Curacao.nu | Vreemdelingenbewaring: Nederland komt pas in actie als Curaçao daarom vraagt

Persbureau Curacao

Maar alleen als Curaçao daarom vraagt | Persbureau Curacao

Staatsecretaris Raymond Knops van Koninkrijksrelaties houdt opnieuw de boot af, waar het gaat om vreemdelingedetentie op Curaçao. Volgens de bewindsman blijft dat een aangelegenheid van Curaçao, waarbij Nederland wel op verzoek kan assisteren.

D66 Kamerlid Antje Diertens had gevraagd aan de staatssecretaris om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om de rechtsbijstand op Curaçao, zowel qua capaciteit als qua kennisniveau, te versterken.

In het Justitieel Vierpartijen Overleg is afgesproken dat er ook subwerkgroepen kunnen worden ingesteld die regionale migratievraagstukken, waaronder rechtsbijstand voor vreemdelingen, kunnen bevorderen.

Onder andere door middel van kennisoverdracht op het terrein van asiel- en terugkeerbeleid en juridische procedures. Desnoods kan Nederland desgevraagd extra technische bijstand leveren, zoals opleidingen en trainingen, onder andere in het kader van het Venezuela vraagstuk.

Maar alleen als Curaçao daarom vraagt.

Bron: Curacao.nu

Een Reactie op “Curacao.nu | Vreemdelingenbewaring: Nederland komt pas in actie als Curaçao daarom vraagt

  1. Ik zie veel opmerkingen op social media dat de gevangenen moeten stoppen met zeuren over Corona. Velen zijn van mening dat gevangenen elkaar toch op de rug kijken dus de kans op besmetting is gering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *