Curacao.nu | ‘Waarom zitten we zo hevig in de knel?’

Persbureau Curacao

Vandaag is het 10 jaar geleden dat de Nederlandse Antillen werden opgeheven. NPO Radio 1 staat hier met een speciale online uitzending van De Nieuws BV bij stil.

Zij doen dit samen met een heel bijzondere vrouw, Maria Liberia-Peters. Peters wordt gezien als de moeder van de Antillen en was de eerste vrouwelijke premier van het koninkrijk.

Lees het hele artikel en download het gratis ebook op Koninkrijk.nu

In de jaren ’80 en ’90 leidde Peters drie Antilliaanse kabinetten. Hieronder kun je de uitzending terug kijken en luisteren:

Lees ook het bijbehorende artikel

Bron: Curacao.nu

14 Reacties op “Curacao.nu | ‘Waarom zitten we zo hevig in de knel?’

 1. Natascha Gibbs, wat uit haar mond komt komt ook uit haar bips.

 2. Natscha Gibbs interview in één woord of twee , drie:

  “Een meeveer en meewaai interview.

  Durf je geen keiharde kritische vragen te stellen Natascha Gibbes?

  Wat ? Staat de sponsoring op de tocht?
  Is er wat toegestopt?

  Flut interview

 3. Mooie analyse @Jury

  Tja de opmerking van @Ericlapas is wat je van dit figuur kunt verwachten. Slecht geïnformeerd ook nog. Overduidelijk een zwaar gefrustreerd iemand. Jammer voor je dat wel.

 4. Liberia Peeters wordt beschouwd als de moeder des vaderlands, maar trapt hier louter open deuren in.

  Wat een nietszeggend kut interview.

  Kan Liberia Peeters’ Wifi in Betesda niet worden afgesloten? Of zit ze in de Capriles kliniek?

 5. Geen enkele kritische vraag van Natasha Gibbs (die eens een andere kapper moet overwegen) aan Liberia Peeters.

  Niet over haar lidmaatschap van de PNP, waar Lola Larmonie recent 2 strafbladen op heeft gezet (Ramon Chong en Tilly Pikerie).

  Niet over hoe ze als kleuterleidster in de politiek miljonair werd.

  Niet over haar grote gegraai samen met Wacko Werner Wiels, waar ze als hoogbejaarde nog mee op peperdure snoepreis ging.

  De dankzij positieve discriminatie omhooggevallen nitiwt Natasha Gibbs maakt er de grote Liberie Peeters show van. Ze kruipt helemaal in de bejaarde reet van Liberia Peeters. Om van te kotsen.

 6. Zouden personen als Maria Liberia Peters de KKC ook lezen?
  Ik vraag het me af!
  Volgens mij lezen alle politici stiekem de KKC.
  Maria Liberia Peters vanmorgen vroeg: …..”Eventjes kijken wat ze van mij vinden bij de KKC “…..

  Nou Maria , dit dus!!

 7. Here you are maria liberia , doe het hier maar mee. Nog iets???? Kop dicht dan.

 8. Maria, u behoort tot de grootste graaiers (gajes) van deze rots..

  Nederland moet dit , Nederland moet dat.
  U moet eens uw boeken openen,en rekening en verantwoording afleggen!

  Samen met die Werner Wiels ,MDPT, ISLA, RDK,

 9. ‘Tegenwoordig moeten waarschijnlijk vanwege subsidie en postitieve discriminatie bij publieke zenders, zwarten en Marokkanen te werk gesteld worden, het heeft het niveau geen goed gedaan.’

  Juist, Beflapas, goed om dat ook eens van een YdK te horen.

  En Liberia Peeters moet haar bejaarde smoel houden, ze ging als kleuterleidster de politiek en ging er als millionair weer uit.

  En heeft op hoogbejaarde leeftijd nog op schaamteloze wijze meegeprofiteerd van de met geld smijtende Wacko Werner Wiels.

  Om van te kotsen, dit wijf.

 10. Mevr. Liberia zegt dat het een lening is die terugbetaald moet worden, dus waarom moet Nederland zich met de uitgaven daarvan bemoeien?
  Wel dat zal ik u zeggen mevrouw Liberia. Als Nederland de lening zonder voorwaarden aan Curaçao overmaakt dan is het geld in no time verdwenen zonder dat het gebruikt is voor verbeteringen ten gunste van het volk. De recente 10 jaar onderbouwen mijn mening. Dezelfde kliek, grosso modo, van de afgelopen 10 jaar deelt nog steeds de lakens uit.
  ( u bent er ook nog steeds actief, weliswaar wat meer op de achtergrond maar toch. Isla, China, werkgroep Wiels die nooit aan het volk , uiteindelijk uw “werkgever”, rekenschap gegeven heeft van hun doen en laten en de verkwisting van miljoenen. Waar zijn die aan besteed? U bent op uw passende tijd met stille trom daar vertrokken, Waarom?).
  Aangezien de bodem van de schatkist dan nog steeds te zien is, zal Curacao wederom een lening willen ( liefst een gift, hoe durven ze) die ook nooit terugbetaald zal worden. And this will go on and on till the earth implodes. (of de zeespiegel te sterk is gestegen)
  Ik weet dat en u weet dat (<-maar al te goed).
  ps men zegt dat u een vrouw in bonis bent..

 11. We zitten in de knel dankzij figuren als Liberia Peters, Emily en anderen die hen voorgingen en na 101010 zijn gekomen.

 12. Het is bekend bij uitwisseling van standpunten dat de meesten op zijn of haar eigen standpunt blijft staan, vaak ook zonder goed te willen luisteren naar de partij met het andere standpunt.
  Dat is ook bekend bij de tv-uitzendingen van politieke partijen.
  Als er een uitzending is van de PvdA dan zeggen de VVD-ers al bij voorbaat ” wat een onzin” zelfs als de PvdA nog maar “Goedenavond kijkers” heeft gezegd. Andersom gebeurt dit bij een uitzending van de VVD waarbij de PvdA -kiezer al heel snel kritiek geeft op de VVD zonder dat de VVD ook maar van wal is gestoken.(geldt voor alle partijen). (Men hoort wat men wil horen).
  Ook hier blijft mevrouw Liberia voor het overgrote deel de schuld bij Nederland leggen zonder echt in te gaan op de te verbeteren punten op het eiland. De alom aanwezige corruptie bij politici en andere elite, misschien staan die rapporten ook op haar lijstje, wordt verzwegen dan wel in het voorbij gaan even aangestipt met altijd het onzin argument ” zij ( Nederland) doen het ook”. Een argument dat iemand die het volk wil opstoten in de vaart der volkeren volkomen onwaardig is.
  Zo ook Liberia.
  ( als mijn buurman steelt, geeft mij dat niet het recht ook te stelen).
  ps ze slaat zichzelf op de borst dat Schotte in het gevang zit maar vergeet te zeggen dat dit door een particulier moest worden aangezwengeld bij het Hof anders was er niets gebeurd. Het OM deed uit eigen beweging helemaal niets !! Inertie troef. Ik kan mij ook niet herinneren dat Liberia te hoop is gelopen tegen Schotte. Zo zie je maar.

 13. Maria Liberia Peters,moeder van de Antillen?
  Moeder van het graaien…

 14. Het is duidelijk dat het journalistiek niveau in Nederland drastisch aan het dalen is. Tegenwoordig mag daar alles voor de buis, de tijd dat ze top journalisten en presentarices als Sonia Barend hadden is allang voorbij.

  Tegenwoordig moeten waarschijnlijk vanwege subsidie en postitieve discriminatie bij publieke zenders, zwarten en Marokkanen te werk gesteld worden, het heeft het niveau geen goed gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *