27 C
Willemstad
• zaterdag 15 mei 2021 01:07

Telegraaf | ’Vakantie naar Aruba en Curaçao mag ook weer’

Yteke de Jong en Koen Nederhof AMSTERDAM - Het reisadvies voor Aruba en Curaçao gaat op geel. Dat bevestigt het Arubaanse bureau voor Toerisme. Eerder deze week werd...

Democracy now! | Friday, May 14, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 14 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Eerste stap naar vaste muziekles op school

Curaçao heeft een eerste stap gezet op weg naar structureel muziekonderwijs in het lesprogramma op de basisscholen, zo meldt het Curaçaohuis in Den Haag in een post...

Nu.cw | Gerstenbluth waarschuwt: ‘Stijging besmettingen in korte tijd nog steeds mogelijk’

Rick Hart Epidemioloog Izzy Gerstenbluth waarschuwt voor een hausse in besmettingen in korte tijd. Dinsdag en woensdag rapporteerde de afdeling Epidemiologie geen besmettingen, maar gisteren waren het er...

PBC | Zondag ode aan jarige Maxima op de Emmabrug

Persbureau Curacao Randal Corsen speelt komende zondag koningin Maxima toe voor haar 50ste verjaardag vanaf de Emmabrug op Curaçao. Hij doet dat samen met Jadah van Dijk en Tania...
- Advertisement -spot_img

Curacao.nu | Twee keer zoveel militairen op Curaçao

HomeMediaCuracao.nu | Twee keer zoveel militairen op Curaçao

Persbureau Curacao

De militaire woordvoerders van Amerika en Nederland zeggen dat de rotaties en extra inzet niets te maken hebben met de onrust op Curaçao | Persbureau Curacao

Willemstad – De 33e rotatie van de Landmacht is dit weekend aangekomen op Curaçao. Zij moet de 32e rotatie vervangen. Door deze al eerder geplande operatie heeft Defensie op dit moment twee keer zoveel militairen, zo’n 250 op Curaçao gestationeerd.

Ook de extra bijstand uit Amerika kwam dit weekend aan. Op de FOL-basis komen er 150 man bij om de extra inzet van vliegtuigen op te vangen. Vanwege de grote drugsvangsten, was deze extra inzet vorige maand al gepland.

De militaire woordvoerders van Amerika en Nederland zeggen dat de rotaties en extra inzet niets te maken hebben met de onrust op Curaçao.

Bron: Curacao.nu

10 reacties

 1. De Verenigde Naties oftewel de VN heeft in het verleden een Verdrag opgesteld, waaŕin staat, dat de 6 eilanden (Curacao, Bonaire, Aruba St.Maarten, Saba en Sint Eustatius ) ieder moment van de dag afscheid kunnen nemen van het Koninkrijk der Nederlanden. Echter Nederland kan dat helaas niet ! De toenmalige regering van Nederland en de 6 overzeese eilanden hebben daar een handtekening onder gezet. Wat let in dit geval Curacao om afscheid te nemen van Nederland. Ik zou dat doen, wanneer ik mij zo zou ergeren aan het gedrag van de Nederlanders. Daarbij komt nog, dat Curacao, St.Maarten en Aruba zelfstandig zijn sinds 10102010, dus de regering van Curacao zijn Curacaoenaren. Zelfstandig zijn betekent zelf de broek omhoog kunnen houden. Het is eigenlijk allemaal om te huilen, maar ik lach erom zoals een boer met kiespijn. Het is gebleken, dat Curacaenaren verwend tot op het bot zijn door Nederland.
  Kiezen of delen, zou ik zeggen, maar helaas sta ik ook aan de zijlijn en heb totaal geen zeggenschap

 2. Wat zijn de Makamba’s toch deugenieten !!!!. Gratis studeren in Nederland ! Wie betaalt de hele gezondheidszorg op Curacao, zonder eigen bijdrage van Euro 385,= zoals in Nederland.
  Aqualectra lijdt grote verliezen, omdat veel mensen niet betalen voor stroom en water. Voor internet en tv heb ik ook zo mijn twijfels.
  De auto’s , waar Curacaoenaren mee rondrijden, daar kunnen wij in Nederland slechts van dromen
  Curacaoenaren willen graag op de loonlijst geparkeerd staan, want ondernemer worden met veel personeel in dienst (problemen dus ) en dag en nacht werken, is niet de droom van de gemiddelde Curacaoenaar. Tussen 1 maart en 1 juni j.l., is 700 miljoen gulden overgemaakt naar Curacao ,enkel alleen voor de NOW-regeling, excl. andere geldstromen, die altijd naar Curacao gaan.
  Het gaat zogenaamd over LENINGEN, maar op je klompen voel je aan dat het over GIFTEN gaat, want er wordt nooit iets terugbetaald.
  Iedere 14 dagen krijgt iedere Curacaoenaar van 18 jaar en ouder een onderstandsuitkering. De zogenaamde “ondernemers”in de bouw mogen gewoon zwart bij verdienen. Bouwvakkers zijn Haitianen en schoonmaaksters komen van Jamaica. LEGER AMBTENAREN ZULLEN WE MAAR STIL OVER ZIJN !!!! EEN OUD NEDERLANDS SPREEKWOORD :
  JE MOET EEN MENS EERST GOED HEBBEN GEDAAN, WIL HIJ JOU KWAAD GAAN DOEN.
  Een oudere Curacaose man fluisterde mijn man op een bankje aan de Caracasbaai een keer in zijn oor (echt waar).
  WIJ ZIJN LUI EN CORRUPT !!!

  @Munsters: s.v.p. geen overmatig hoofdlettergebruik.

  Commentpolis

 3. @ Anoniem, hey Gibi Doran u ook hier? Wees welkom, mag gewoon onder eigen naam hoor hoeft niet anoniem. U bent trouwens op de hoogte dat Curacao al 51 jaar door Yu di Korsou geregeerd wordt? En dat die Yu di Korsou maar wat graag voor wat centjes onder de tafel hun oogjes dichtknijpt? Elk jaar gaan honderden studenten naar Nederland toe om te studeren. Degenen die het niet halen zijn daar zelf verantwoordelijk voor. Over het onderwijs op Curacao heeft u gelijk, maar graaf Harold Lampe maar op en plaats hem samen met Leeflang in het beklaagden bankje. Of beter, ga samen met uw collegas wets voorstellen ontwerpen om zo onderwijs te verbeteren. Dan mag u van mij uw 13.000 gulden houden.

 4. Het eiland Curaçao wordt al jaren door curuptie door de parlement en overheid instanties getroffen. Alleen buitenlanders mogen het eiland regeren, de bevolking lijdt eronder, dus kies de bevolking voor criminaliteit om aan eten drinken en spullen te komen. De overheid en parlement investeren in hun eigen zak en drugs. Neem leen geld van Nederland ook voor hun eigen zak. Discriminatie is groot maar is net een taboe op het eiland. Nederland heeft de bevolking ook beroofd. Strand afgepakt. Geen studie meer in geld voor renovatie van scholen, een hele on eerlijk moderne slavernij, en vernietiging van de bevolking. Nederland is al eeuwenlang bezig om het eiland af pakken van de bevolking en tot heden. Zelf in Nederland worden hun in nederlaag behandeld. Curaçaonaars worden en werdt al eeuwenlang vernederd met een miezerige paspoort. Maar hebben recht op niks. Er wordt niks aan Curaçaonaars dus de bevolking gesteund en gewaardeerd. Dieren worden beter behandeld dat Curaçaonaars.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties