28 C
Willemstad
• vrijdag 30 september 2022

Extra | Journaal 30 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, September 29, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

PBC | Ex-politieman Mariano vrijgesproken voor drugsroof van 600 kilo

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Voormalig politieambtenaar Mariens Mariano is vrijgesproken voor zijn hoofdrol in Rio Canario-drugsroof. De zaak met de naam Inex 2.0 draait om 600 kilo cocaïne...

Josimar | 1xBet – more than a betting operator

By Andy Brown and Steve Menary Russian-owned betting company 1XBet has been declared bankrupt and owes millions. Yet it still operates, using porn stars to attract punters, and...

Democracy now! | Wednesday, September 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Nu.cw | ‘Nederland moet terughoudend zijn in kritiek Caribisch asielbeleid’

De Nederlandse staatssecretaris van Asiel Eric van der Burg bezoekt Curaçao en Aruba in verband met de opvang van asielzoekers en andere migranten. Dat meldt Caribisch Netwerk. Van...

CuracaoNieuws | Shardyone S. is Curaçaoënaar

Persbureau Curacao

Het gaat om Shardyone S. (29) geboren op Curaçao en Edwin R. M. (24) uit Amsterdam

Een van de twee mannen die in Marokko veroordeeld zijn tot de doodstraf is Shardyone S., een 30-jarige Curaçaoënaar.

Hij wordt samen met een Dominicaanse man gezien als daders van een vergismoord. Die vond plaats in Marrakesh in november 2017. In plaats van de eigenaar van een cafe schoten ze de zoon van een Marokkaanse rechter dood.

Beiden ontkennen betrokken te zijn bij het misdrijf. De doodstraf wordt in Marokko al 25 jaar niet meer voltrokken.

Bron: CuracaoNieuws

Artikel delen

26 reacties

 1. CR:
  Call them as you see them… I don’t care! That however means that I call them as I see them……. 🙂

 2. @CR:
  Ik heb je de vorige keer dat je deze zelfde vraag stelde al de mond gesnoerd met Prof. Bob Pinedo, maar toen wilde je die niet accepteren. Reden? “Ja hij is oud” of zo…
  Denk je nu ECHT dat ik je nu weer de kans geef om de spelregels TIJDENS het spel te gaan veranderen??? Smiecht?? Welnee CR.

 3. @Drechi: noem dan eens een goed voorbeeld van een Bon YDK 🙂
  En niet weer aankomen met Bob Pinedo want die is van een vorige generatie die gewoon op basis van talent zich bewezen heeft.

 4. @CR,
  Non taken!
  Waarom zou ik me aangesproken moeten voelen? Er lopen hier YDK’s die meer in hun mars hebben dan heel je generatie, maar die zich gewoon niet met jou en je medestanders hier willen bemoeien. Ze hebben wel belangrijkere dingen te doen dan ZKH Prof/ Dr/Mr/Drs CR te overtuigen dat ze goed zijn…….. Indien ik enige titel die je hebt over het hoofd heb gezien, verschoning daarvoor.
  Ik vraag ook gelijk aan je medestanders om vergiffenis dat ik ook niet HUN titels heb genoemd… Jullie zullen ook dat aan willen grijpen om YDK’s af te vallen, dus….. Verenigde Betweters, sorry!!!!
  Jullie vertellen wel, maar je kan me nog meer vertellen……… 🙂 🙂

 5. @ alle reaguurders,
  Ooit gehoord van strafoverdracht indien de vonnis onherroepelijk is? Ook met Marokko is er een WOTS verdrag.

 6. Een redelijke objectieve en vooral kleurloze definitie van een bon yu di Korsow is: Een persoon die zich oprecht en vooral belangeloos inzet voor het welzijn van het Curacaose land.

  Vanwege de voorwaarde “oprecht & belangeloos” zullen 95% van de politici niet als YDK bestempeld kunnen worden.

 7. de vraag is niet of Shardyone S een YDK is, maar of Shardyone S een Bon YDK is?
  Kan iemand mij uberhaupt een voorbeeld geven van een bon YDK? Ik kan zo snel niet op een voorbeeld komen (no offense Drechi).

 8. Wat zullen ze het land Sinterklaas & Zwarte Piet missen.

  Geen racistische chocoladeletters & oerhollansche bruin ogende pepernoten dit jaar.

  Ben benieuwd of Sylvana Simons zich bekommert om de mensenrechten van deze bloedbroeders.

  Misschien kan ze dit jaar met een bus naar al die buitenlandse gevangenissen rijden om voor de rechten van haar Caribische landgenoten op te komen in plaats van op gesponsorde Zwarte Pieten jacht te gaan rond de o zo gezellige sinterklaastijd.

  Maar ja, zoals het een goed oud Curaçaosch gezegde luidt: Een aap weet precies welke boom die wél en niet in moet klimmen.

 9. Dus zoals Stella van Rijn, Beflapas?

  Begonnen als soldaat (kontenlikker) van Gerrit Schotte maar nu (secretaris) generaal.

 10. Blijkbaar weten de meesten hier niet hoe het in een bende gaat. In een bende moet je net als in het leger je strepen verdienen.

  De meeste criminelen in een bende beginnen als gewone soldaten (wordt ook zo genoemd) en hun taak is opdrachten uitvoeren. Heel simpel, op werkweigering staat de doodstraf.

  In feite hadden deze twee geen optie het lijkt alsof het hier om een suicide mission ging want de kans op ontsnapping uit Marokko is bijna nihil vooral met zulke herkenbare uiterlijke kenmerken.

 11. Marokko, een land waar de hoogwaardigheidsbekleders bepalen wat voor “behandeling” je krijgt in de gevangenis en in wat voor type cel je komt te zitten en wat en of je eten krijgt.

  Ze hadden qua humaniaire rechten en gevangenis kwaliteit betreft bijna geen slechter land kunnen uitzoeken, om een huurmoord te plegen.

  Wat zullen ze naar witte nederlandse rechters en nederlandse gevangenissen verlangen.

 12. Waar zit je verstand

  Als je ziet hoeveel YDK in buitenlandse gevangenissen zitten of tegen kogels aanlopen in Nederland en Buitenland.. denk ik dat daar het probleem is

 13. Omdat de doodstraf in Marokko al vele decennia niet meer wordt uitgevoerd zullen zij de rest van hun leven onder uiterst slechte omstandigheden in de gevangenis ‘wegkwijnen’. Je hieft maar even te googelen en je schrikt je wel suf.
  Tja dat krijg je als je per ongeluk de zoon van een rechter dodelijk raakt.
  Waar zit je verstand, voor zover aanwezig on je vetes in Marokko verder uit te voeren.

 14. @Joop, Nee, Je hebt Nederlanders en je hebt Nederlanders. Net als wij YDK hebben en Yu di Terra.

  Als je in China een YDK en Floris Jan uit Emmen naast elkaar zet. Wie denk je wie ze in China denken wie de Nederlander is?

 15. In de Marokkaanse gevangenis houden ze wel van bruine jongens met een vleugje Nederlands-patras…pittige tijden daar!

 16. Zij hebben beiden een Nederlands paspoort en dan ben je dus gewoon Nederlander. Alleen hun geboorteplaatsen liggen buiten Nederland.

 17. Een Nederlands paspoort kost €80,00 en is 10 jaar geldig. Hij heeft 5 jaar gebruik van kunnen maken dus wellicht komt hij voor restitutie van 5 * 8 = € 40,00 in aanmerking want dit paspoort zal hij nooit meer gebruiken.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -