkheid.
  Alles en iedereen opsluiten uit onkunde.
  Top of de top van idioterie, kinderen / stagiaires worden beroofd en gooien we de klip af. Briljant.
  Dus.
  Dumpen, Verkopen of opknappen. Dat komen ze kijken.
  Maar op Curaçao denken ze nog steeds die makambas zijn gek doe n alles, je brult discriminatie en alles wijkt. Nou die era is voorbij.
  Dus shushi. Als je echt slim bent. Sera tu boka.

 2. Ongeacht de (waarschijnlijk met voorbedachte) bezwaren van Suzy R. of wie dan ook,..COHO zal hoe dan ook de enige juiste uitkomst zijn.

 3. Suzy houdt klaarblijkelijk niet van pottenkijkers en het 4-ogen principe. Ze kent als geen andere de wegen van en door het wettenstelsel op Curacao.
  Jammer eigenlijk, dan heb je een politicus met brains en knowledge, maar wordt het fout ingezet,
  Hoe is het trouwens afgelopen met de lening aan de “Blauwe” company bij Giro of PSB? Ik houd het allemaal niet meer bij. De ene bank na de ander wordt opgelicht en leeggefraudeerd. Hoe kan dat toch? Blijkbaar deugt er iets niet aan de checks en Balances op Curacao, maar ook bij banken niet..
  Zou dat de reden zijn dat COHO geschuwd wordt?

 4. Gewoon ZELF de broek op houden en niet eeuwig blijven bedelen bij Nederland. Losers! Maar de volgende bedelpartij is er ook al.
  720 miljoen voor het opknappen van een dramatisch slecht wegennet. WAAROM moet de burger wegentax betalen, wat wederom in de verkeerde diepe zakken van hebberige zakken verdwijnt.
  Etc., etc., etc.

 5. https://www.trouw.nl/nieuws/suzy-romer-laat-niet-met-zich-spotten~bf05c653/

  “Als minister van justitie verscheurde Römer in 1993 voor hun verbijsterde ogen een Nederlands voorstel voor een nieuwe staatkundige structuur. Radicaal, maar typisch Suzy. In haar ogen is de taak van Nederland beperkt tot het geven van geld, waarvoor de Antillen niet eens ‘dank je wel’ hoeven zeggen.”

  “En zeggenschap van Nederland? Vergeet het maar: de Nederlandse Antillen zijn een autonoom land en bepalen zelf wel wat goed voor hen is.”

  History repeats.

 6. De landen binnen het koninkrijk moeten elkaar steunen.

  Klopt dus Nederland moet gewoon miljarden sturen hierheen en dan kan Suzy en Kornuiten het uitgeven aan zichzelf.

 7. Protest tegen COHO.
  Coho is dadelijk het enige dat nog kan zorgen dat er iets van geld naar de eilanden gaat.
  Nederland heeft geld nodig voor:
  Verhoging van defensie uitgaven,
  De eigen economie te bufferen tegen de uitval van energie en producten uit Rusland,
  De opvang van vele vluchtelingen,
  En dan gaan de eilanden protesteren tegen COHO?
  Dat is protesteren tegen financiële steun uit Nederland.
  Doe Nederland een plezier ga niet Accord met coho en dan kan Nederland stoppen met het geld gooien in een bodemloze put.
  Het egoïsme van de politici is beduidend groter dan hun intelligentie.
  De landen binnen het koninkrijk moeten elkaar steunen.
  Wij kunnen Nederland steunen door te zorgen dat er een bodem in de put komt.
  Coho is een manier om die te creëren met Nederlandse hulp.
  Zonder de Nederlandse hulp moeten onze bestuurders zelf er een bodem in maken.
  Buiten dat ik denk dat ze niet de wil hebben denk ik dat het eigen gecreëerde systeem dit niet echt toelaat, en zouden ze het wel doen is de pijn voor de bevolking vele malen groter.
  Stemmen tegen COHO is stemmen voor Haïti.

 8. Een van de sprekers is oud-minister Suzy Camelia-Römer.

  Ik denk dat ze schuld dat bekennen dat zij 1 van de schuldigen is dat dat Coho nodig is en haar excuses gaat aanbieden. Haar corruptie, nepotisme en geldverkwisting.

 9. Het is net onkruid , daar kom je niet vanaf .
  Inderdaad we houden niet van controle , we moeten blijven snoepen uit de honingpot en als die bijna op is houden weer onze handen op .
  Schaamteloos , schaamteloos volk zijn ze .
  Je komt er niet vanaf .

 10. ..”Wat heeft Suzy Römer Curaçao opgleverd?”…
  De volgorde van je vraag @Curacao R. moet zijn:
  Wat heeft Curaçao Suzy opgeleverd.

  Suzy gaat protesteren tegen COHO?
  Lees: Suzy gaat protesteren tegen goede controle en deugdelijk bestuur!!

  En van controle houdt men niet op deze rots! Van deugdelijk bestuur al helemaal niet.

  Regeren is op Curacao : Lucratieve projecten ontketenen, reizen, ouwehoeren, maar vooral niet : Een gezonde budgetdiscipline, strategisch beleid of tijdige financiele verantwoording.

  Het eiland heeft het in pakweg 50 jaar nog nooit voor elkaar gekregen een jaarrekening van het land op tijd en deugdelijk in te dienen, en dat wil autonomie?

  We hebben een broertje dood aan transparantie, en men wordt zelfs boos als het te helder wordt in de visvijver!!!!!! (Kijk maar wie het hardst gaan sputteren tegen COHO, en je weet wie de grote boefjes zijn die welvaren bij het troebele water waar het o zo goed in vissen is!!)

  Bravo Suzy, jullie hebben altijd goed huis kunnen houden op Curacao. Zelf kunnen bepalen welke vrindjes (Betrian, Gijsbertha, Sluis), familie (Camelia, Schoonzoon/dochter/schoonzus) baantjes krijgen of “projecten mogen uitvoeren.

 11. Roemer oplichtster die haar eigen zoon corona hotel bewaking toe schoof.
  Slim maar volslagen corrupt en een bijna grotere ik dan Liberia Peters.

  Het bewaar is niet het inleveren van autonomie.
  Het bezwaar is het toestaan van controle. En daardoor veroordeeld kunnen worden.
  Iedereen moet gewoon stoppen met belasting betalen.
  Het wordt toch geroofd doo rpoliticie.

  De geschiedenis heeft geleerd voor de geldschieter dat je niks hebt aanbeloften van de Pl Antillen. Niet te veel aan tillen ze tillen iedereen.

  De mensen die gaan komen brullen. Moet je vragen wat krijg je er voor.

 12. Sra roemer , jammer een van de weinige politici met kennis van zaken die het keer op keer verbruidt heeft, ze had ‘n toegevoegde waarde kunnen zijn voor het eiland en de bevolking, iron lady die alles in de hand kon hebben.

 13. @Isereenbodem”
  “groot deel van deze “huisartsen” zijn eigenlijk gewoon basisartsen, die op Curaçao als huisarts mogen doorgaan zonder echte huisartsopleiding.”

  Men mag zich niet als huisarts kwalificeren als je alleen de basis opleiding gevolgd heb!
  Op Curacao is zeker 75% van deze artsen gekwalificeerd huisarts.
  Een arts die de vervolgopleiding tot huisarts niet afgerond heeft mag zich alleen Arts noemen.
  Dit ter uwer informatie.

  De demonstratie van de tegenstanders van COHO gaan dus o.a. demonstreren tegen een zoveelste lening die gevraagd zal worden aan Nederland ter verbetering van de infrastructuur. Weer zo’n 300+ miljoen die grotendeels in de verkeerde zakken zal verdwijnen.
  We blijven dus voorlopig rijden op wegen die vol zitten met gaten als het aan deze demonstranten ligt.
  Goed zo Suzy! In het verleden heb je in feite niets concreets gedaan voor Curacao. Blijf lekker thuis en bemoei je niet meer met politieke zaken.

 14. O nee, komt die corrupte tante ook weer in de picture. Zijn je geroofde miljoenen nu alweer op?

  @ John: groot deel van deze “huisartsen” zijn eigenlijk gewoon basisartsen, die op Curaçao als huisarts mogen doorgaan zonder echte huisartsopleiding. Aanzienlijk deel van deze groep heeft obsolete diagnose en behandel ideeen. Hoe eerder ze vervangen kunnen worden door goed opgeleide echte huisartsen hoe beter voor de gezondheidszorg.

 15. Dit is niet te geloven. Ze hebben mensen bij elkaar weten te trommelen die gaan manifesteren.
  Suus toch ik begrijp dat het voor je F&F vervelend is dat er – dankzij COHO – op hun vingers zal worden gekeken.

  Wat je nou niet had moeten doen die belachelijke wet in te dienen waardoor huisartsen – veel moeten over 2/3 jaar -verplicht moeten stoppen – omdat ze 65 worden.
  Veel kennis raakt verloren.

 16. wat heeft Suzy romer Curacao opgeleverd? Texperience? Wat zijn de alternatieven van Romer? Heeft PIN uberhaupt een verkiezings programma dat zij hebben laten doorrekenen?

 17. De goede bedoeling ten spijt; hebben wij niets anders te doen? Om te beginnen de vreselijke oorlog die in oost Europa gaande is. En onze eigen economie? Overigens is daar Coho ook op gericht. Met meer controle mechanismen (wat niet iedereen even leuk vindt). Maar shonnan; laten wij eerlijk zijn; daarzonder lukt het ons niet. Dat heeft te maken met onze kleinschaligheid, gebrek aan goede bestuurders en helaas ook een beetje corrupt gedrag van sommigen. Wie een beter alternatief weet mag het zeggen. En met respect voor nos Suzy maar zei heeft vrijwel altijd iets tegen Nederland en makamba’s. Niet goed , niet doen, laten gaan beste mevrouw. Wij moeten vooruit, dilanti. Doen en samen uitvoeren in plaats van mopperen en negatief zijn. Het kan, voor ons volk en de vooruitgang.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...