30 C
Willemstad
• zondag 19 september 2021 20:22

Laatste reacties

- Advertentie -

OM | Voor plofkrakers zullen hoge straffen worden gevorderd door het OM

Plofkraak ATM

Curaçao wordt geplaagd door bendes die plofkraken plegen. Deze bendes lijken niet na te denken over welke straf zij kunnen krijgen opgelegd door de rechter.

Hierbij gaat het niet alleen om samen te stelen en braak te plegen, maar hen zal worden verweten dat zij ONTPLOFFINGEN veroorzaken met gevaar voor goederen en mensen.

Daar wordt in Nederland al snel vier jaar gevangenisstraf voor opgelegd. Straffen op Curaçao zullen hoogstwaarschijnlijk daar niet veel van afwijken.

- Advertentie -

Daar blijft het niet bij. Wordt je gepakt dan zal de eventuele weggenomen som geld en de schade aan bijvoorbeeld gebouwen en interieurs terug betaald moeten worden. Hierbij wordt vervangende hechtenis opgelegd. Die loopt als snel op tot drie jaar gevangenisstraf extra.

Denk eens na over zeven jaar SDKK !

Bron: Openbaar Ministerie

- Advertisement -

Artikel delen

5 reacties

 1. Irma Lips, Nelson dos Santos, Brian Mariano.

  Er was notabene een burgerintiatief voor nodig om het incompetente OM te bewegen om Gerrit Schotte te vervolgen terwijl er dus genoeg bewijsmateriaal was om hem 3 jaar op te sluiten.

  Justitie op Curacao is des bananenrepublieks.

 2. Ik zie de kop van het artikel; ‘hoge straffen’, dus ik lees de rest van het artikel en begrijp dat we weer met de D’66 mentaliteit te maken hebben. 4 Jaar eisen, 3 jaar opgelegd krijgen, aftrek van voorarrest en uiteindelijk minder dan 2 jaar zitten.
  Dat is geen hoge straf, dat is een lachertje.
  Een hoge straf is 10 jaar of meer.
  En voor het ontregelen van de economie van een land mag je ook wel 20 jaar eisen. Dat werkt afschrikwekkend, maar dit soort fopstraffen absoluut niet.

 3. Dat is mooi om te lezen, maar zorg dan eerst eens dat je ze te pakken krijgt.
  Afgelopen nacht weer een automaat opgeblazen in Tera Cora.

 4. “hoge straffen worden gevorderd door het OM”. Hoe moeten we dat zien? In plaats van 2 jaar voorwaardelijk, 5 jaar voorwaardelijk?

  Blijkbaar hebben de heren en dames van het OM niet door maar laatst heeft een burger als reactie op een te zachte straf voor een zeden delinquent het recht in eigen handen genomen.

  Als het OM zwaar genoeg had gestraft dan hadden ze de ballen van deze pedofiel niet afgesneden en had hij zijn ballen nog.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Column Youp | Stank voor Ank

Afgelopen week liep ik te duimen dat ons land niet bij een oorlog betrokken zou raken. Ik was bang dat we met onze minister van Defensie niet...

Volkskrant | Bij de demonstratie in Washington: ‘Je merkt hoe groot het geloof in The Big Lie is’

Nick de Jager Uit angst voor een tweede January 6 wemelt het nu van de politiemensen voor het Capitool in Washington. Daar betuigen demonstranten hun steun aan degenen...

NDH | BNNVARA-programma over salarissen veroorzaakt rumoer op Curaçao

Op Curaçao is commotie ontstaan over het salaris van de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) na een uitzending van het Nederlandse...

ParadiseFM | Werkloosheid gaat stijgen volgens IMF

De werkloosheid gaat stijgen tot 24,3% volgens het IMF. Volgens de regering zijn de cijfers te vergelijken met cijfers van de Centrale Bank van Curaçao en Sint...

ParadiseFM | Overheid roept jongeren op tot vaccinatie

Jongeren van 13 tot 18 jaar worden nogmaals opgeroepen om zich te vaccineren. Dat deed epidemioloog Izzy Gerstenbluth vanmorgen tijdens een overheidsbriefing. Tot eersgisteren testten 223 jongeren...

PB | Inkomen CBCS-top aanzienlijk lager dan beweerd

WILLEMSTAD/PHILIPSBURG: De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) heeft kennis genomen van het programma ‘Wat verdien jij’, dat gisteren is uitgezonden op BNNVARA. De CBCS deelt...
- Advertentie -