30 C
Willemstad
• dinsdag 3 oktober 2023

PBC | Veiligheidsheffing maakt vluchten uit Curaçao weer een stukje duurder

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een nieuwe heffing op vertrekkende passagiers op Curaçao, de Passenger Safety Oversight Charge (PSOC), gaat reizen van of naar Curaçao weer wat duurder maken. Het...

AD commentaar | Analyse: Dag van de waarheid nadert

Je zou het met alle fratsen van de regering-Pisas rond de controversiële aankoop van Campo Alegre en alle (zure) grappen die erover worden gemaakt, gezien de...

PBC | Centrale Bank: Aanzienlijke risico’s bedreigen economische groei Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Ondanks hoopvolle groeicijfers, waarschuwt CBCS-president Richard Doornbosch voor aanzienlijke risico’s die het economisch herstel kunnen bedreigen. Het niet bereiken van een oplossing voor ENNIA...

ParadiseFM | Woensdag inaugurele vlucht Avior airlines

De Venezolaanse luchtvaartmaatschappij Avior gaat weer op Curaçao vliegen. De eerste vlucht vanuit Caracas start op 4 oktober. Dat meldt het Curaçaose toeristenbureau. Avior is de derde...

ParadiseFM | Elizabeth de Cuba nieuw Cft-lid

Elizabeth de Cuba is voorgedragen als lid van het Cft. De Rijksministerraad is vandaag daarmee akkoord gegaan. Zij volgt per 1 oktober Gregory Damoen op als lid...

ParadiseFM | CBV lanceert solidariteitsfonds

Zorgbond CBV lanceert een solidariteitsfonds. Uit dat fonds worden leden die hun werk onderbreken om actie te voeren gecompenseerd. Dat werd gisteren aangekondigd op een persconferentie. Volgens...
- Advertisement -spot_img

CuracaoNieuws | Bewoners Albinastraat klagen over straathonden

HomeMediaCuracaoNieuws | Bewoners Albinastraat klagen over straathonden

Persbureau Curacao

Hoe de situatie moet worden opgelost weten de bewoners niet | Extra

Willemstad – Bewoners van de Albinastraat in Suffisant roeren zich in de Èxtra over de straathonden in hun buurt. Die krijgen eten van anderen op straat.

Volgens de buurt heeft dat tot een situatie geleid, waardoor het niet meer veilig is om over straat te gaan. De honden vallen mensen lastig op zoek naar voedsel en bijten soms ook. Hoe de situatie moet worden opgelost weten de bewoners niet.

Bron: CuracaoNieuws

16 reacties

 1. @TOK de spreuk spreekt voor zich, de overvolle hondenkennels bij CARF en (voormalig) dierenasiel ook.

  En wat het schrijffoutje betreft, dank voor de correctie, stel het op prijs, maar het doet verder niets af aan de statement die gemaakt werd.

  Dat de zwerfhonden last veroorzaken daar twijfel ik geen moment aan.

  Maar de oplossing moet bij de grondoorzaak gezocht worden.

  Onze eigen mensen, hondenhouders en beleidsmakers.

 2. @Raaskal-koe, Mahatma Ghandi of is het Mahatma Gandhi ? Als je een spreuk aanhaalt, doe het dan goed.

  Mahatma Gandhi zei ook: The future depends on what we do in the present.

  Mijn honden heb ik voor de bewaking in de nacht. Overdag liggen ze laveloos als een echter YDK. Ze beginnen rond vijf uur in de middag actief te worden. Ze zijn de hele nacht tot vijf uur ‘s-ochtends waaks. Als er iemand langs de kavel loopt slaan mijn honden aan. Aan de manier van blaffen kon ik horen waarom ze aansloegen. Sinds een jaar is er een voederplek voor straathonden in de buurt. Twee zelfs. Een links, de ander rechts van de kavel. Nu lopen die verdomde straathonden ‘s-nachts van de ene naar de andere voederplek. En dus langs mijn kavel. Ik word dus meermalen wakker gemaakt door mijn waakhonden. Aan het blaffen kan ik niet meer horen of het om een mens of hond gaat. Daarom ben ik voorstander van het uitdunnen van de zwerfhonden populatie. Dan kunnen mijn honden en ik weer rustig slapen.

  Overigens heeft die uitspraak van Mahatma Gandhi zijn eigen volk niet geraakt. “Straathonden in India hebben letterlijk een hondenleven.” Dus de ‘greatness of India’ is wel heel weinig.

 3. The greatness of a nation and its moral progress can be judged by the way its animals are treated.

  Mahatma Ghandi

  Honden op straat hebben ook verzorging en voeding nodig en hadden ooit allemaal een eigenaar die ze nu net als de geitenhouders los laten lopen omdat: Nos mes por!

 4. De honden die ik op de foto zie, zijn allemaal Westpointers (Curasaose rashonden) en pas op voor Gibi Doran. Deze Westpointers zijn nos cultura.
  Probeer maar een van hun pijn te doen. Radio Mas en Gibi Doran zal heel Korsow op zijn grondvesten doen schudden. Komt alsejeblief niet aan onze cultura. Dat kan ik jullie wel verzekeren!!!!!!

 5. Logica van @Marva : als ik nederlands spreek tegen de afgekloven kippepoten op het strand dan luisteren ze niet, dus zijn ze niet door een Nederlander achtergelaten?

  Misschien associeren straathonden Nederlands niet met een schop of een trap en papiaments wel.

 6. Hoezo beschavingsniveau? Heel veel van de honden reageren niet als je Papiamentu tegen ze praat maar wel Nederlands. Dus ze worden achter gelaten door Nederlanders toch?

 7. Je kunt de wet ombuigen en voor de meest primitieve oplossing kiezen en honden levens afschieten omdat anderen hun verantwoordelijkheid niet nemen.
  Puurste vorm van symptoom bestrijding!

  Zoiets als de politici die als maar meer willen lenen omdat er een budget te kort is ipv te bezuinigen.

  Het feit dat de wet je het recht geeft om honden af te schieten wil nog niet zeggen dat het ook de “right thing to do” is.

  De kern van het honden probleem moet niet bij de honden worden gezocht maar preventief bij de dierenleed veroorzakende burger via grootschalige bewustwordings- en sterilisatiecampagnes.

  Het zou zeker helpen als het verantwoordelijke ministerie deze morele impuls zou volgen en beleid zou uitstippelen dat verantwoordelijk en humaan houden van dieren bevordert.

 8. @plasje, gelukkig praat je over een keurige meneer met een dure auto en niet over een blanke. Die laat nl zijn honden vrij in de knoek wanneer hij weer naar NL terug gaat. “Sorry, geen gouden mandje voor je Boris. Je kan niet mee met het vliegtuig want de ticket is te duur.” En zo zorgen zij de voor aanvulling van het aantal zwerfhonden. Afschieten is de enige oplossing om het aantal weer tot proporties (1) terug te brengen. Beschaving of niet, wanneer er een overpopulatie van een kudde dieren is moet er ingegrepen worden. En daar zit nu net een stomme wet voor in de weg.

 9. Het probleem is dat wij de honden zelf niets kwalijk kunnen nemen, het zijn vaak de eigenaren van dure rashonden die het probleem veroorzaken.

  Laatst zag ik een keurige meneer uit een dure auto met een Tibetaanse Mastiff (deze honden kosten meer dan 20.000 gulden) stappen en was hij een straathond met snacks aan het lokken zodat zijn hond de straathond kon pakken. Voor zover ik kon zien, had de Tibetaanse Mastiff geen condoom om.

 10. De 40.000 zwerfhonden zijn defacto een resultante van het feit dat het eiland moreel ethisch nog erg onvolwassen is als het om dierenzorg en -verantwoording aankomt.
  Net als met zoveel andere zaken op het eiland.

  Dus om op je stelling terug te komen, ja kunt beschavingsniveau van een eiland met 160.000 inwoners gerust koppelen aan het feit dat er 40.000 zwefhonden rondlopen.

  Zegt héél veel over het beschavingsniveau.

 11. Volgens @Trots op Curaçao, “In Nederland vindt je geen zwerfhonden.” Dat heb ik zelf nooit begrepen, geen zwerfhonden wel zwervers, het schijnt dat ze in Nederland dieren beter behandelen dan mensen.

  Nu begrijp ik wat sommige mensen die bij blanken in de bediening werken bedoelen als zij zeggen dat ze niet in de huiskamer of aan tafel mogen zitten maar de honden van de baas mogen dat wel.

 12. @Raaskal-koe, ga je 40.000 zwerfhonden aan een beschavingsniveau koppelen? In Nederland vindt je geen zwerfhonden. Is daar het beschavingsniveau dan hoog? Dan wordt het tijd dat we gaan afschieten.

 13. Giselletje zou wat gaan doen voor de honden toch; vooralsnog alleen wat gedaan voor haar broer Giscard, die trouwens weer op het eiland is. MAN MAN MAN, nos mes por.

 14. Het beschavingsniveau van een cultuur lees je direct af aan de wijze waarop die cultuur met dieren omgaat.

  Hoe lager het beschavingsniveau des te minder achting er is voor de dieren.

 15. Daar hadden ze voor de zielige hondjes wet, waardoor zwerfhonden niet meer afgeschoten mogen worden, geen last van. Wordt het niet eens tijd om die wet af te schaffen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties