CuracaoNieuws | Telecuraçao wordt niet verkocht

Persbureau Curacao

De abonneezender Television Distribution Systems, TDS, is wel onderdeel van de overname van UTS door een andere partij

Als UTS verkocht wordt, gaat Telecuraçao niet mee. Dat zegt minister Zita Jesus-Leito. Telecuraçao is onderdeel van de Antilliaanse Televisiemaatschappij ATM, die op haar beurt weer onderdeel is van telecomprovider UTS.

Het is sinds 2014 al de bedoeling dat TeleCuraçao een eigen overheids-nv wordt, met een eigen directeur en Raad van Commissarissen.

Voor de medewerkers van TeleCuraçao zouden de werkomstandigheden hetzelfde blijven, werd destijds door het ministerie van VVRP gesteld. Daarbij zou TeleCuraçao niet gesubsidieerd worden en net als andere overheids-nv’s moeten meedraaien in een vrije markt tussen concurrenten.

Of de plannen uit 2014 nog steeds als basis dienen voor de huidige reorganisatie is niet bekend. UTS-directeur Paul de Geus wil daarover nu niet veel kwijt. Eerst moet er volgens hem duidelijkheid komen over UTS. Maar de kans is groot dat ATM gewoon weer onder de overheid komt te staan.

De abonneezender Television Distribution Systems, TDS, is wel onderdeel van de overname van UTS door een andere partij.

Bron: CuracaoNieuws

2 Reacties op “CuracaoNieuws | Telecuraçao wordt niet verkocht

  1. Kon mij als kind nog herinneren dat TeleCuracao een directeur had, Eithel Hernandez zijn vrouw werkte ook bij TeleCuracao. Dat waren tijden zeg, als kind al gingen we vanaf 16:00 naar testbeeld kijken, wachtend op Saida Hernandez wat was dat een moordwijf zeg. In die tijd had je geen plastische chirurgie dus alles was puur natuur en Saida droeg ook geen pruik want ze was van “bon famija ku bon kabei”.

  2. Tuurlijk gaat Telecuracao niet mee.

    Want dan kan lolo Leito er haar familieleden niet meer kwijt. ‘Het is de bedoeling dat TeleCuraçao een eigen overheids-nv wordt, met een eigen directeur en Raad van Commissarissen.’. Oftwel de zoveelste overheids NV die geen rode cent verdient maar wel kapitalen kwijt is aan politieke vriendjes in directie en RvC. En dan krijg je daarin demente incontinente bejaarden als commissaris, zoals Remigio Booi bij Studiefinanciering.

    Lolo Leito lijkt meer op een overheids uitzendbureau voor familieleden dan op een minister.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *