29 C
Willemstad
• zondag 28 mei 2023

RTL | Eis 16 jaar cel tegen drugsbaron Piet S. voor drugshandel en witwassen

Het Openbaar Ministerie heeft vandaag in de rechtbank van Den Haag zestien jaar cel geëist tegen Piet S. De Hagenaar wordt verdacht van de handel in drugs...

PBC | Grensverdrag Sint-Maarten moet einde maken aan 375 jaar onduidelijkheid

Persbureau Curacao PHILIPSBURG – Het werd 375 jaar geleden ook al eens vastgelegd: de tweedeling van het eiland Sint-Maarten. Helemaal duidelijk waar de grens tussen het Franstalige en...

PBC | Internationaal Symposium ‘Reclaiming the Narrative’ in teken van doorwerking slavernijverleden

Persbureau Curacao UTRECHT – De Nederlandse overheid heeft 1 juli 2023 tot 1 juli 2024 uitgeroepen tot het Herdenkingsjaar Slavernijverleden. Ter inluiding van dit belangrijke jaar organiseert het...

PBC | Man die in de gevangenis mishandeld werd vrijgelaten

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een 48-jarige man, bekend onder de initialen R.R.M., is vrijgelaten na in de gevangenis te zijn mishandeld door medegevangenen. De man, die werd vastgehouden...

Column Youp | Hup Sigrid!

Of ik Kaag wel eens bedreig? Dagelijks. Daar begin ik elke ochtend mee. Heks. Kuthoer. Takkentrol. En het helpt. Ze gaat er binnenkort mee stoppen. Op aanraden...

AD | OM eist 16 jaar cel tegen ‘eindbaas’ Piet S. voor drugshandel en witwassen

Jorina Haspels | Algemeen Dagblad Het Openbaar Ministerie heeft vandaag tegen de vermeende Haagse ‘godfather’ Piet S. (67) een straf geëist van 16 jaar voor jarenlange drugshandel, het...
- Advertisement -spot_img

OM | Voor plofkrakers zullen hoge straffen worden gevorderd door het OM

HomeMediaOM | Voor plofkrakers zullen hoge straffen worden gevorderd door het OM
Plofkraak ATM

Curaçao wordt geplaagd door bendes die plofkraken plegen. Deze bendes lijken niet na te denken over welke straf zij kunnen krijgen opgelegd door de rechter.

Hierbij gaat het niet alleen om samen te stelen en braak te plegen, maar hen zal worden verweten dat zij ONTPLOFFINGEN veroorzaken met gevaar voor goederen en mensen.

Daar wordt in Nederland al snel vier jaar gevangenisstraf voor opgelegd. Straffen op Curaçao zullen hoogstwaarschijnlijk daar niet veel van afwijken.

Daar blijft het niet bij. Wordt je gepakt dan zal de eventuele weggenomen som geld en de schade aan bijvoorbeeld gebouwen en interieurs terug betaald moeten worden. Hierbij wordt vervangende hechtenis opgelegd. Die loopt als snel op tot drie jaar gevangenisstraf extra.

Denk eens na over zeven jaar SDKK !

Bron: Openbaar Ministerie

5 reacties

 1. Irma Lips, Nelson dos Santos, Brian Mariano.

  Er was notabene een burgerintiatief voor nodig om het incompetente OM te bewegen om Gerrit Schotte te vervolgen terwijl er dus genoeg bewijsmateriaal was om hem 3 jaar op te sluiten.

  Justitie op Curacao is des bananenrepublieks.

 2. Ik zie de kop van het artikel; ‘hoge straffen’, dus ik lees de rest van het artikel en begrijp dat we weer met de D’66 mentaliteit te maken hebben. 4 Jaar eisen, 3 jaar opgelegd krijgen, aftrek van voorarrest en uiteindelijk minder dan 2 jaar zitten.
  Dat is geen hoge straf, dat is een lachertje.
  Een hoge straf is 10 jaar of meer.
  En voor het ontregelen van de economie van een land mag je ook wel 20 jaar eisen. Dat werkt afschrikwekkend, maar dit soort fopstraffen absoluut niet.

 3. Dat is mooi om te lezen, maar zorg dan eerst eens dat je ze te pakken krijgt.
  Afgelopen nacht weer een automaat opgeblazen in Tera Cora.

 4. “hoge straffen worden gevorderd door het OM”. Hoe moeten we dat zien? In plaats van 2 jaar voorwaardelijk, 5 jaar voorwaardelijk?

  Blijkbaar hebben de heren en dames van het OM niet door maar laatst heeft een burger als reactie op een te zachte straf voor een zeden delinquent het recht in eigen handen genomen.

  Als het OM zwaar genoeg had gestraft dan hadden ze de ballen van deze pedofiel niet afgesneden en had hij zijn ballen nog.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties