CuracaoNieuws | Politie controleert op alcohol in een gezamenlijke actie

Persbureau Curacao

Twee keer betrapt met te veel alcohol, betekent inname rijbewijs © Openbaar Ministerie

Willemstad – In de vroege uren van donderdag 31 januari 2019 vond ter hoogte van het Sunscape Hotel, een korte alcoholcontrole plaats door het Korps Politie Curaçao (KPC) met samenwerking van het Openbaar Ministerie (OM) en de Koninklijke Marechaussee (KMar).

Wederom is er gebruik gemaakt van een adem-analyse apparaat. Gedurende de controle bliezen twee verdachten respectievelijk 535 en 415 microgram alcohol per uitgeademde lucht (UGL). Dat is meer dan de wettelijk toegestane hoeveelheid van 220 UGL die bereikt kan worden na het drinken van pakweg twee bier.

De twee verdachten kregen gelijk een dagvaarding uitgereikt voor de strafzitting van 11 februari 2019 in de middag. Indien zij veroordeeld worden hebben zij een strafblad met daarop dit alcoholfeit. Een misdrijf volgens de wet. Het strafblad van Curaçao is ook in Nederland gelijk zichtbaar.

Omdat KPC en OM het aantal dodelijke slachtoffers in het verkeer (in 2018 waren het 18) proberen te keren en het overgrote deel daarvan alcohol gerelateerd is, zullen er frequent en op onregelmatige basis alcoholcontroles worden gehouden dit jaar. Dit moet ook het aantal ongevallen met gewonden en materiële schade van de jaarlijks ruim 13.000 auto ongelukken doen dalen.

Bron: CuracaoNieuws

2 Reacties op “CuracaoNieuws | Politie controleert op alcohol in een gezamenlijke actie

 1. Joep Meloen

  Dus men denkt nu dat alcohol hoofdreden nummer 1 is van alle ongevallen ?

  How about…….niet houden aan de verkeersregels, het niet kennen van de verkeersregels, telefoneren of bezig zijn met de telefoon achter het stuur, het uberhaupt niet kunnen besturen van een auto of motor, geen verkeersinzicht etc etc.

  Hier zijn we altijd prima in staat om ons blind te staren op 1 oorzaak en vervolgens te beweren wanneer we dat onder controle hebben de problemen zijn opgelost. Maar onderwijl krijgen we zelfs dat probleem niet onder controle.

 2. O Carlos Monk…

  O Rob ‘Polar’ Blaauw…

  O Carla Hueck…

  O Rachid Cova… o nee, die niet.

  O Wely Westpunt… o nee, die ook niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *