Curacao.nu | Curaçao schrapt Carnaval

Persbureau Curacao

de regering vindt het niet verantwoord een activiteit te organiseren waar tienduizenden mensen aan deelnemen | Persbureau cUracao

Het Carnaval op Curaçao gaat volgend jaar niet door . Dat heeft de overheid zaterdag bekendgemaakt. De beslissing is genomen als voorzorgsmaatregel om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

 

Onlangs lieten de carnavalsgroepen op Curaçao weten wel open te staan voor een viering. Maar de regering vindt het niet verantwoord een activiteit te organiseren waar tienduizenden mensen aan deelnemen.

Daarnaast speelt de financieel slechte situatie een rol. Vanwege de coronacrisis is er sprake van een economische krimp van meer dan 20 procent. Daardoor zullen veel minder bedrijven het volksfeest sponsoren, zo is de gedachte.

Bron: Curacao.nu

4 Reacties op “Curacao.nu | Curaçao schrapt Carnaval

  1. Jammer want er is altijd geld voor feesten op Curacao. En helemaal voor karnaval.

  2. Tico Martina

    “Daardoor zullen veel minder bedrijven het volksfeest sponsoren, zo is de gedachte.”. Misschien eerst bij de bedrijven zelf navraag doen? Indien hun idd aangeven dat hun niet of minder gaan sponsoren dan staaf je de beslissing met feiten. Maar ja dit is Curacao, daar doen we alles vanuit de “ma kere i ma pensa” gedachte. Feiten daar doen we niet aan. Vandaar dat het zo goed gaat hier.

  3. Curacao ligt (fig.) in een oneindig diepe zee in een ruw niets ontziend kolkende massa, er is (voorlopig) ook geen redding in zicht, de zee wordt steeds ruwer, torenhoge golven, Curacao wordt moe, uitgeput, en kan niet meer zwemmen, alle hoop is verloren, maar de carnavalsgroepen denken aan het carnaval van let wel; volgend jaar en staat wel “open voor een viering”. Ze vragen zich niet eens af of ze wél of niet in leven zullen zijn met de 2e opkomst corona. Biep biep.

  4. Misschien kunnen we de energie die in dit feest wordt gebruikt eens omzetten in iets anders positiefs voor het eiland. Denk het niet overigens. Eens kijken wie er allemaal gaan gillen dat het wel door moet gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *