KKC | Technische manco’s en commentaren

KKC schrijft ook waarover de meeste andere media zwijgen

WILLEMSTAD – De laatste 2 weken ondervindt ons nieuws en discussieforum hinder van geregelde uitval van server, plugins en hosting. Ook doorlinken naar Facebook ging niet altijd goed. De oorzaak hiervan hebben we helaas nog niet kunnen vinden.

Corona

De laatste maanden tijdens de coronacrises zijn het lezersaantallen sterk gestegen en daarmee ook het aantal comments en commentatoren. En dat vinden we een heel positieve ontwikkeling.

Ter redactie heeft verder het coronavirus toegeslagen, maar goed nieuws op dat gebied: we zijn herstellende.

Commentaren

Vooropgesteld, de KKC redactie, onze techies en de commentpolis waarderen onze commentatoren ten zeerste. Dagelijks liggen we dagelijks in een deuk om leuke spitsvondigheden, satire en humor. Ook de vele verbeteringen op artikelen, de aangeleverde aanvullende informatie en maatschappelijke discussies zijn (goeddeels) van verrijkende waardevolle journalistieke waarde. Hier doen we het voor.

Maar… ook zijn we nog niet altijd alert genoeg, zo blijkt. Dus bij deze willen we onze trouwe lezers nogmaals uitdrukkelijk hartelijk danken voor de mailtjes en whatsappjes en alle moeite daarbij om ons te wijzen op reacties die niet bijdragen aan een maatschappelijk debat. Masha danki!

De KKC redactie steekt de hand in eigen boezem dat we soms te weinig capaciteit beschikbaar hebben om strikter te kunnen modereren. Graag wijzen we nogmaals op onze duidelijke regels en zullen de komende tijd weer strenger op toezien dat gevoerde comment discussies bijdragen danwel nieuws gerelateerd zijn. Daarom nogmaals, svp:

 • Hou het on topic, niet op elkaar
 • Indien je toch op iemands comment wil reageren, hou het immer respectvol
 • Bekritiseert elkaars ideeën, niet elkaars persoon
 • Coronacrises of niet, blijf open voor elkaars ideeën en visies

Koninkrijksbelangen blogs

Binnenkort kunt u weer een verhelderende Koninkrijksbelangenblog verwachten over de huidige onderhandelingen tussen de trustsector (met daarbinnen de goksector) en de Nederlandse regering. Want niets is wat het lijkt, de onderhandelingen over broodnodige leningen wordt zo lang mogelijk getraineerd, en weinig Nederlandstalige media lijken bereid zich te verdiepen en in te lezen terwijl het hierbij allemaal toch echt draait om (financieel) toezicht en rechtshandhaving op een gigantische en illegale online goksector, en de sector die een crises aangrijpt om zichzelf opnieuw te verpakken.

Niet geloven? KKC naschriften en uitgelekte RMR stukken opnieuw lezen. Het staat er inmiddels expliciet in genoemd. Niet voor niets hebben we een Citco premier en zit een wereldvreemde Grupo Sopi afgevaardigde Anthony Begina in de Rijksministerraad. Bovendien, waar kwam die wilde staking recentelijk vandaan, waarom denkt de afgetreden GMN minister Suzy Camelia-Romer opnieuw door een screening te kunnen komen en waarom wordt gezwegen over de diepgewortelde corruptie en nepotisme waar 80% van de eilandbewoners helemaal klaar mee is?

Verder stelde Django stelde een meer dan uitstekende vraag op Blog Koninkrijksbelangen | Waar zijn de miljarden van Curacao? Onze updates leest u binnenkort. Stay tuned.

We hopen snel weer op volle kracht en capaciteit te zijn.

Dank voor uw bijdrages en geduld.

Vriendelijke groeten,
Namens de hele KKC redactie ,
Nardy Cramm
Ook namens onze onafhankelijke commentpolis

6 Reacties op “KKC | Technische manco’s en commentaren

 1. Beste @KKC/Nardy
  First they ignore you
  Then they laugh at you
  Then they fight you
  Then you win!!

 2. @ Nardy: de scherpe analyses en uitgebreide beschouwingen op die analyses zijn van groot belang voor de integriteit binnen de schrijvende pers. Het is mijn beeld dat ook het hogere kader binnen de ambtenarij en het gouvernement inmiddels de teksten nauwgezet leest. Het is mijn waarneming dat de vrije meningsuiting hiermee wordt gediend zoals het in een democratisch bestel ook mag worden verwacht. Dat angst onder dezelfde mensen een onderlegger vormt, moge duidelijk zijn. Niemand wil zijn baan verliezen. En dus: Ga zo door, blijf volhouden, blijf zuiver en scherp. Niet bang zijn, doorzetten…Dat maakt een natie sterk, evenals het collectief geheugen en de wil en gevoelde steun om verantwoordelijkheid te nemen in het belang van het land.
  Dank je wel!
  Forsa! Ku Dios ke.

 3. To be continued, Nardy!

 4. Drechi pa bosnan Tur

  Volhouden KKC!! Jullie zijn hier om te blijven!!!

 5. Tja NARDY, jullie begonnen met KKC als een “grapje”, een “tijdverdrijf”, een “hobby”, en nu is het uit haar jasje gegroeid en een monster geworden. Jullie weten nu niet wat te doen. En jullie zijn ook niet meer te temmen. Zelfs kranten als: the New York Times, Wall street Journal, USA-Today, Daily News etcétera zitten met hun handen in het haar. Wat nú te doen met KKC vragen zij zich wel af……..En wij samen met jullie gaan vrolijk verder zingende: olé olé olé olé, we are the champions (2x)…..falderieieie falderááá falde hop hop hop. ‘k zag twee beertjes broodjes smeren oh dat was een wonder……..duizend millioen duizend milliard bommen en granaten en zoetwatervissen als voorgerecht, donder hel en hagel en kraakvis als hoofdgerecht, en bliksem en weerlicht als toetje.

 6. Beterschap, zowel persoonlijk als technisch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *