29 C
Willemstad
• dinsdag 19 oktober 2021 20:44

Laatste reacties

- Advertentie -

CuracaoNieuws | Werkloosheid stijgt naar 21,2 procent

Persbureau Curacao

op Curacao zijn er nu zo’n 15 duizend mensen zonder baan

Willemstad – De werkloosheid op Curacao is in april van dit jaar gestegen naar maar liefst 21,2 procent. Afgelopen september was dat nog 13,4 procent. Dat heeft het CBS uitgerekend.

Dat betekent een stijging van ruim 6000 mensen: op Curacao zijn er nu zo’n 15 duizend mensen zijn zonder baan. Waar de hoge stijging door komt, meldt het CBS niet.

- Advertentie -

Bron: CuracaoNieuws

- Advertisement -

Artikel delen

5 reacties

 1. Drechi
  Hier is mogelijk sprake van een na-ijleffect.
  Dat is een bekend fenomeen bij zowel een aantrekkende als een dalende economie.
  (de problemen bij de Isla, UTS, Insel Air e.a. dateren al van oudere datum.
  Misschien komt dat nu pas tot uiting in het aantal ontslagen/werklozen).

 2. @Allen:
  Maar het is en was toch de schuld van Gerrit Schotte???? Tenminste, als ik Bram Mossel (en met hem nog een aantal hier) mag geloven?

 3. Jan heeft gelijk: ‘Niet iedereen zonder werk is werkzoekend, zeker niet op Curaçao.’

  Neem Stephen Capella van Girobank, heeft daar zijn zakken en die van zijn moeder meer dan gevuld om er de rest van zijn miserabele leven goed van rond te komen.

 4. Wat een onzinnig, weinig zeggend verhaal van het CBS. Het lijkt er sowieso op dat het CBS “werkloos” en “op zoek naar een baan” door elkaar haalt. Niet iedereen zonder werk is werkzoekend, zeker niet op Curaçao. Ze vinden het wel prima onder de boom, met af en toe een overvalletje/inbraak.

  Op hun website spreekt het CBS over de beroepsbevolking: iedereen ouder dan 15 jaar. Wordt dan iedereen die nog onder de leerplicht valt en geen (bij)baan heeft, als werkloos/werkzoekend beschouwd? En hoe komen ze überhaupt aan werkloosheidscijfers zolang er geen registratie is van ‘werkzoekenden’? Wel las ik dat er door het CBS destijds enquêteurs werden gevraagd voor het werkloosheidsonderzoek. Zwart werkers zullen zeker niet zeggen dat ze betaald werk verrichten. Dus door een (betrouwbare?) steekproef te nemen via een enquête doet het CBS dergelijke zwaarwichtige uitspraken?

  In de Engelstalige versie van het artikel op de CBS website staat zelfs aangegeven: The unemployment rate increased with 21,2%. Naast dat ze geen onderzoek kunnen doen, beheerst men bij het CBS dus ook de Engelse taal niet.

  Er is weliswaar iets mis met de economie op dit eiland, maar daar helpen dergelijk ‘onderzoeken’ van het CBS niet bij. Ik denk dat de overheid zeker kan bezuinigen door een dergelijk CBS op te doeken.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Paradise FM | Weer iemand overleden door Covid-19

Er is weer iemand overleden aan de gevolgen van Covid-19. Zo blijkt uit de coronacijfers van maandag. Het aantal mensen op Curaçao dat door een Covid-besmetting is...

Democracy now! | Monday, October 19, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 19 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Medici Curaçao distantiëren zich van minister van Volksgezondheid

Persbureau Curacao Huisartsen en specialisten op Curaçao distantiëren zich van uitspraken van minister van Volksgezondheid Dorothy Pietersz-Janga. In een Tv-interview afgelopen donderdag zei zij geen bezwaar te zien...

PBC | Passagiers tussen Bonaire en Curaçao zijn honderden dollars extra kwijt aan coronatesten

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Passagiers die reizen tussen Bonaire en Curaçao zijn vanaf vandaag honderden dollars kwijt, alleen al aan Covid-testen. De extra uitgaven zijn het gevolg van...

PBC | Bonaire heeft ruim meer besmettingen dan andere eilanden

Persbureau Curacao KRALENDIJK – De besmettingscijfers op Bonaire zijn vier keer hoger dan op Curaçao. Vergeleken met Aruba is het zelfs zes keer. Dat concludeert het RIVM op...
- Advertentie -