Curaçaoboom naast Curaçaohuis in Den Haag verdwenen

Curaçaoboom in Den Haag verdwenen | Foto |  Maurits Burgers

Curaçaoboom in Den Haag verdwenen | Foto | Maurits Burgers

DEN HAAG – Het symbool van de langdurige vriendschap tussen Curaçao en de stad Den Haag is verdwenen. 4,5 jaar geleden werd een Haags/Curaçaose vriendschapsboom in de Nieuwe Scheveningse Bosjes geplant. Afgelopen zondag werd de vermissing ontdekt door Hagenaar Maurits Burgers tijdens een van zijn groepswandelingen door de Haagse cultuur en natuur.

“Ik werd erop gewezen door een wandelaar die een week eerder had gezien dat de boom weg was”, zegt Burgers tegen DenHaagFM. De plaquette die bij de boom hoort, ligt er nog wel.

Wethouder Rabin Baldewsingh plantte de boom in 2010 in de bosjes bij het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Curaçao. de officiële vertegenwoordiging van de Curaçaose regering in Nederland, aan de Wagenaarweg. Tegelijkertijd werd ook een boom geplant naast het Arubahuis in het parkje aan de Groothertoginnelaan.

Bron: Persbureau Curaçao

Zie ook: Dossier: Marvelyne Wiels – Gevolmachtigde Minister van Curaçao

 

2 Reacties op “Curaçaoboom naast Curaçaohuis in Den Haag verdwenen

  1. Renée van Aller

    Nederland doet opnieuw een voorstel om het Koninkrijk op te heffen. Curaçao voegt voordien reeds de daad bij het woord en verwijdert alvast de vriendschapsboom. Curaçao oefent al met het in de praktijk brengen van het voortgangsgeloof. Masha pabien!! Gelukkig bestaat de vriendschap nog, getuige de indringende begeleidende tekst uitgevoerd in emaille bij de boom. Een goed voorstel is wellicht een pot met kunst-vergeet-me-nieten bij het bord te plaatsen? Om niet te vergeten dat samenwerking ons altijd verder brengt dan alleen voortgaan. Beneden een bepaalde grootte kan een land bovendien zijn burgers geen bestaan van betekenis bieden. Kan dat wel dan moet dat onderbouwd worden uitgelegd.

  2. Heeft Fraudelientje toevallig ook een tuin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *