30 C
Willemstad
• zondag 26 maart 2023

PBC | Zomertijd in Nederland

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De zomertijd is dit weekend weer ingegaan in Nederland. In de nacht van zaterdag op zondag is de klok een uur vooruit gezet en...

Column Youp | Stropdas

En opeens zijn de dassen in het nieuws. Aan alle talkshowtafels verschenen dassendeskundigen om te praten over de ondermijnende dieren die de NS een enorme financiële strop...

NTR | Arubaanse Elize helpt slachtoffers aardbeving Turkije en Syrië

Melissa Stamper Bij het zien van de beelden van de aardbeving in Turkije en Syrië, wilde de 8-jarige Elize eerst zelf in een vliegtuig stappen om daar te...
- Advertentie -

NTR | Nathan gearresteerd tijdens carnaval om outfit: ‘De politie is homofoob’

John Samson Gearresteerd worden omdat je als man hakken en make-up draagt tijdens carnaval? Op Curaçao beschuldigt Nathan (28) de politie van homofobie. “Mijn vertrouwen in de politie...

PBC | Sociaal-Economische Raad Curaçao keurt nieuwe gokwet goed maar blijft kritisch

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Sociaal-Economische Raad van Curaçao heeft de nieuwe gokwet, de Landsverordening op de Kansspelen, goedgekeurd, maar blijft kritisch en pleit voor volledige transparantie. De...

PBC | Strandgangers opgelet: Portugees oorlogsschip gesignaleerd aan zuidkant van Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het Ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur waarschuwt voor de aanwezigheid van het Portugees oorlogsschip aan de zuidkant van Curaçao. Bezoekers van het strand...

PBC | CBCS: Vertraging economische groei verwacht

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Centrale Bank van Curaçao en Sint-Maarten (CBCS) voorspelt dat de economische groei in de monetaire unie in 2023 zal vertragen, vanwege een verwachte...
- Advertentie -

AntilliaansDagblad | PNP verrast door Pisas

Vicepremier: Premier kan niet voor Staten spreken

Premier Gilmar Pisas en vice premier Ruthmilda Larmonie-Cecilia | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Vicepremier Ruthmilda Larmonie-Cecilia (PNP) zegt niet geweten te hebben van de brief die premier Gilmar Pisas (MFK) onlangs naar staatssecretaris van Koninkrijksrelaties Alexandra van Huffelen (D66) stuurde.

,,Hij heeft dat alleen gedaan, zonder overleg in de ministerraad en met ons als coalitiepartner. De brief is ook niet vanuit Curaçao gestuurd maar toen hij in het buitenland was”, aldus Larmonie-Cecilia in een vraaggesprek op TVDirect.

Hij heeft in de brief de zeven pijnpunten genoemd die onlangs nog tussen Larmonie-Cecilia, Pisas en Van Huffelen besproken waren in Nederland. In die zin kan de PNP-minister zich wel vinden in de inhoud. ,,Toen is afgesproken dat er een kleine werkgroep gevormd zou worden met leden van Curaçao en Nederland om na te gaan hoe met deze punten om te gaan. En dit proces loopt”, zo legt de vicepremier nader uit.

Zij betreurt het dat ze over de brief in de pers heeft moeten lezen en vindt het ook niet op zijn plaats dat Pisas namens de Statenleden spreekt. ,,Zo gaan de dingen door elkaar lopen”, aldus Larmonie-Cecilia. Tegelijkertijd geeft ze aan de kwestie al uitgepraat te hebben met de premier. ,,We hebben nog eens goed afgesproken dat als je in een coalitie samen optrekt, dit soort kwesties eerst intern en onderling besproken moeten worden.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

9 reacties

 1. dit is weer zo’n heerlijke afleidings manouvre en de pers valt er volledig in. Pisas en PNP nu lekker ruzie aan het maken, dus er is geen tijd om de PNP eens inhoudelijk te ondervragen over Coho. Deze rel duurt weer twee weken, en dan is het bijna einde van de maand en worden de salarissen weer uitbetaald: iedereen wint!

 2. We hebben nog eens goed afgesproken dat als je in een coalitie samen optrekt, dit soort kwesties eerst intern en onderling besproken moeten word.

  Dus Pik zegde. Mimi ik heb wel een projectje waarvoor je familielid wat facturen kan opsturen en dat betalen we.

 3. O daar zijn ze mee bezig. Dat is ministrele verantwoordelijkheid op Curaçao.
  Ik snapte het al niet…
  Alles duidelijk:
  Werkzaamheden en verantwoordelijkheid is hier tegengesteld van die van “beschaafde” landen.
  En dat is dan ook wat je mag verwachten van top ambtenaren en directeuren van overheidsnv’s?
  O nu snap ik dat we 1/3 van de bevolking onder de armoede grens hebben.
  En dat we om te overleven afhankelijk zijn van de hand-outs van Nederland.
  Wat we nodig hebben is een partij die zegt dat het nu de beurt is voor de bevolking. Die de bevolking eens op de eerste plaats zet.
  Wat zeg je? Die is nu aan de macht?
  Nu snap ik het weer niet meer….
  Dit is toch gewoon een scenario voor een slechte klucht.

 4. Lamoney heeft 9 miljoen illegaal doorgesluisd naar stichtingen van F&F. Deze Ministers doen niets voor Curacao dan dealen met geld van de staat.
  Hoe is deze mevrouw door de screening gekomen?

 5. Larmonie-Ciciia zorgt goed voor nos.
  Maar de 1/3 van de bevolking die van dag tot dag moet leven, waar zij verantwoordelijk voor is zou haar jeuken.
  Ze heeft er totaal geen moeite mee dat de suprime lider de deur voor hulp en hervormingen dicht gooit, en de situatie voor 1/3 van NOS uitzicht loos houd.
  Daar voor voelt ze geen verantwoordelijkheid.
  Ook niet als minister.

 6. Zet die hele toko voor eens en altijd op de marktplaats
  Misschien komt er een koper voor die zooitje .
  Schaamteloos , schaamteloos zijn ze maar ik heb niet anders verwacht .
  De ene laagvlieger gaat en de andere komt .
  Veel gebrul en maar weinig resultaten .
  Masha hopi skuma y poco chuculati .

 7. Het wordt tijd dat Vicepremier Ruthmilda Larmonie-Cecilia (PNP) laat weten wat ze tot nu toe voor 16.000 Naf per maand gepresteerd heeft. Volgens de minister van Financiën, Javier Silvania heeft mevrouw Larmonie-Cecilia tot nu toe alleen op haar luie reet gezeten.

  In feite heeft geen enkele minister nog wat gepresteerd, behalve 2 familieleden aan hun staf als medewerker voor 10.000 gulden per maand toegevoegd.

  Zoals altijd heeft het parlement daar geen moeite mee want zij presteren zelf ook niet.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -